Overslaan en naar de inhoud gaan

KLM Royal Dutch Airlines

Engineer KLM Equipment Services BV

Deadline: 31-12-2023 12:00:00
Niveau
HBO

In het kort

Als Engineer bij KES ben je in staat om voor verschillende klanten verschillende  onderhoudsprogramma’s op te stellen en te verbeteren. Je analyseert de behoeftes en je ontwerpt een passende oplossing voor de verschillende klanten. Jij voelt feilloos aan waar het beter kan en neemt het initiatief om verbeteringen door te voeren. Daarnaast ben je in staat om een optimum te vinden tussen de operationele beschikbaarheid van het GSE en de Total Cost of Ownership. Je bent een belangrijke schakel voor het ondersteunen in de groei van het bedrijf. Ben jij in staat om een project te managen waarbij je niet de details uit het oog verliest? Dan is deze functie wellicht voor jou!

Wat ga je doen?

In deze rol werk je nauw samen met de Fleetmanagers en de klant. Je zorgt ervoor dat Maintenance programma’s worden opgesteld en beheerd. Daarnaast optimaliseer je de onderhoudsprogramma’s om zo de kosten en levensduur van equipment te verlengen. Je maakt onderdeel uit van een multidisciplinair projectteam waarbij je technische bestekspecificaties opstelt voor nieuw aan te schaffen equipment. Ook doe je onderzoek naar de oorzaak van eventuele ongevallen op het platform en vanuit daar breng je een uitgewerkt advies uit om dit te voorkomen. 


Verder:

 • vertaal je het Maintenance Programma in concrete werkinstructies voor de monteurs;
 • ben je het escalatiepunt voor complexe technische storingen;
 • toets je of offertes van Original Equipment Manufacturers (OEM’s) overeenkomen met de door jouw opgestelde specificaties;
 • bezoek je met regelmaat gedurende een project de OEM ter afstemming voor de uiteindelijke afname van het GSE;
 • bepaal je de technische input voor commerciële onderhouds aanbiedingen die KES uitbrengt aan klanten;
 • geef je interne trainingen aan eigen monteurs en/of operators van de klant.

Jouw profiel

Voor jou is alles wat met techniek te maken heeft niets nieuws. Je hebt ervaring met Maintenance Programma’s en hebt al een aantal projecten meegedraaid of geleid. Met jouw innovatieve ideeën zorg je ervoor dat er altijd een passende oplossing is voor de klant. Je bent een echte teamplayer en hebt goed zicht op wat hoofd en bijzaken zijn voor de organisatie. 


Verder heb je:

 • minimaal hbo diploma, wo is een pré;
 • affiniteit met de techniek;
 • ervaring met Maintenance programma’s;
 • ruime ervaring met Microsoft applicaties zoals Office, Teams, Sharepoint;
 • relevante werkervaring en commerciële ervaring;
 • een plus als je ervaring hebt met het ERP pakket EAM van Infor.

Wat bieden wij?

Als Engineer kom je te werken in een zeer dynamische werkomgeving waarin je je breed kan ontwikkelen. Je valt onder de afdeling Engineering, Sales & Logistics, waar je dagelijks bezig bent met de techniek van ons Ground Support Equipment. Je werkt met geavanceerde voertuigen die vele technieken herbergen. Hierbij sta je direct in contact met zowel de leverancier als met de klant. In ons team zijn we altijd samen op zoek naar hoe het beter en efficiënter kan. Wij hebben een goed arbeidsvoorwaardenpakket volgens de CAO voor het Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf. Hierin bieden wij naast een leuke werkomgeving ook 37 vakantiedagen.

Waar land je?

Al meer dan 70 jaar verzorgt KLM Equipment Services het onderhoud van al het materieel op de luchthaven. Samen met jou zetten we onze expertise en ervaring op het gebied van Ground Support Equipment in voor grote en kleine spelers in de luchtvaartindustrie. Bij ons zijn we open, hebben we de hart op de tong en helpen we elkaar waar nodig is. Het is dus een dynamische omgeving waar we zonder hectiek altijd operatief bezig zijn.

Ready for your next destination?

Wacht dan niet langer, en stuur ons je CV en je motivatiebrief. Je sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken. Binnen twee weken na je sollicitatie krijg je bericht van ons.

Aanvullende informatie
Diverse veiligheidsonderzoeken en trainingen maken onderdeel uit van de selectieprocedure, waaronder:

 • Antecedenten onderzoek;
 • VGB verklaring van AIVD;
 • MLB (Medewerker Luchthaven Benodigdheden) certificaat.