Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat is een IT Traineeship?

Wat is een IT traineeship?

IT Traineeship

Een IT traineeship is periode waarbij je binnen een bedrijf zowel leert als werkt. De verwachtingen tijdens een IT traineeship liggen wel erg hoog. Er kan gezegd worden dat een IT traineeship niet zomaar een startersfunctie is. De duur van een IT traineeship verschilt per bedrijf, de periode verschilt per bedrijf en van drie maanden tot drie jaar, waarbij het gemiddelde rond de twee jaar ligt. Tijdens je IT traineeship ben je actief op verschillende afdelingen en diverse functies binnen het bedrijf. Via deze weg doe je snel ervaring op binnen de branche. 

Bedrijven investeert niet zomaar in deze IT traineeship. Het uiteindelijke doel van een IT traineeship is om toptalenten en afgestudeerden op te leiden om topfuncties te bekleden binnen het bedrijf. Met een IT traineeship kan een bedrijf deze talenten opleiden en vormen voor hun toekomstige functies. Veel starters maken dan ook graag gebruik van deze manier om hun carrière te  starten. Bij een IT traineeship is het belangrijk dat  je de juiste IT traineeship kiest die bij je past. Er wordt in deze periode enorm veel van je verwacht en het is niet te vergelijken met een gewone startersfunctie.

Ben jij ervan overtuigd dat jij een IT Traineeship wilt volgen? Bekijk hier alle Traineeships in de richting van IT/ICT!