Overslaan en naar de inhoud gaan

Canon Nederland N.V.

Technology / Industry
Locatie: Amstelveen
1.800 medewerkers
Naar de website

Werken bij Canon

Wie zijn wij

Canon is sinds de oprichting in 1937 een toonaangevend leverancier op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie, voor zowel particulieren als bedrijven. De zakelijke activiteiten van Canon richten zich op twee duidelijk onderscheidende markten: Business Imaging (producten en diensten op het gebied van printing en document management voor kantoor- en professionele printomgevingen) en Consumer Imaging (foto- en videoapparatuur, printers, scanners, faxen en All-in-One’s). Canon wordt bestuurd door drie regionale hoofdkwartieren in Japan, Amerika en Europa en heeft wereldwijd meer dan 165.000 mensen in dienst in meer dan 50 landen.

Het Canon Sales Traineeship
Twee keer per jaar start een nieuwe groep sales trainees, variërend van 8 tot 12 trainees uit héél Nederland. De opleiding vindt voornamelijk plaats op het kantoor in ’s Hertogenbosch en op een aantal externe locaties. Het werkgebied van de trainees is tevens hun woongebied. Daar werken ze vanuit huis of vanuit één van onze regionale kantoren.

Het Sales Traineeship start met een intensieve opleiding van een maand waarin medewerkers leren wie Canon is en wat Canon wil. Aansluitend gaan medewerkers de markt in om ervaring op te doen. Daar doen ze werkervaring op onder begeleiding van hun manager, mentor en persoonlijke coach vanuit de Canon Academy. Gedurende het jaar vinden op vaste momenten herhalings- en verdiepingsmodules plaats op het vakinhoudelijke aspect: een afwisseling van presentaties, colleges, praktijkopdrachten, rollenspellen en praktijkstages.

Vijf jaar op rij is het traineeship van Canon uitgeroepen tot het beste traineeship van Nederland in de categorie ‘Sales’ door Nobiles Media.

Kernactiviteiten
Canon staat bekend om haar innovatieve benadering van zowel zaken als technologie, in zowel de consumenten markt en de zakelijke markt.
•Branche: Retail & FMCG, Communication & IT
•Soort organisatie: Beursgenoteerd
•Verhouding man/vrouw: 60/40%
•Hoofdkantoor in: 's Hertogenbosch
•Hoofdvestigingen in regio's: Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant

Bedrijfscultuur
Canon is een platte organisatie met een open no-nonsense cultuur waar medewerkers de ruimte krijgen zich te ontwikkelen. Als Canon medewerker ben je werkzaam in een klantomgeving en dien je je netjes te kleden. Heren in pak, vrouwen zakelijke kleding.

Testimonial Simon Hochstenbach - Sales Trainee

“Na mijn studie Sport Economie en Communicatie aan de Fontys Hogeschool ben ik in september gestart aan het Sales Traineeship van Canon. Na een kennismakingsgesprek en een aantal persoonlijkheidstesten werd ik uitgenodigd om op 1 september samen met 15 andere trainees daadwerkelijk te starten met het traineeship. Doordat je allemaal hetzelfde meemaakt schep je meteen een band met je nieuwe collega’s. Het voordeel is dat iedereen van dezelfde leeftijdscategorie is en dat er ook een directie vriendschap ontstaat. Je doorgaat allemaal dezelfde hoogtepunten en dieptepunten.

Na een jaar kijk ik met heel veel plezier terug op alle ervaringen die ik heb opgedaan tijdens het Sales Traineeship. Wat ik als prettig heb ervaren, is de tijd en de vrijheid die je krijgt van alle mensen om je heen om je eigen weg te vinden. Het mooie wat ik ervaar als Account Manager bij Canon is dat je als het ware ondernemer bent binnen je eigen gebied. Ieder succes is ook meteen je eigen succes. Canon is een prachtig mooi bedrijf met heel veel mogelijkheden. De mensen om je heen blijven in je investeren en door middel van de juiste trainingen blijf je up to date met het Salesvak.

Naast alle leerzame aspecten wordt er bij Canon ook heel veel geïnvesteerd in gezelligheid en goedgeorganiseerde feestjes. Al met al is het Sales Traineeship een perfecte manier om je carrière te starten. Sales is een levensles die je absoluut moet ervaren!”

Wie wij zoeken voor onze traineeships

Canon zoekt starters die een HBO of WO Bachelor en/of Master op zak hebben. Competenties van een starter:
•Ondernemend;
•Initiatiefrijk;
•Communicatief vaardig;
•Klantgeoriënteerde houding.
Per jaar bieden wij 15 HBO'ers en 15 WO'ers de kans om bij Canon aan de slag te gaan.