Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat houdt een rol als beginnend consultant in?

Consultant

Welke banen kun je op solliciteren met consultancy achtergrond? 

Met een consultancy achtergrond kun je solliciteren bij enorm veel bedrijven. Er zijn namelijk gigantisch veel bedrijven die gebruik willen maken van iemand die het bedrijf analyseert en advies kan geven wat er in zijn of haar ogen beter kan. Dit is namelijk erg waardevol voor bedrijven en is daarom een zeer gewild persoon binnen een bedrijf. Hier liggen dus kansen.

Omschrijving van populairste beroepen op basis consultancy

Wat voor beroep je zal gaan uitvoeren met een consultancy opleiding/achtergrond en je wilt in deze wereld blijven spreekt natuurlijk voor zich. Een consultant kan echter wel breed ingezet worden of juist meer gespecialiseerd zijn op 1 bedrijfstak.  Zo kan je een consultant zijn die erg gericht is op data maar het kan ook zijn dat je je gaat richten op de processen binnen een bedrijf. Zo zijn er veel verschillende specialisaties waarop je je als consultant kan richten zoals; bedrijfsprocessen, marketing, techniek, data.

Wie zijn de grote spelers in de industrie?

Er zijn erg veel bedrijven die een consultant aannemen ten goede van hun bedrijf. Echte grote spelers zijn daarom lastig op te noemen aangezien het er erg veel zijn, wat natuurlijk voor jou als wellicht toekomstig consultant erg positief is. Op het Moongro platform zijn met name mooie bedrijven als Capgemini, Accenture, Deloitte en KPMG grote namen.

Hoe ziet je werkdag eruit als consultant?

Tijdens een dag als consultant zal je veel bezig zijn met het uitvoeren van testen op allerlei gebieden, dat ligt natuurlijk aan waar je specialisatie of taak ligt. Vaak krijg je vanuit het bedrijf of de klant natuurlijk de taak om ergens onderzoek naar te doen en hier zal je een adviesrapport over moeten maken gericht op een klant of een bedrijf als klant. Ook kan je vaak aan de slag met het maken van scripts voor bepaalde activiteiten en het geven van workshops aan andere werknemers.

Hoe verloopt het sollicitatieproces doorgaans? 

Bij het sollicitatiegesprek zal er gesproken worden over je opleiding en eerdere werk ervaring. Bij een consultancy sollicitatie zal er met name worden ingegaan op je ervaring en kennis en bijvoorbeeld al eerder gemaakte adviesrapporten. Ook zal je moeten kunnen vertellen wat jou als consultant onderscheidt en hoe jij jouw consulting kwaliteiten kan toepassen op het bedrijf.

Wat ga je ongeveer verdienen?

Het salaris van een consultant varieert natuurlijk per bedrijf. De grootte van het bedrijf en het aantal jaar ervaring dat je al hebt speelt natuurlijk mee in de hoeveelheid salaris die je krijgt. Een junior consultant zoals je die op startersvacatures veel zal tegenkomen verdient ongeveer rond de €37.000 per jaar. Bij meer ervaring zal je natuurlijk ook meer gaan verdienen en daarbij meer verantwoordelijkheden krijgen.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Blog Categories: scriptie