Overslaan en naar de inhoud gaan

Startersfunctie WO

Overleg foto

Afgestudeerd op universitair niveau aan een universiteit in Nederland of in het buitenland? En wat nu? Je kunt beginnen in één van de vele startersfunctie voor WO-afgestudeerden. In de huidige economie zijn er steeds meer bedrijven die zoeken naar hoogopgeleid talent, het liefst met niet al te veel werkervaring. Je kunt als WO-afgestudeerde starter beginnen in bijvoorbeeld een functie als advocaat-stagiaire bij een advocatenkantoor, maar ook verschillende functies bij grote bedrijven als ING en EY zijn goede startersfuncties voor WO-afgestudeerden.

Waarom een WO startersfunctie?

Tijdens een startersfunctie krijg je volop de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en te ervaren wat wel en wat niet bij je past. Bedrijven kiezen niet voor niets voor pas afgestudeerde WO’ers om hun bedrijf te komen versterken. Deze starters brengen vaak nieuwe energie, creatieve ideeën en een enorme drive om te presteren mee, daarnaast hebben zij veel theoretische kennis verworven tijdens hun studie. Dit zijn allemaal belangrijke eigenschappen die een bedrijf graag ziet. Als WO-opgeleide starter heb je op de arbeidsmarkt zeker veel te bieden aan bedrijven.

Wat na een WO Startersfunctie?

Na een WO-startersfunctie kun je doorstromen naar een leuke baan in de richting welke jij interessant vindt, je hebt immers al goede ervaringen opgedaan in je eerste baan en uitgebreid de mogelijkheid gehad om te werken aan jezelf als Professional. Deze nieuwe baan kan in het huidige bedrijf liggen maar er staan ook genoeg andere bedrijven in de rij voor Young Professionals.

Profiel van een WO-starter

Om in aanmerking te komen voor een WO-startersfunctie is het ontzettend belangrijk om al verschillende nevenactiviteiten naast je studie ondernomen te hebben. Voor diverse vacatures is het zelfs verplicht om ervaring te hebben bij het bestuur van een studentenvereniging, relevante bijbaan, vrijwilligerswerk en/of buitenlandse ervaringen. Het is belangrijk voor iedere WO-student om tijdens zijn studie al goed na te denken over de toekomst.

Solliciteren naar een WO-startersfunctie

De sollicitatieprocedures voor een WO-startersfunctie zijn vaak vrij streng. Meerdere gesprekken, een online test of een inhouse assessment zijn vaak onderdelen van de sollicitatieprocedure. Het is verstandig om goed voorbereid te zijn op deze onderdelen.

Blog Categories: scriptie