Overslaan en naar de inhoud gaan

Lotte, Iris en Maren blikken terug op hun ABN AMRO traineeship

Lotte, Iris en Maren blikken terug op hun ABN AMRO traineeship

Het advies dat Lottes vader haar gaf toen zij begon met haar eerste baan was: “De eerste 100 dagen bij een nieuwe baan zijn altijd even bikkelen maar wanneer je door hebt waar je mee bezig bent, dan wordt het pas echt leuk”. In dit interview blikken Lotte, Iris en Maren terug op de eerste 100 dagen van hun ABN AMRO Traineeship.

Hoe zagen de eerste 100 dagen eruit met betrekking tot jullie eerste opdracht rotatie?

“De eerste maanden zijn echt voorbij gevlogen!”, vertelt Maren. “Na een uitgebreide onboarding bij SeederDeBoer mochten we al snel aan de slag bij ABN AMRO. Dit was natuurlijk best even inkomen, maar ik werd heel warm ontvangen door mijn team met een potje padel als afsluiter van mijn eerste werkdag.” De eerste paar weken waren volgens Lotte inderdaad wennen, omdat je begint binnen een nieuwe omgeving en functie. “Ik kan tevreden vertellen dat ik nu op dag 85 van mijn Traineeship zit en dat ik echt ingeburgerd ben binnen het Business Implementation team van ABN AMRO en dus ook met plezier en zelfvertrouwen naar werk ga.”

Omdat Iris een halfjaar eerder begonnen is dan Lotte en Maren, zit zij inmiddels al op dag 249. “Mijn eerste rotatie was een exploratief onderzoek ten behoeve van de Workforce Management Academy gedaan, wat ik heel erg interessant vond om te doen”, blikt ze terug. Inmiddels zit ze alweer in haar tweede rotatie en start binnenkort met haar derde opdracht.

Wie doet wat?

Lotte: “Ik doe mijn eerste rotatie binnen het Business Implementation team van DEC. De afdeling is verantwoordelijk voor project- en programmamanagement voor change initiatieven binnen CC&OPS. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het uitvoeren van operational excellence trajecten alsmede voor de uitvoering van consolidatie en outsource trajecten. Wat dit precies inhoudt is dat ik samen met mijn project team op dit moment bezig ben met het optimaliseren van processen binnen customer care & operations. We tekenen een proces uit en gaan met elkaar analyseren of dit sneller en goedkoper gedaan zou kunnen worden door middel van digitalisatie, automatisatie of het outsourcen naar India.”

Maren: “Mijn eerste rotatie doe ik in het Expertise team. Dit is een centrale consultant pool dat zich bezig houdt met vraagstukken omtrent de visie en strategie, het vertalen van de strategie naar executie roadmaps, portfolio management en de organisatorische inrichting van de afdeling Customer Care & Operations. Naast mijn hoofdopdracht, waarvoor ik onderzoek doe naar het inzichtelijk maken van klanttevredenheid, krijg ik de kans om aan te haken bij veel interessante projecten. Dit heeft mij heel erg geholpen om in korte tijd een duidelijk beeld te krijgen van de visie en strategie van de afdeling.”

Waarom heb jullie voor het ABN AMRO Traineeship gekozen? En wat heeft jullie verrast?

Lotte geeft aan dat ze op zoek was naar een Consultancy Traineeship met een focus op innovatie. Zo kwam ze al gauw terecht bij het Traineeship van SeederDeBoer. “Waar banken soms gezien kunnen worden als stoffig, zag ik juist een uitdaging om hier met een innovatieve blik aan de slag te gaan. De banksector zit midden in een transitie om net als de rest van de wereld steeds meer te digitaliseren en hier wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen”, glimlacht Lotte.

Iris was op zoek naar een Traineeship waarin menselijke interactie centraal staat. “Ik vind het waardevol dat ik gedurende dit jaar de kans krijg om mij zowel op persoonlijk als professioneel vlak te ontwikkelen. Bovendien krijg ik dit jaar de mogelijkheid om veel ervaring op te doen binnen verschillende afdelingen, in verschillende rollen én natuurlijk de verschillende opdrachten”, geeft ze aan.

Voor Maren was de bank geen onbekend terrein. Eerst als stagiaire en later als werkstudent kreeg ze de kans om op meerdere afdelingen van de bank te leren kennen. “Ik was onder de indruk van de verschillende expertises. Toen de kans zich voordeed om als consultancy trainee aan de slag te gaan, zag ik dit als de perfecte mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen”, vertelt ze.

Wat maakt het dat jullie met een glimlach naar werk gaan?

Alle drie zeggen in koor: “De uitdagende opdrachten waarin je veel vrijheid krijgt en natuurlijk de collega’s bij ABN AMRO én SeederDeBoer. We kunnen van beiden bedrijven de leuke evenementen en waardevolle kennis meepakken”. Daarnaast leren we gewoon ontzettend veel. “Of het nu gaat om inhoudelijke vakkennis ofwel persoonlijke ontwikkeling, elke dag ontdek ik weer iets nieuws en dat maakt het Traineeship zo spannend en uitdagend” geeft Maren aan.

Daarnaast is geen dag hetzelfde, vertelt Iris. “De kans die je krijgt om samen met andere consultants uit verschillende disciplines te werken aan operationele vraagstukken en anderzijds de strategische vraagstukken waarin je nauw samenwerkt met het MT, maakt het werk heel afwisselend.” Tot slot vult Lotte nog aan het heel lekker te vinden om een afwisseling te hebben van werklocaties. “Ik kan zelf beslissen of ik ga werken bij ABN AMRO op kantoor, bij SeederDeBoer, of juist thuis.”

 

Blog Categories: scriptie