Overslaan en naar de inhoud gaan

6 redenen om naar een inhousedag te gaan

6 redenen om naar een inhousedag te gaan | Moongro

Elke inhousedag is weer anders, want elk bedrijf doet een inhousedag op zijn eigen manier. Maar als je doorgaans kijkt bestaat een groep gemiddeld uit 20 personen. Je krijgt op zo’n dag een rondleiding en daarna volg je diverse presentaties, trainingen en behandel je cases. Hierna wordt de dag meestal afgesloten met een borrel. Een inhousedag is daarom ook ideaal om binnen één dag het bedrijf beter te leren kennen.

Lijkt jou dit wat, dan kun je je online aanmelden. Hiervoor moet je meestal jouw CV opsturen en een motivatiebrief schrijven. Op basis van je CV en motivatiebrief word je geselecteerd voor de inhousedag waar jij je voor hebt aangemeld. Sommige bedrijven doen hierna nog een selectiegesprek om te kijken of je bij het bedrijf past.

Nu kort is uitgelegd wat nou een inhousedag is, gaan wij nu kijken waarom je je moet aanmelden voor een inhousedag: 

Reden 1: Krijg een kijkje achter de schermen

Inhousedagen zijn een geweldige kans om het bedrijf van binnenuit te bekijken. Je krijgt de kans om te zien hoe het bedrijf werkt en hoe de verschillende teams samenwerken om de doelen van het bedrijf te bereiken.

Reden 2: Maak kennis met het team

Tijdens een inhousedag maak je kennis met de mensen achter het bedrijf. Je krijgt de kans om te praten met werknemers en te leren over hun ervaringen en perspectieven. Dit kan je helpen om te bepalen of het bedrijf bij je past en of je je daar thuis zou voelen.

 

Reden 3: Ontdek carrièremogelijkheden

Inhousedagen bieden vaak de mogelijkheid om te leren over de verschillende carrièremogelijkheden binnen het bedrijf. Dit kan je helpen om te bepalen welke afdelingen of functies het beste bij je passen en welke stappen je moet nemen om je doelen te bereiken.

 

Reden 4: Het vergroten van je netwerk

Tijdens een inhousedag ontmoet je niet alleen werknemers van het bedrijf, maar ook andere studenten en potentiële toekomstige collega's. Dit kan je helpen om je netwerk uit te breiden en nieuwe connecties te maken. Het hebben van een sterk netwerk is ontzettend belangrijk tijdens je zoektocht naar een baan, maar ook tijdens je hele carrière is dit van grote waarde. Al heel wat onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat een groot gedeelte van alle werknemers zijn of haar baan heeft gekregen door het inzetten van hun eigen netwerk. Een inhousedag is een goed moment om je netwerk uit te breiden. Je komt tijdens een inhousedag veel in contact met verschillende medewerkers, waarmee je ook de kans krijgt je netwerk uit te breiden. Daarnaast kom je ook met veel mede-starters en studenten in contact.

Reden 5: Versterk je sollicitatie

Als je besluit om te solliciteren naar een functie bij het bedrijf, kan het bijwonen van een inhousedag je sollicitatie versterken. Je kunt in je sollicitatiebrief of tijdens je sollicitatiegesprek verwijzen naar je ervaringen tijdens de inhousedag en laten zien dat je enthousiast bent over het bedrijf en de cultuur. Kortom, inhousedagen bieden een geweldige kans om meer te leren over een bedrijf en om je voor te bereiden op een succesvolle carrière. 

Tevens zijn er altijd recruiters aanwezig gedurende een inhousedag. Het is handig om met hen in gesprek te gaan en zo positief op te vallen. Dit heeft als  voordeel dat je tijdens een sollicitatiegesprek al eerder hebt kennisgemaakt en dus een voordeel hebt op de rest. De kans dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek is ook groter en het gesprek zelf zal waarschijnlijk beter lopen.

Reden 6 : Cultuur en sfeer proeven

Elk bedrijf is weer anders en heeft zijn eigen unieke cultuur en werksfeer. Dit wordt deels bepaald door hoe er leiding wordt gegeven en hoe medewerkers met elkaar omgaan. Elke werknemer voelt zich meer op zijn of haar gemak wanneer de bedrijfscultuur aansluit bij hun eigen normen en waarden. Het is daarom van belang om op een inhousedag te kijken of de cultuur en werksfeer van een bedrijf bij je past. Op het moment dat je naar verschillende inhousedagen gaat, kun je diverse culturen en sferen herkennen en kiezen welke het meeste bij je past. 

Blog Categories: scriptie