Overslaan en naar de inhoud gaan

Berenschot - EU Talentenpool/EU Talent

Niveau
WO
Richting

Sinds een aantal jaar richt Berenschot zich met haar adviesdiensten niet alleen op Nederland maar ook steeds meer op de Europese Unie. Zo ondersteunt het Berenschot EU-team Nederlandse overheden bij complexe Europese vraagstukken en helpen we organisaties beter hun weg te vinden in Brussel. Daarnaast werken we eveneens voor diverse EU-instellingen, zoals de Europese Commissie, aan opdrachten over uiteenlopende thema’s.

Lever jij graag een bijdrage aan mooie opdrachten op Europees niveau? Richt jouw blik zich verder dan de Nederlandse grenzen? Meld je dan aan voor de EU-talentenpool van Berenschot! Dan houden wij je op de hoogte van EU-banen binnen Berenschot en nemen we contact op zodra er een uitdagende opdracht binnenkomt waar we jou als enthousiaste, talentvolle junior goed bij kunnen gebruiken!

Wat ga je doen als EU-talent?

Als EU-talent word je betrokken bij de uitvoering van opdrachten voor EU-instellingen. Je gaat mee naar klanten, doet deskresearch, houdt interviews met diverse partijen, formuleert eerste bevindingen en eindconclusies en schrijft mee aan onderzoeksrapporten.

Berenschot heeft samen met onderzoeksinstituut RAND Europe een onafhankelijke evaluatie van de Nederlandse Brexit-inzet uitgevoerd. In opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken hebben we aan Nederlandse kant de voorbereidingen, rol tijdens de onderhandelingen en financiële inzet onder de loep genomen. Oftewel veel interne documenten analyseren, spreken met relevante spelers uit Den Haag en Brussel, en de pers te woord staan over onze onderzoeksresultaten. Loop jij warm voor dit soort opdrachten? Schrijf je dan nu in voor de Berenschot Talentenpool!

Wat bieden we jou?

Een uitdagende en unieke werkplek om complexe vraagstukken voor EU-instellingen op te lossen. Je neemt deel aan een opleidingstraject met tweewekelijkse trainingen, veel begeleiding en een leuke groep collega-EU-talenten. In eerste instantie word je aangenomen voor de duur van een specifiek project, doorgaans zo’n zes maanden. Vaak zijn er tevens mogelijkheden om door te groeien naar junior consultant. Geef aan hoe jij je verder wilt ontwikkelen in jouw expertise en wij faciliteren je van harte.

Met wie werk je samen?

Je komt terecht in het EU-adviesteam van Berenschot, dat bestaat uit vijf hoogopgeleide, energieke en creatieve professionals. Het EU-adviesteam is onderdeel van de adviesgroep Openbaar Bestuur.

Wat neem je mee?
  • Een afgeronde masteropleiding in Europese of internationale betrekkingen, bestuurskunde of publiek management.
  • 1-3 jaar werkervaring, het liefst binnen een (Europees) advies- of onderzoeksbureau en in Europese projecten.
  • Een duidelijke interesse in Europese vraagstukken.
  • Een sterk analytisch vermogen en uitstekende sociale vaardigheden.
  • Internationale oriëntatie.
  • Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
Geïnteresseerd?

Gaat jouw hart sneller kloppen van een baan met een Europese insteek? Stuur dan je cv in via onderstaande button. Bij gebleken geschiktheid en een passende EU-vacature bij Berenschot nemen we contact met je op. Wie weet krijg je binnenkort al een telefoontje voor een uitdagend EU-project! In de tussentijd houden we je via onze nieuwsbrief actief op de hoogte over kansen binnen Berenschot.

* Let op! Bij het solliciteren op de talentenpool geef je aan dat je akkoord gaat met het bewaren van jouw gegevens in onze database, voor de talentenpool.