Overslaan en naar de inhoud gaan

Sales startersvacature

Sales foto

Op welke banen kun je solliciteren als je een sales achtergrond hebt? 

Als je een sales achtergrond hebt, zijn er tal van mogelijkheden om te solliciteren bij grote bedrijven, waar wij veel vacatures voor hebben, zoals Nestlé, Mars en Pon. Dit soort bedrijven zoeken starters met een sales achtergrond, waarmee ze jou kunnen opleiden tot een grote speler in de sales sector! Bekijk hier welke vacatures op dit moment online staan voor de sales sector.

Wat zijn de belangrijkste beroepen in de sales sector?

Met een sales achtergrond zijn er tal van beroepen die ervoor zorgen dat jij een leuke baan kunt krijgen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Sales support specialist
  • Online sales adviseur

Hoe ziet je werkdag eruit in de sales sector?

Als starter in de sales sector verschilt je werkdag heel erg van de functie die je hebt. Het is namelijk wel logisch dat een sales support specialist hele andere taken heeft als een online sales adviseur. Bekijk hieronder een voorbeeld van een vacature van een Online sales adviseur bij Pon:

  • Actief telefonisch benaderen van potentiële klanten;
  • Het maken van showroomafspraken;
  • Het opstellen, versturen en opvolgen van offertes;

Hoe verloopt een sollicitatieproces doorgaans? 

Bij ieder bedrijf verschilt dit. We nemen KPMG als voorbeeld:

  • Stap 1: KPMG Talent Pitch. Hierbij heb je een gesprek van 1,5 uur waarbij jij jezelf gaat proberen te verkopen.

  • Stap 2: Het eerste gesprek. Mocht je de Talent Pitch doorkomen, nodigt KPMG je uit voor een eerste gesprek, waarin je kennis maakt met het bedrijf.

  • Stap 3: Vervolggesprek. Mocht het van beide kanten positief aanvoelen, dan is er een vervolggesprek, waarbij er meer diepgang zit in de functie en de inhoudelijke thema's waar je mee te maken krijgt.

  • Stap 4: Screening. Hierbij screenen de recruiters iedereen die gaat werken bij het bedrijf. Van referenties tot aan paspoorten, om na te gaan of alles wat er wordt verteld, daadwerkelijk klopt.

  • Stap 5: Aanbod. Klopt alles en is iedereen positief? Dan gaan ze over op het aanbod en kan je beginnen met werken als er een overeenkomst getekend wordt!

Wat ga je ongeveer verdienen in de sales sector? 

In de sales sector zijn er veel bedrijven die opzoek zijn naar verschillende functies. Bij de ene functie is er meer vraag als bij de ander. Bij de functie online sales adviseur, kan het bedrag oplopen tot 40.000, - per jaar. Ga na welke functie bij jou het meest past en zoek op wat de schattingen zijn voor jou!

Bekijk hier de mogelijkheden ten aanzien van afstudeerstages en traineeships in de Supply Chain sector, mocht je toch geen interesse hebben in een business course.

Blog Categories: scriptie