Overslaan en naar de inhoud gaan

Je eerste baan na het behalen van je WO opleiding

Overleg foto

Je bent onlangs geslaagd voor je WO en vervolgens ben je op zoek naar je eerst baan. Als snel merk je dat er veel vacaturebanken zijn met een uitgebreid aanbod van diverse interessante vacatures voor WO. Tijdens het zoeken naar een geschikte vacature is het vanwege het grote aanbod en alle verschillende universitaire studies verstandig om te filteren op vakgebied. Wo vacatures zijn verschillend door de verschillende soorten organisatie en de aard van de taken van de functie.

Door de vele verschillende universitaire opleidingen kunnen de criteria voor kandidaten uiteenlopen. Over het salaris kan je een indicatie vinden op internet, er zijn meerdere instanties die daarover informatie weergeven. Ook kan je de salarissen van verschillende bedrijven vergelijken. Om zeker te weten wat je kan verdienen bij een bepaald bedrijf moet je bij het bedrijf zelf informeren.

Wel kan er gezegd worden dat er voor WO vacatures bepaalde kenmerken gegeven worden. De meeste wo opleidingen leiden namelijk op tot wetenschappelijk onderzoeker, daardoor zijn er in deze richting ook een heel scala aan vacatures te vinden.
De aard van de vacature kan binnen het wetenschappelijke heel divers zijn, maar er wordt bijna altijd van je verwacht dat je over een aantal algemene kenmerken en vaardigheden beschikt.
Deze vaardigheden zijn bijvoorbeeld analytisch denken, kritisch observeren en een goede uitdrukkingsvaardigheid. Deze vaardigheden komen niet alleen voor bij wo vacatures maar ook bij allerlei andere werkvelden. In deze werkvelden zou een universitair opgeleide dan ook aan het werk kunnen.

Blog Categories: scriptie