Overslaan en naar de inhoud gaan

ABN AMRO

21000 werknemers

ABN AMRO - Corporate Banking Finance & Solutions Traineeship

Niveau
WO
Per maand
€3.433

ABN AMRO Financing Solutions

Financing Solutions is end-to-end verantwoordelijk voor het leveren van kredietgerelateerde producten. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor het gehele kredietproces van verstrekking tot nazorg, inclusief het structureren, onderhandelen en uitvoeren van de kredietstructuren en leningen. Wij bedienen opdrachtgevers binnen zeer uiteenlopende sectoren, maar over het algemeen bedrijven met een omzet van meer dan 100 miljoen euro per jaar. 

De teams binnen Financing Solutions structureren en regelen een gevarieerde range aan producten zoals rekening-courantfaciliteiten, doorlopende kredietfaciliteiten en termijnleningen. Hierdoor speelt Financing Solutions een cruciale rol in de financieringsbehoefte van onze klanten, waardoor zij hun bedrijf kunnen runnen. Bij ABN AMRO Financing Solutions maak je vanaf dag één deel uit van het team. Je werkt samen senior collega's en je neemt actief deel aan het totale proces.

Stagemogelijkheden

 • Duur
  4 - 6 maanden
 • Beschikbare teams
  Teams binnen de kredietsectoren (Digital & Consumer, Agri & Food, Healthcare & Services, Mobility & Manufacturing, New Energies en Shipping) en Structured and Syndicate Lending teams (Financial Institutions & Sovereign & Public Sector Entities en Syndicated Loan Origination).
 • Leercurve
  Afhankelijk van het team heb je een steile leercurve in financiële analyse, totstandkoming en structurering van deals, maar ook in onder andere communicatieve vaardigheden. Het doel van je stage is dat je zij aan zij kunt werken met stagiairs en junioren in de teams. De dagelijkse taken van een stagiair zijn bijvoorbeeld het bijwonen van klantvergaderingen, het schrijven van kredietvoorstellen en beoordelingen, het voorbereiden en bijwonen van kapitaaltoewijzingscommissies en het helpen bij onderhandelingen en het uitvoeren van leningdocumentatie.
 • Startdatum
  Starten kan gedurende het hele jaar.

  Traineeship mogelijkheden

 • Duur
  24 maanden
 • Beschikbare rotaties
  Op maat gemaakt programma met rotaties van ongeveer 4 maanden, inclusief de mogelijkheid om buiten de Financing Solutions organisatie te roteren, een projectrotatie te doen en/of naar het buitenland te gaan.
 • Leercurve
  2-jarig Nyenrode programma met zowel soft- als hardskill trainingen. Aanvullende Financing Solutions specifieke trainingen, zoals cursussen van Hans Haanappel. Daarnaast beschik je over een persoonlijk opleidingsbudget waarmee je opleidingen kunt volgen.
 • Startdatum
  Het traineeship start twee keer per jaar, in maart en september.
 • Ben jij?

 • Een pas afgestudeerde met een universitaire BSc (voor de stageplaats) of een Master (voor ons traineeship) met affiniteit voor Finance. Een master in financiën, rechten of economie is geen vereiste en we verwelkomen kandidaten met verschillende achtergronden.
 • Je hebt een duidelijke Nederlandse link.

  Neem gerust contact op met ons Recruitment Team via recruitment-fs@nl.abnamro.com.

Hoe werkt het sollicitatieproces?

Solliciteer via het systeem met je cv, motivatiebrief en cijferlijst. Daarna nodigen we je uit voor een online capaciteitentest. Als je slaagt voor de test, volgen de persoonlijke gespreksrondes.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact op met ons Recruitment Team via recruitment-fs@nl.abnamro.com.