Overslaan en naar de inhoud gaan

ABN AMRO

21000 werknemers

ABN AMRO - Corporate Banking Traineeship

Niveau
WO

Heb je interesse om jouw carrière te starten in de financiële wereld? Dan is het Corporate Banking Traineeship de perfecte match! Via dit intensieve traject stomen we je klaar voor een functie bij de zakenbank van ABN AMRO.

Hoe ziet het traineeship eruit?

Samen met de andere trainees van het Corporate Banking Traineeship start je met een Nyenrode crashcourse van vijf weken. Hier leer je ABN AMRO, het bankvak én jezelf beter kennen. Zo volg je interactieve financiële trainingen als financial modeling, kredietverlening en derivaten. Na deze crashcourse stroom je door naar je specialisatie, waar je het vak leert op de plek waar het echt gebeurt: de werkvloer. Naast aandacht voor de inhoud, werken we ook aan jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Startrichtingen

Binnen het Corporate Banking Traineeship start je als trainee binnen één van de vijf richtingen; Corporate Finance, Credit Risk, Financing Solutions, Markets of Real Estate Clients. Het Corporate Banking Traineeship duurt twee jaar, waarin je wegwijs wordt gemaakt in de door jou gekozen specialisatie binnen Corporate Banking. Daarnaast geeft het traineeship je een kijkje in de keuken bij de andere specialisaties.

Corporate Finance

De afdeling Corporate Finance adviseert bedrijven bij fusies en overnames, maar ook bij beursgangen. Als trainee bij deze afdeling werk je aan presentaties en waarderingen voor bedrijven, ga je in gesprek met investeerders en schuif je aan bij onderhandelingen.

Financing Solutions

Bij Financing Solutions draait het allemaal om het uitlenen van geld tegen de juiste voorwaarden. Als trainee leer je hoe je bedrijven analyseert en transacties structureert. Als je de bank echt van binnen én van buiten wilt leren kennen als bankier, dan ben je hier op de juiste plek.

Credit Risk

Credit Risk analyseert de risico’s die de bankiers binnen Financing Solutions in kaart hebben gebracht en besluiten over deze leningsvoorstellen. Als trainee ben je onderdeel van deze besluitvorming. Je ziet veel verschillende bedrijven langskomen, van multinationals tot aan de bakker om de hoek.