Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat houdt een marketing/productmanagement stage in?

wat-houdt-een-marketingproductmanagement-stage

Wat voor studieachtergrond heb je nodig voor een marketing/productmanagement afstudeerstage?

Voor een marketing/productmanagement afstudeerstage moet je een universitaire of hbo-opleiding doen die te maken heeft die draait om marketing of productmanagement. Ook kan het met een opleiding die in genoeg aspecten relevant genoeg is voor zo’n stage. Zo kan jouw stage goed aansluiten op het laatste jaar van jouw opleiding. Om deze stage plaats te mogen vervullen moet je uiteraard in het laatste jaar van de opleiding zitten.

Wat ga je leren tijdens je stage?

Tijdens je stage zal je met name leren over de verschillende aspecten van marketing en productmanagement. Er zijn natuurlijk veel verschillende specialisaties binnen dit vakgebied en hier kan je veel over leren. Ook zal je leren hoe het is om voor een bedrijf te werken en daarmee ook verantwoordelijkheid te hebben voor het bedrijf in plaats van alleen jezelf. Het doen van een goed marketingonderzoek is natuurlijk ook een van de belangrijkste dingen die je leert tijdens zo’n soort stage.

Hoe ziet je dag als stagiair eruit?

Afhankelijk van de corona situatie zal je bij marketing bedrijven vaak naar kantoor komen en je daar bezighouden met marketing taken die een bedrijf bij jou neerlegt. Ook zal je als marketing stagiair veel bezig zijn met het doen van onderzoek en het kan dus zijn dat je daarvoor andere bedrijven of mensen gaat bezoeken.

Wat voor afstudeeropdracht kun je verwachten?

Bij een marketing/productmanagement stage zal je afstudeeropdracht in het teken staan van een marketingonderzoek. Hierbij ga je bij jouw stagebedrijf een probleem vinden, dit onderzoeken, er een reframed problem van maken, en vervolgens hiervoor een oplossing bedenken. Dit alles maak je aan de hand van marketingtheorieën en schrijf je vervolgens als marketingonderzoek in de vorm van een scriptie. Zo kan je met je scriptie aan je marketing/productmanagement opleiding tonen dat jij een volwaardig marketingonderzoek kan uitvoeren. 

 

 

Blog Categories: scriptie