Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat moet je doen bij een gat in je CV?

CV foto

Na het behalen van je diploma kan het voorkomen dat je niet aan een baan komt, wanneer het werkloos zijn langer gaat duren kan je een gat in je CV krijgen. Een gat in je CV is wanneer je een periode in je CV hebt dat je ‘niks’ gedaan hebt. Dit kan tegen je werken bij het solliciteren voor een baan. Het komt namelijk over alsof je bijvoorbeeld 2 jaar lang stil hebt gestaan. Ondertussen zijn er nieuwe lichtingen die het zelfde profiel als jou hebben.
Tijdens het solliciteren bij bedrijven en via detacheringbureaus kan het zijn dat je ondanks dat je een match hebt met het profiel toch afgewezen wordt doordat je geen werkervaring hebt. Sommige bedrijven hebben geen begrip voor het feit dat je in de tijd dat je bent afgestuurd en het moment dat je solliciteert (2jaar later) geen werkervaring hebt opgedaan doordat je bijvoorbeeld niet aan een baan kon komen. Alleen al op basis van dat gat wordt je dan al afgewezen.

Hoe moet je nu uit deze vicieuze cirkel komen?

Het is een mogelijkheid om te solliciteren voor bijbaantjes en vrijwilligerswerk, hierbij moet je er wel rekening mee houden dat wanneer je ter sprake brengt dat je ondertussen ook aan het solliciteren bent voor een vaste baan dat zij je op basis daarvan misschien niet aannemen omdat ze niet weten hoe lang je blijft. Daarnaast moet je, je zelf een positieve boost geven en actie ondernemen. De aanhouder wint namelijk altijd! Neem de tijd om het gat op te vullen. Wanneer je zoekt naar bijbanen en vrijwilligerswerk zeg dan dat je half jaar of jaar wilt blijven. Ga cursussen volgens, geef bijles, doe iets voor de maatschappelijks, buurtwerk, maak je eigen websites of zet zelfs een eigen bedrijfje op. Vergeet vooral niet om je netwerk te vergroten, ga naar netwerkborrels, neem contact op met mensen die de functie hebben die jij wilt en doe dit terwijl je blijft solliciteren en een betaalde baan hebt gevonden. Het belangrijkste hier in is dat jij het vuur in jou laat zien aan iedereen.

Blog Categories: scriptie