Overslaan en naar de inhoud gaan

Capgemini

5000 werknemers

Junior Test Engineer

Niveau
Richting

Omdat je wilt werken bij een organisatie die jouw ‘rauwe’ IT talent in een paar weken klaarstoomt voor het grote werk. Dat start met een verfrissende duik in ons masterclass. Hoe testen we bedrijfskritische klantoplossingen? Waarom zijn we zo enthousiast over Agile en DevOps? En waarom vinden we het belangrijk dat onze test engineers een extra vaardigheid leren, zoals code schrijven, CI/CD of productie monitoring? En zodra je dat allemaal weet, dan ↓

Jouw job in één alinea

Onderzoeken of oplossingen voor onze klanten aan de hoogste verwachtingen voldoen. Namelijk de jouwe. Jij legt software het testvuur aan de schenen, verzorgt een plan van aanpak en spiegelt requirements aan functionele ontwerpen. Doet de software wat de klant wil? En kunnen gebruikers er instinctief mee overweg? Vaak komt je werk neer op geautomatiseerd testen met best-in-class tools als Selenium, Fitnesse, en Robot Framework. Spot je issues? Werken nieuwe features niet optimaal? Dan stel je zelf verbeteringen voor. Tof: je draait mee bij mooie klanten, variërend van Bol.com tot de Politie, en van Rituals tot UWV.

Kortom, bedenk je eigen teststrategieën, bouw/onderhoud geautomatiseerde testen en breng de risico's in kaart. Je test nieuwe features in het hele domein en je onderzoekt productieproblemen. Samenvattend zoek je de beste oplossing voor onze grote klanten.

Je thuisbasis bij Capgemini

In welk team kan je terecht komen? Een Agile team van web & app-developers, back-enders en database developers bijvoorbeeld. Jij bent verantwoordelijk voor de testen, maar het hele Agile team kan de testen uitvoeren. Zo leer je domeinen nog beter kennen. Scrum teams zijn er natuurlijk ook.

Bovendien volg je continu opleidingen en ben je een welkom lid van onze grote test community. Zo tank je inspiratie bij 150 collega’s, waarvan zeker de helft onder de 35 is!! Binnen deze 150 collega’s vind jij jouw eigen vaste begeleider die je helpt in je carriere, deze maakt de stap van studeren naar werken makkelijker. Een mentor die jou wegwijs maakt binnen de organisatie. Je bent onderdeel van een groep gelijkgestemden omdat wij het belangrijk vinden dat je samen optrekt, fun zowel zakelijk als prive!

Benefits
 • Cold feet? Kennen we niet. Bij ons krijg je direct een vast contract met een passend salaris.
 • All You Can Train zonder enige verplichtingen.
 • Een goed gevulde koffer met vakantiegeld én genoeg tijd (26 vakantiedagen) om het uit te geven.
 • Een premievrij pensioen, zodat je ook op je oude dag nog met plezier aan Capgemini terugdenkt.
 • Werk waar je maar wilt op een device naar keuze met onze connectiviteitsvergoeding.
 • Je eerste levensbehoefte als professional: een snelle laptop en een simkaart die je ook privé mag gebruiken.
 • Altijd lekker onderweg met je leaseauto of NS-businesscard. Of kies voor uitbetaling van je reiskostenvergoeding.
Waarom past deze vacature bij jou?
 • Een HBO/WO achtergrond en al wat IT of (nog beter) testervaring hebt
 • Snel TMAP certificaat wilt laten inlijsten in de eerste zes weken en PSM I
 • Benieuwd bent naar Agile werkomgevingen en de DevOps filosofie
 • Passie hebt voor IT in het algemeen en programmeertalen in het bijzonder
 • Echt moeiteloos schakelt tussen vloeiend Nederlands en Engels
 • Het leuk vindt om bij allerlei klanten onder de software motorkap te duiken
 • Graag leert en ontwikkelt, je daarbij intervisie niet schuwt maar als een kans ziet!

Als tester moet je goed communiceren met het team en de klant. Samen met de developers kunnen zitten om te kijken wat er fout gaat en hoe het opgelost kan worden. Je moet overzicht kunnen houden; met snelle ontwikkelingen is het belangrijk dat je als tester up to date bent, zodat je weet wat er goed en fout gaat. Daarnaast is klantgerichtheid en nieuwsgierigheid van belang, vragen stellen en doorvragen is key!

Werken bij Capgemini

Get the future you want. Die belofte doen wij aan jou. Dat begint al op dag één. Met een goede onboarding en gestructureerde en transparante groeipaden. Maar ook: volop mogelijkheden om daarvan af te wijken, zelf te pionieren en je eigen weg te kiezen. Daarbij kun je van onze kant rekenen op grenzeloos vertrouwen én collegiale support. Werken bij Capgemini betekent ook werken in het internationale hart van de innovatie. De eredivisie van de technologie. Een werkgever met oog voor jou en het vizier op de toekomst, waarin duurzaamheid en diversiteit en inclusie de hoofdrollen spelen.