Overslaan en naar de inhoud gaan

Startersfunctie communicatie

Zoekend naar een startersvacature in de richting communicatie? Ben jij net klaar met jouw bachelor of master in communicatie of soortgelijk. Klaar met studeren en toe aan een baan? Het aanbod in communicatie banen is vrij groot.

Wat is een startersfunctie
Een startersfunctie is bedoeld voor iemand die weinig tot geen werkervaring heeft in het vakgebied waarin diegene afgestudeerd is. Door een startersfunctie kan jij goed ontdekken wat jouw talenten zijn.

Het idee van een startersfunctie is dat jij je breed kan ontwikkelen. Een startersfunctie is dus je eerste vaste baan. Een startersbaan is vaak de basis voor je carrière.

Vaak beginnen studenten direct na het afronden van de bachelor of master aan een startersfunctie. Een startersfunctie is niet een bijbaan tijdens je studie, het is meestal een fulltime baan. Hier krijg jij de kans jezelf binnen een grote onderneming te ontwikkelen.

Wat houdt een startersfunctie communicatie in?
Als starter in de richting communicatie ben jij vaak communicatiemedewerker. Dit is vaak een gewaardeerde startersbaan. Communicatie is een belangrijke baan binnen bedrijven.

Over het algemeen houd jij je bezig met het schrijven van communicatieplannen voor het bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie en wordt betrokken bij campagnes en social media.

Profiel van een starter

  • Een starter is iemand die werkervaring wilt op doen en die nog weinig tot geen werkervaring heeft. 
  • Je bent afgestudeerd of aan het einde van je opleiding. 
  • Vaak zijn starters leergierig 
  • Gedreven om uit te blinken
  • Zijn of haar talenten willen ontdekken

 

Solliciteren naar een startersfunctie
Het solliciteren naar een startersfunctie verschilt niet per se veel van de sollicitatieprocedure voor een professionele baan. Denk hierbij aan het leveren van een sollicitatiebrief/motivatiebrief en CV. Vervolgens kan jij uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek.

Wat ook vaak voorkomt bij startersfuncties is dat je na het lopen van een stage, het bedrijf jou een baan aanbiedt. Dit is natuurlijk handig omdat je al ingewerkt bent bij dit bedrijf.

Blog Categories: scriptie