Overslaan en naar de inhoud gaan

Aircraft Systems Engineer

Deadline: 27-11-2023 12:00:00
Niveau
HBO

In het kort

Het Engineering Team Systems is onderdeel van KLM E&M Engineering en bestaat uit een enthousiaste groep Engineers en Technisch Specialisten die continu werken aan een voorspelbare technische betrouwbaarheid, maximale vlootbeschikbaarheid en aan het evalueren en voorbereiden van modificaties op vliegtuigen en componenten. Het team bestaat uit 28 collega's.

Wat ga je doen?

Je bent mede verantwoordelijk voor het ondersteunen van de operator. Het komt voor dat een vliegtuig defect raakt en dat de standaard onderhoudstaken in de voorschriften geen oplossing biedt. De Engineers gaan dan samen met de productie aan de slag om een oplossing te vinden. Dit kan door te overleggen met de fabrikant en een reparatie voorschrift op te stellen, maar ook door een eigen (EASA Part 21). goedkeuring te geven aan het eigen ontwerp;

Je bent samen met je team betrokken en verantwoordelijk voor het gedrag en betrouwbaarheid van de componenten op het vliegtuig. We volgen en analyseren trends en proberen proactief op te treden met smart (Big Data) tools om zo de componenten zo duurzaam mogelijk onder de vleugel te houden en de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden. Dit doe je samen met de collega’s van Component Services (CS) die een grote pool hebben van klanten die hun componenten bij KLM onderhouden. We werken samen aan belangrijke onderwerpen en proberen de standaard van onze componentenpool zo hoog mogelijk te houden, tegen minimale kosten. Veel van de System Engineers werken ook in speciale customer teams om zo CS klanten een gezicht te geven en 1-op-1 te kunnen schakelen over technische adviezen. Je hebt dus direct te maken met de klanten van KLM E&M;

Ook ben je bezig met de configuratie van het vliegtuig. Hoe moet het vliegtuig eruit zien? Welke componenten mogen er wel of juist niet op het vliegtuig? Je krijgt documentatie aangeboden vanuit de fabrikanten en wetgevers (FAA/EASA) die je moet evalueren. Wat is de impact voor KLM en voor de componentenpool? Moeten we iets aanpassen of zien we andere mogelijkheden om de betrouwbaarheid van onze componenten te verbeteren. Jij geeft aan de hand van deze afwegingen, adviezen aan onze klanten zodat zij besluitvorming kunnen vormen over de voor- en nadelen. Bij een akkoord van de klant organiseer jij samen met het team dat het voorstel vertaald wordt naar uitvoerbare taken in onze onderhoudssystemen.

Waarom leuk? Een quote van een system engineer:

Als System Engineer binnen aircraft engineering ben je een spin in het web. Je komt in aanraking met externe klanten bij de Componenten pool, je praat direct met de operator, KLM Fleet Services en de collega’s van flight technical, je werkt mee aan gezamenlijke inkoop projecten van de componenten met de afdeling inkoop, je komt in de hangaars en backshops en bent betrokken bij de diverse productieprocessen, je werkt samen met de collega’s van Air France Industies en je hebt zomaar ineens 200 andere engineering collega’s erbij! Gaaf toch!?"

Jouw profiel

Je bent een graag geziene gast bij productie, operatie, inkoop en bij verkoop. Je bent echt afdelingsoverstijgend bezig. Ook ben je iemand die goed in teamverband kan werken, initiatief neemt, goed kan plannen, organiseren en die doelen realiseert! Verder:

 

 • Heb je een afgeronde HBO bachelor opleiding in de richting van techniek (Vliegtuigbouwkunde, Werktuigbouwkunde, etc)
 • Heb je affiniteit met techniek en automatisering
 • Kan je goed projectmatig werken, je projectplanning halen, werkzaamheden borgen en integraal/keten denken
 • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

 

Mocht je een junior engineer zijn, dan hopen we van harte dat je ook solliciteert. Wij bekijken graag alle opties en zullen hierover in gesprek gaan. 

Competenties

 • Flexibiliteit
 • Initiatief
 • Overzien van bedrijfsprocessen
 • Stressbestendigheid
 • Besluitvaardigheid

 

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende rol bij een uniek Nederlands bedrijf;
 • Een brutosalaris tussen € 2.876,64 en € 4.035,96 bruto per maand;
 • Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en mooie doorgroeimogelijkheden;
 • Een goede pensioenregeling en 8% vakantiegeld;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% 
 • 25 vakantiedagen en 5 extra vrije dagen;
 • Fikse korting op vliegtickets (als je minimaal 6 maanden in dienst bent);
 • Een reiskostenregeling en gratis gebruik van het busnetwerk rondom Schiphol;
 • Korting op je ziektekostenverzekering;
 • Een budget voor duurzame inzetbaarheid.

 

Ready for your next destination?

Wacht dan niet langer, en stuur ons je cv voor de ‘final boarding call’ op 27-11-2023! Je hoeft geen motivatiebrief te schrijven; tijdens je online sollicitatie stellen we je enkele gerichte vragen. Je sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken. Binnen twee weken na sluitingsdatum van de vacature krijg je bericht van ons.

 

Een dossiercheck (voor ex-KLM-medewerkers) en/of een referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Door te solliciteren op deze vacature geef je toestemming voor deze checks.