Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuariaat/Risk Inhousedagen

Wat is het verschil tussen een inhousedag en een business-course?

Het doel van een business-course en een inhousedag lijkt op elkaar, maar toch zijn het twee verschillende soorten evenementen. Zowel een business-course als een inhousedag zijn bedoeld om jou kennis te laten maken met een organisatie. Het belangrijkste en grootste verschil is dat een inhousedag veel laagdrempeliger is vergeleken een business-course. Bij een business-course bestaat namelijk vaak uit meerdere dagen en leidt vaak als directe wervingsmiddel.

Ook zijn de groepen bij de Inhousedagen vaak een stukje groter dan bij een business-course. Hierdoor is de kans om jezelf te onderscheiden ten op zichtte van een ander een stuk kleiner.

Wat voor vragen kun je stellen tijdens een actuariaat/risk inhousedag? 

Je kan tijdens een inhousedag met al je vragen terecht over het bedrijf, maar ook de functie die jij graag wilt uitoefenen. Verder kan je tijdens een Inhousedag ook zien wat de verschillende mogelijkheden zijn binnen de desbetreffende organisatie. Daarom kan je verschillende vragen stellen om erachter te komen of jij als deelnemer past bij de bedrijfscultuur. Hierbij kom je ook te weten of het werk bij je past. Is het een informele organisatie? Kan je alles aanpakken wat er op je pad komt? Wat zijn de kledingvoorschriften? Etc.

Aantal redenen waarom je een actuariaat/risk inhousedag zou moeten bezoeken.

Als eerst is het van belang om je netwerk te kunnen vergroten. Onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat meer dan de helft van de mensen die een baan hebben, deze hebben verkregen door gebruik te maken van hun netwerk. Een actuariaat/risk Inhousedag is een ideale manier om je netwerk te vergroten.

Ten tweede is er de mogelijkheid om je visitekaartje achter te laten. Door positief op te vallen tijdens een Inhousedag kan je ervoor zorgen dat je sneller wordt aangenomen bij een bedrijf die jou al kent.

Ten derde is het handig om een inhousedag te bezoeken, omdat je als student nog een vaag beeld hebt van de werkzaamheden die je uitvoert. Door een inhousedag te bezoeken, krijg je dus een beter beeld.

Als laatst is het van belang om een Inhousedag te bezoeken, omdat je hiermee te weten komt of de bedrijfscultuur bij je past.

Ze staan hieronder kort op een rijtje voor je:

  • Vergroten van je netwerk
  • Visitekaartje achterlaten
  • Impressie van de verschillende werkzaamheden
  • Bedrijfscultuur proeven

Lees hier meer!

Blog Categories: scriptie