Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat houdt een engineering startersvacature in?

Engineer foto

Welke banen kun je op solliciteren met engineering achtergrond? 

Met een engineering achtergrond kun je solliciteren bij enorm veel bedrijven. Er zijn namelijk gigantisch veel bedrijven die gebruik willen maken van iemand die technische problemen kan oplossen of bijvoorbeeld nieuwe software voor ze kan creëren. Dit is namelijk erg waardevol voor bedrijven en is daarom een zeer gewild persoon binnen een bedrijf. Hier liggen dus kansen. Ook zijn er natuurlijk veel bedrijven die gericht zijn op engineering en kan je denken aan banen als bijvoorbeeld data engineer of chemische engineer.

Omschrijving van populairste beroepen op basis van engineering

Er zijn natuurlijk erg veel verschillende soort banen binnen de bedrijfstak engineering. Toch zijn er wel een paar waar er vaak vacatures van te vinden zijn en zo ook op startersvacatures.nl. Denk hierbij aan een baan als data engineer of waarbij je met name bezig bent met op data gerichte techniek. Een ander zeer populair beroep binnen de bedrijfstak engineering is software engineer. Bij deze baan ben je bezig met het verbeteren of ontwikkelen van software voor bedrijven.

Wie zijn de grote spelers in de industrie?

Er zijn veel grote bedrijven die engineering functies aanbieden en er zijn natuurlijk ook veel grote engineering bedrijven. Bedrijven die veel functies hiervoor aanbieden en ook veel op Moongro te vinden zijn Capgemini, Tata Steel en ProRail.

Hoe ziet je werkdag eruit als engineer?

Tijdens een dag als engineer zal je veel bezig zijn met het uitvoeren van testen op allerlei gebieden, dat ligt natuurlijk aan waar je specialisatie of taak ligt. Vaak krijg je vanuit het bedrijf of de klant natuurlijk de taak om een technisch probleem te onderzoeken en hier een oplossing voor te vinden of bepaalde data te onderzoeken. Ook kan het zijn dat je aan de slag gaat met het verbeteren of creëren van software voor bedrijven.

Hoe verloopt het sollicitatieproces doorgaans? 

Bij het sollicitatiegesprek zal er gesproken worden over je opleiding en eerdere werk ervaring. Bij een engineering sollicitatie zal er met name worden ingegaan op je ervaring en kennis en bijvoorbeeld al eerder opgeloste technische problemen of gecreëerde software. Ook zal je moeten kunnen vertellen wat jou als engineer onderscheidt en hoe jij jouw engineering kwaliteiten kan toepassen op het bedrijf.

Wat ga je ongeveer verdienen?

Het salaris van een engineer varieert natuurlijk per bedrijf. De grootte van het bedrijf en het aantal jaar ervaring dat je al hebt speelt natuurlijk mee in de hoeveelheid salaris die je krijgt. Een beginnend engineer verdient tussen de 2500 en 5000 per maand. Welk bedrag dit tussen deze schaal zal zijn hangt heel erg af van het bedrijf waar je gaat werken en de soort functie die je zal hebben.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Blog Categories: scriptie