Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuariaat/Risk Startersvacatures

Actuariaat/Risk

Welke banen kun je op solliciteren met een actuariaat/risk achtergrond? 

Als je een actuariaat/risk achtergrond hebt, zijn er tal van mogelijkheden om te solliciteren bij grote bedrijven, zoals KLM, Rabobank, ABN AMRO, Heineken, PwC, Deloitte etc.

Dit soort bedrijven zoeken starters met een actuariaat/risk achtergrond, waarmee ze jou kunnen opleiden tot een grote speler in de sector actuariaat/risk! Bekijk hier welke vacatures die op dit moment online staan voor de sector actuariaat/risk.

Omschrijving van populairste beroepen op basis van de richting actuariaat/risk?

Met een actuariaat/risk achtergrond zijn er tal van beroepen die ervoor zorgen dat jij een leuke baan kunt krijgen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Riskmanager
  • Officer
  • Risk Analist
  • Consultant Cyber

Hoe ziet je werkdag eruit in de sector actuariaat/risk?

Als starter bij de sector actuariaat/risk verschilt je werkdag heel erg van de functie die je hebt. Het is namelijk wel logisch dat een senior riskmanager hele andere taken heeft dan een medewerker independence clearance desk. Hieronder kan je een voorbeeld lezen van de vacature medewerker independence clearance bij KPMG:  

De independence Clearance desk voert administratieve procedures uit gericht op het onderkennen en opvolgen van onafhankelijkheidsvraagstukken voor potentiële controlecliënten. De Audit praktijk is de opdrachtgever voor deze werkzaamheden. Voor de uitvoering van de werkzaamheden heb je contact met partners en managers van de Audit- en Advisory praktijk en met buitenlandse KPMG-kantoren.  

"Door de grote mate van zelfstandigheid ervaar ik veel uitdaging in deze functie." 

Vanaf de ontvangst van een verzoek voor een onafhankelijkheidsonderzoek ben je verantwoordelijk voor het verkrijgen van alle benodigde informatie die je vervolgens dient te toetsen aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van onafhankelijkheid. De resultaten van je werkzaamheden leg je vast in de geautomatiseerde Independence Check Tool.

Hoe verloopt het onlinesollicitatieproces in het algemeen

Bij ieder bedrijf verschilt dit. We nemen Heineken als voorbeeld:

  1. Solliciteren met CV en motivatiebrief
  2. Kennismakingsgesprek (HR/ Business) 
  3. Vervolggesprek (HR/ Business) 
  4. Meelopen of assessment; verschilt per functiegroep 
  5. Aanbod 
  6. CHEERS, welkom bij HEINEKEN! 

Lees hier meer over een actuariaat/risk traineeship!

Blog Categories: scriptie