Overslaan en naar de inhoud gaan

ABN AMRO

21000 werknemers

ABN AMRO - Landelijk Traineeship Financing Solutions MKB

Deadline: 31-03-2024 12:00:00
Niveau

At a glance

Wil jij weten wat er achter de voordeur afspeelt van onze zakelijke klanten? Zoek je een traineeship waarbij je gelijk jouw kennis toepast? In dit traineeship staat leren voorop. In 18 maanden leiden we je op tot financier van de toekomst. Hierbij is er naast technische vaardigheden veel aandacht voor gespreksvaardigheden, timemanagement en reflectie. Hierbij zie je verschillende teams van onze zakelijke bank. Na afloop van het programma start je in één van onze teams als financieringsspecialist.

Your job

 • Je bent op regelmatige basis in contact met klanten over hun kredietvragen.
 • Je past je kennis van je sector en duurzaamheid toe tijdens gesprekken met klanten over hun financieringsbehoeften.
 • Je beoordeelt de klant op risico's in bedrijfsvoering en financiën. Zo stel je de kredietwaardigheid vast.
 • Je communiceert met collega's van verschillende afdelingen, zoals Relatiemanagement, Lending Support, Contracting en Risk management.
 • Je helpt mee om de doelen van Financing Solutions te bereiken. Dit doe je door processen te verbeteren en data-analyse te versterken.
Your profile

We zoeken nieuwsgierige en enthousiaste mensen die graag in een levendige omgeving werken. Je bent onderzoekend sterk en hebt oog voor zowel verkoopkansen als risico's. Je streeft naar constante zelfverbetering en staat open voor vernieuwingen die ons team verbeteren. Je werkt graag samen met anderen.

Verder:

 • Heb je onlangs je hbo of universitaire opleiding afgerond (alle studierichtingen zijn welkom).
 • Je diploma is niet ouder dan anderhalf jaar.
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt ervaring in klantcommunicatie, samenwerken en besluitvorming door bijvoorbeeld een bijbaan, stage of vrijwilligerswerk.
Je werkomgeving

Bij Financing Solutions ontwikkelt ABN AMRO de optimale combinatie van persoonlijke en online klantinteractie voor het zakelijke financieringsproduct. We werken samen aan de verbetering van Financing Solutions. Zo bieden we klanten snel en betrouwbaar de beste financieringsoplossingen. Onze klanten zijn gevestigd door heel Nederland en worden bediend vanuit verschillende sectorclusters.

Onze mensen bepalen het succesvol bedienen van onze klanten. Onze werkomgeving richt zich op de toekomst en zet collega's voorop. We focussen op jouw groei tot financieringsspecialist. Je leert niet alleen hoe je kredieten structureert en financiële en sectorale kennis opdoet, maar ook regelgeving, online vaardigheden en data analyse beheerst.

Wil je klanten bijstaan en advies geven over leningen, en ook de 'Toekomst van Financieren' vormgeven? Kies dan voor Financing Solutions.

We focussen op ondernemingen die maximaal 100 miljoen euro omzetten en/of tot 25 miljoen aan kredieten hebben. Financing Solutions streeft naar het snel, uniform en voorspelbaar aanbieden van financieringstrajecten voor onze klanten en biedt maatwerk vanuit onze kennis en expertise.

We bieden
 • Een mooi en compleet traineeship waarin er ruimte is om jezelf te zijn. Gedurende het traineeship leer je het vak van financieringsspecialist. Bovendien ontwikkel je door reflectie en training vaardigheden om je weg te vinden op de werkvloer. Je krijgt persoonlijke begeleiding om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en in je werk te groeien. Dit programma geeft je een degelijke basis voor je verdere carrière binnen de bank.
 • 5 rotaties binnen de zakelijke kredietketen denk hierbij aan risk management en duurzaamheid.
 • Opleidingen tot financieringsspecialist met onder andere trainingen over accounting, financial analysis, sustainability en credit risk.
 • Persoonlijke ontwikkeling trainingen.
 • Persoonlijke begeleiding onder andere door coaching vanuit je poule manager, een buddy en mentor op de werkvloer.
 • Uitstromen als financieringsspecialist in alle mogelijke sectoren.
Interesse?

De startdatum van dit programma is maandag 1 april. De trainingsweken zijn aan het begin van het traineeship en al vastgelegd voor het gehele programma. Als je een uitnodiging ontvangt om een online assessment af te leggen, maak deze dan binnen 5 dagen. Verder bestaat de procedure uit 2 gesprekken waaronder met één van onze MT-leden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het Lending Traineeship van Financing Solutions?

Neem contact met ons op via

pepijn.van.eersel@nl.abnamro.com of 06-20838657,

pauline.pijl@nl.abnamro.com of 06-22901091,

roelof.van.pijkeren@nl.abnamro.com