Overslaan en naar de inhoud gaan

Business Course bij Nestlé Nederland

Business Course Nestlé Nederland

Een Business Course biedt naast jou als student de mogelijkheid om een bedrijf te leren kennen ook het bedrijf de kans om jou te leren kennen. Je kan het zien als een uitgebreide sollicitatieprocedure waarbij je persoonlijke eigenschappen en drijfveren getest worden. Dit wordt ook gedaan tijdens de Nestlé Young Talent Business Course. Maar hoe zit zo’n Business Course bij Nestlé eigenlijk in elkaar?. Nestlé zegt daarop: “We zoeken mensen die de power hebben om op eigen initiatief aan het werk te gaan maar ook een groot leervermogen hebben.”

Business Course

Voor Nestlé, bekend van o.a. Nescafé, Maggi en Kitkat, draait de Business Course om een kennismaking van twee kanten. Nescafé wil de kandidaten horen en zien. De Business Course duurt tweeënhalve dag. Naast jou zijn er 23 andere kandidaten waarmee je in een informele setting kennis maakt met managers en starters binnen Nestlé. Nestlé: “De Business Course is voor ons uiteraard een systeem om de beste kandidaat te vinden maar het moet echt een wederzijdse ‘fit’ zijn’’. Om elkaar ook in een sociale setting te leren kennen worden er in de avonden samen gegeten en wordt er een borrel georganiseerd. Tijdens die avond kan je kennis maken met de huidige Young Talents. Zo kan je als kandidaten een idee krijgen hoe het is om bij Nestlé te werken. We proberen altijd duidelijk te maken dat we op zoek zijn naar langdurige samenwerkingen. Tijdens de business-course komen een aantal onderdelen aan bod, die ons en jou duidelijkheid verschaffen. Wij stellen ons voor, en vertellen wat we in de ‘business’ doen en wat het werken bij Nestlé inhoudt. De kandidaten krijgen praktijkcases waarin ze moeten laten zien dat ze talent en persoonlijkheid hebben. Rollenspellen en presentaties komen ook aanbod. Na die 2,5 dag wordt er zo snel mogelijk bekend gemaakt wie er geselecteerd zijn. Zij krijgen een contractaanbod voor een baan in het Young Talent Programme.

Young Talent Programma

Nestle organiseert voor haar young talent programma al een aantal jaren business-courses. Dit levert voor het programma de juiste personen. Het young talent programme is een intensieve investering van Nestle en deze moet goed ingevuld worden. Het Young Talent Programme begint twee keer in het jaar. Het Young Talent Programme is een programma waarbij je meteen begint om alles van het vak ‘Fast Moving Consumer Goods’ oftewel de retail, te leren. Daarna krijg je rol binnen het team, dat kan in de marketing zijn, maar ook als category manager zijn. In die periode ga je meer de diepte in, en leer je in zes jaar tijd 2 functies bij Nestlé. Bij Nestlé zien we steeds vaker dat je als young talent eigenlijk pas na drie jaar een bijdrage gaat leveren. Vele kandidaten in het programma geven dat ook aan en maken die periode vol.

Selectieprocedure

Bij Nestlé zijn ze op zoek naar academische talenten met een commerciële drive, die het verschil maken in het dagelijkse werk. Een typische Nestlé medewerker kan beschreven worden als: resultaatgericht, initiatiefrijk en proactief. Iemand die zichzelf kent en weet hoe ze in het leven staan, wat hen motiveert en hun drijft. Bij de sollicitatie voor de Business Course wordt er een voorselectie gedaan onder anderen op basis van een capaciteiten test en een persoonlijke vragenlijst. Op basis daarvan wordt de eerste selectie gedaan. Met deze eerste groep worden sollicitatiegesprekken gevoerd. Op basis van de gesprekken worden de kandidaten voor de Business Course geselecteerd. 

Benieuwd naar de mogelijkheden bij Nestlé? Neem een kijkje op de vacaturepagina

Blog Categories: scriptie