Overslaan en naar de inhoud gaan

Waar moet ik naar zoeken?

waar-moet-ik-naar-zoeken

Een stage is bedoeld om je theoretische kennis in de praktijk te kunnen brengen. Zoek dus naar een stage die aansluiting heeft met je studie. Daarnaast moet je op zoek gaan naar uitdaging. Niets is saaier dan een stage die gaat vervelen. Bovendien leer je daar ook weinig van. Zorg daarom dat je stage past bij je niveau, maar dat je stage ook genoeg nieuwe, lastige en spannende onderdelen bevat.

In de stageovereenkomst vind je de functieomschrijving. Hierin staat  welke taken en verantwoordelijkheden jij hebt. Verder worden de stageperiode, de stagevergoeding, werktijden, begeleidingsafspraken en regels hierin vastgelegd. De overeenkomst is een contract tussen jou, het stagebedrijf en je opleiding. Lees het contract van te voren goed, ben kritisch en stel vragen bij onduidelijkheden. Bekijk eventueel ook een voorbeeld van een stageovereenkomst.

Stagevacatures

Zodra je voor jezelf duidelijk hebt waar je naar zoekt, kun je gaan solliciteren. Je kunt zelf initiatief nemen, maar je kunt ook rondneuzen in de al bestaande stagevacatures. Waar vind je vacatures?

  • Via jouw onderwijsinstelling (bijvoorbeeld in een database);
  • Op LinkedIn bij vacatures;
  • Vacature websites

Een stage gevonden, en nu?

Je hebt jouw ideale stage gevonden, tijd om te solliciteren! Waar moet je op letten en waar heb je recht op? Je vindt meer informatie op sollicitatieblog.nl

Blog Categories: scriptie