Overslaan en naar de inhoud gaan

Een scriptie laten schrijven tegen betaling?

Een scriptie laten schrijven tegen betaling?

Een scriptie laten schrijven in plaats van zelf schrijven is risicovol en kan noodzakelijk zijn of bepaalde voordelen hebben. Het is natuurlijk niet toegestaan om een scriptie te laten schrijven, dus het advies is om het zelf te doen! Mocht je toch besluiten om een scriptie tegen betaling te laten schrijven, kies dan voor een professionele partij.

Wat betekent het woord scriptie?

Iedere student, hbo of wo, is verplicht een scriptie te schrijven om af te kunnen studeren. De term 'scriptie' wordt vaak ook anders genoemd, namelijk:

  • Thesis
  • Essay
  • Bachelorproef
  • Masterproef
  • Werkstuk
  • Paper

In essentie gaat een scriptie over een (geschreven) werkstuk waarmee de student alle kennis en vaardigheden die hij heeft opgebouwd tijdens zijn studie, terug laat komen en deze kan uitwerken voor een bedrijf. Hierbij komt ook kijken dat de student alles mag nazoeken en er op bepaalde momenten mag overlegd worden met docenten en professoren. Echter komt hierbij kijken dat de student veel zelfdiscipline nodig heeft, de planning goed op orde moet hebben en simpelweg tijd vrij moet maken om een goede scriptie te kunnen schrijven. 

Hoeveel tijd kost een gemiddelde scriptie?

Een gemiddelde scriptie schrijven kost tussen de 3 en 9 maanden. Dit verschilt in een masterscriptie en een bachelorscriptie. Het aantal uur dat er aan een scriptieonderzoek gewerkt kan worden, kun je inschatten door het aantal ECTS dat jouw opleiding aan de afstudeerscriptie heeft toegewezen te vermenigvuldigen met 28 uur. Voorbeeld: HBO-sportmarketing geeft 30*28= 840 uur.

Waar moet je opletten bij het laten schrijven van een scriptie?

Het is ten eerste van belang om na te gaan of degene die jouw scriptie schrijft, niet een heel scriptie aan meerdere mensen tegelijkertijd verkoopt. Dit zal ervoor zorgen dat meerdere studenten hetzelfde inleveren, waardoor dit zal resulteren in plagiaat. Dit soort oplichting zal vaak voorkomen via een peer-to-peer netwerk als marktplaats. Als je een scriptie laat schrijven tegen betaling, doe het dan bij een professionele dienstverlener!

Is een scriptie laten schrijven niets voor jou? Bekijk dan hier voorbeelden voor jouw hbo of wo scriptie.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? Schrijf je dan in voor onze Talentpool!

MNG Scriptie articles