Overslaan en naar de inhoud gaan

ABN AMRO

21000 werknemers

ABN AMRO - Trainee Analist Vermogensplanning

Deadline: 19-05-2024 12:00:00
Niveau
Richting
Per maand
€ 3.433

Kun jij analytisch en zorgvuldig te werk gaan? Vind jij het leuk je ergens in vast te bijten én werk jij graag samen met anderen zodat klanten een passend advies ontvangen? En wil jij je carrière starten met verantwoordelijkheid en een uitgebreid ontwikkelprogramma? Begin bij ons! Als trainee binnen ABN AMRO MeesPierson draag jij bij aan duurzame klantrelaties

Je werk

Als trainee Analist Vermogensplanning interesseer je je voor wat er in de wereld gebeurt en welke invloed dit heeft op onze klanten en op de bank. Jij en je collega’s analyseren de financiële situatie van klanten, wegen risico’s af en formuleren op basis hiervan een waardevol inzichtrapport. Zo stel je klanten in staat passende en duurzame keuzes te maken.   

Tijdens het traineeship leer je relevante kennis en vaardigheden om je werk als Analist Vermogensplanning goed uit te kunnen uitvoeren. Je volgt hiervoor verschillende opleidingen, masterclasses, workshops én je leert in de praktijk van ervaren collega’s. Tijdens je traineeship help je onze ervaren Analisten Vermogensplanning met deelanalyses van (complexe) financiële vraagstukken, analyses, maak je inzichtrapporten van enkelvoudige oplossingen én je gaat veel mee naar besprekingen met relatiemanagers en klanten. Zo leer je hoe je samen met collega’s klanten van het beste inzicht voorziet. Je werkt veel samen met diverse collega’s en afdelingen binnen ABN AMRO. Op deze manier vergroot je je netwerk en zorg jij dat onze klanten uitstekende dienstverlening ervaren. 

Na 18 maanden stroom je uit als Analist Vermogensplanning. Dat betekent dat jij zelfstandig analyses en rapporten schrijft voor onze klanten. Ieder rapport is het resultaat van je inlevingsvermogen, creativiteit en expertise op jouw vakgebied. Daarbij benut je de mogelijkheden om de relatie met klanten uit te breiden. Aanvullend initieer je verbeteringen van onze producten en diensten, zodat we optimaal aan de wensen van onze klanten blijven voldoen. 
 

Werkomgeving

Bij ABN AMRO hebben we een duidelijke purpose; Banking for better, for generations to come. Wij zijn een persoonlijke bank in een digitale tijd. We gebruiken digitale diensten en data om dichter bij onze klanten te komen, zo sluiten we aan bij belangrijke momenten in hun leven. 
Je komt te werken binnen Wealth Management van ABN AMRO (ABN AMRO MeesPierson). Binnen Wealth Management bedienen we klanten met een beschikbaar vermogen van meer dan € 500.000,-. Wij benaderen klanten passend bij hun levensfase en betrekken de volgende generatie actief in onze persoonlijke dienstverlening. Het segment van de vermogende klant is divers, van jonge IT ondernemers en familiebedrijven tot aan vermogende families. Het klantbelang staat centraal als basis voor lange termijn klantrelaties. ABN AMRO MeesPierson heeft als Private Bank in ruim 300 jaar veel kennis, ervaring en een uitgebreid netwerk opgebouwd. Wij zijn daarmee de private bank die sinds jaar en dag toonaangevend en leidend is in de Nederlandse markt. We zijn trots onszelf marktleider in Nederland te mogen noemen.
 

Je profiel

•    Een recent afgeronde HBO- of WO opleiding
•    Maximaal 2 jaar fulltime werkervaring
•    Je hebt interesse in financiële planning
•    Je bent een teamspeler
•    Je bent ambitieus en wil je graag snel ontwikkelen, je durft je daarbij kwetsbaar op te stellen
•    Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands

Wij bieden

Tijdens het Wealth Management Traineeship leer je vaardigheden die je hele carrière meekunnen. Je volgt een uitgebreid ontwikkelprogramma van The School of Life waarin jouw persoonlijk leiderschap centraal staat. Door middel van modules met bijbehorende opdrachten krijg je inzicht in wie jij bent als professional. Zo ontdek je hoe jouw talent het best tot zijn recht komt. 
Aanvullend ontwikkel je relevante vaardigheden voor je carrière bij ABN AMRO én leer je de organisatie kennen middels verschillende rotaties. Je krijgt tijdens je rotaties direct taken en verantwoordelijkheden. Natuurlijk staan je manager, naaste collega’s en mentor klaar om je te helpen en begeleiden. De kennis, vaardigheden en ervaringen die je gedurende het traineeship van 18 maanden opdoet maken dat je succesvol kunt zijn in jouw eerste functie. 
Dit allemaal doe je samen met je mede trainees van Wealth Management en Personal & Business Banking. Natuurlijk zorgen we dat er, naast leren en werken, voldoende gelegenheid is om plezier te maken met je medetrainees.

We werken hybride waarbij we zowel op kantoor als thuis werken met goede faciliteiten. Daarnaast helpen we je fit en vitaal te blijven met ons eigen MyWellbeing aanbod.

Verder:
•    Een 36-urige werkweek met een salaris van € 3.500,- per maand
•    Een aanvullend budget van 11% waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
•    Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000,- per jaar
•    Een OV-jaarabonnement en een goede pensioenregeling

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan vóór 20 mei op deze vacature. Wij maken graag kennis met je! Het sollicitatieproces voor het traineeship bestaat uit een aantal stappen:

Na het insturen van jouw motivatie en cv hoor je van ons of wij je uitnodigen voor de volgende ronde van het selectieproces: het online assessment. We hanteren hiervoor een minimale score, zorg dus dat je je goed voorbereidt. Als jij een goede score behaald hebt volgt een korte telefonische intake, waarna we het eerste online gesprek, vanaf medio april inplannen. Wanneer we na het eerste gesprek overtuigd zijn, nodigen we je uit voor de selectiedag. Op de selectie dag voeren we een tweede gesprek en leggen we jou een praktijksituatie voor. 

Uiterlijk 1 juli hoor je van ons of je bent geselecteerd voor het Wealth Management Traineeship. 

Vragen?

Op 12 april ben je van harte welkom op onze inhousedag. Tijdens de inhousedag ontmoet je onze trainees, programmamanagers en vertellen verschillende collega’s hoe het is om bij ABN AMRO te werken. Je ervaart aan welke onderwerpen wij werken en hebt uiteraard alle kans jouw vragen te stellen. Meld je hier aan voor de in-house dag
Past de inhousedag niet in jouw agenda? Als alternatief kun je op 16 april tijdens een online Q&A al je vragen stellen aan onze huidige trainees en programmamanagers. Stuur een email aan traineeship.pbb.wm@nl.abnamro.com om je hiervoor aan te melden. 
Heb je andere vragen? Neem dan contact op met Emma Meuter (Talent Acquisition Specialist) via emma.meuter@nl.abnamro.com of +31 6 20 79 18 48.
 

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeen die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega's binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.