Overslaan en naar de inhoud gaan

Salaris IT stages

salaris-it-stages

Het is niet verplicht in Nederland om stagevergoeding aan te bieden aan hoogopgeleide stagiairs of afstudeerders. Maar over het algemeen krijgen hoogopgeleide stagiairs in de IT wel een vergoeding. De hoogte hiervan is afhankelijk van de aard van de opdracht en de stageplaats.

Gemiddelde stagevergoeding

De gemiddelde stagevergoeding voor een hbo-student ligt tussen de 200,- en 350,- euro per maand. Bij afstudeerders en universitaire studenten ligt dit bedrag hoger, hier is het gemiddelde 250,- en 450,- euro per maand.

Welke factoren zijn van invloed op jouw stagevergoeding?

De hoogte van de stagevergoeding is afhankelijk van diverse factoren. Dit bespreek je uiteraard met het bedrijf waar jij stage gaat lopen.

Hoeveel stagevergoeding je krijgt, is afhankelijk van verschillende factoren. Samen met het bedrijf waar jij gaat stage lopen of afstuderen bespreek je jouw vergoeding. Meestal gebeurd dit tijdens een sollicitatiegesprek. Hieronder is een overzicht gemaakt van de factoren die belangrijk zijn voor het bepalen van de hoogte van de vergoeding.

  • Opleidingsniveau: je krijgt meer stagevergoeding aan de hand van hoe hoog je opleidingsniveau is.
  • opleidingsrichting: de richting die je doet is ook bepalend voor de hoogte van de vergoeding. Een stage in de IT of techniek krijgt over het algemeen een hogere vergoeding dan andere richtingen.
  • Soort stage: er zijn diverse soorten stages, denk bijvoorbeeld aan meeloopstages of afstudeerstage, dit speelt ook een rol in de hoogte van de vergoeding. 
  • Het land: in Nederland krijgen studenten relatief veel stagevergoeding vergeleken met andere landen. In het buitenland is het soms ook gebruikelijk om geen stage vergoeding te geven.
  • Uren: hoe meer uren je werkt, hoe meer stage vergoeding je krijgt. 
Blog Categories: scriptie