Overslaan en naar de inhoud gaan
perfecte kandidaat traineeship

Zo word je de perfecte trainee kandidaat

Jij wil natuurlijk die trainee worden bij dat bedrijf waar je al jaren van droomt. Hoe zorg je nu dat jij deze traineeship krijgt? Hier een paar tips die jou helpen een traineeship te krijgen. 

Tip 1 - Wees uniek

Laat zien wat jou een unieke trainee maakt. Heb je misschien andere hobby's dan de standaard hobby's? Sporten is natuurlijk erg gezond en goed voor je maar het is nou niet iets wat jij als enige doet van Nederland. Denk eens na over iets speciaals, iets waarover je kunt vertellen en iets wat interessant is voor de andere partij! 

Tip 2 - Let op je kledingstijl

Het hangt er van het bedrijf af tegenwoordig maar je kunt maar beter voorbereid zijn. Kleed je netjes! Het lijkt erg simpel maar toch gaat het vaak fout. Zorg van te voren dat je even kijkt op social media of de website van de organisatie waar je een traineeship wilt volgen. Kijk even via de foto's wat mensen dragen. Zo weet jij wat je ongeveer aan moet. En geen Nike Air onder een 3-delig pak!

Tip 3 - Een goede voorbereiding is het halve werk

Voorbereiding! Als mogelijke trainee moet jij laten zien dat het niet alleen van af de kant van de organisatie moet komen. Lees je even in, kijk even wat online en zorg dat je alvast wat kennis hebt. Zo laat je zien dat je interesse toont. Dat je niet zomaar ergens aankomt maar dat je echt graag bij het bedrijf aan de gang wil.

Tip 4 - Bedenk van tevoren wat vragen

Bedenk wat vragen. Er komt een moment dat de zin wordt gezegd. Heb je nog vragen voor ons? Wat verwacht je er zelf van? Enzovoorts. Zorg dat je een paar vragen klaar hebt staan. En dan niet wanneer lunch is en of je ook soms een halfuur eerder naar huis mag maar echt goede vragen met inhoudt. Vraag wat ze verwachten van jou, wat de strategie van het bedrijf is voor de aankomende 5 jaar. Of iets luchtigers, bijvoorbeeld of ze nog meerdere kandidaten moeten interviewen deze dag of wat ze van je vonden? Wees creatief, maar niet te extreem!

Tip 5 - Weet wat je wilt

Wat wil jij uit een traineeship krijgen? Weet wat je wilt! Zorg dat je duidelijke doelen hebt wat je graag zou willen leren of bereiken. Zo laat je ook zien dat je bewust bent van wat je kunt en dat je niet bang bent om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Weet waarover je spreekt. Zo is het ook fijn als jij duidelijk kan uitleggen waarom jij voor bijvoorbeeld een financieel traineeship kiest. Laat duidelijk zien wat jou beweegredenen zijn!

We hopen dat het je gaat helpen bij het binnenhalen van een traineeship! Klaar om te gaan solliciteren? Hier vind je een overzicht van alle traineeships

Tip 6 - Volg een business course!

Dat is een evenement van een aantal dagen waarbij je het bedrijf leert kennen. Daarnaast kan je ook alvast medewerkers ontmoeten, workshops volgen en meedenken aan casussen. Er zijn zelfs traineeships waarbij je alleen via een business course terecht kan komen. Zorg dat je tijdens zo’n business course met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Anders dan bij een inhousedag wordt er namelijk ook op jou ingezoomd tijdens een business course.