Overslaan en naar de inhoud gaan

BP

Werken bij BP

Wie zijn wij

In Nederland houden de 2.200 medewerkers van BP zich voornamelijk bezig met de raffinage en marketing van brandstoffen en smeermiddelen (downstream).

De afnemers van BP in Nederland bevinden zich in vrijwel alle sectoren, waaronder de lucht- en scheepvaart, de landbouw en de grote industriële bedrijven. De weggebruiker in Nederland kan terecht bij zo’n 380 BP service stations, waarmee BP één van de grotere partijen op de Nederlandse brandstoffenmarkt is.

Wie wij zoeken voor onze traineeships

De oliebranche is een zeer competitieve markt en daardoor altijd in beweging. Daarom zoeken wij mensen die de uitdaging aandurven om te werken in een dynamische organisatie als BP.

Gezien de aard van onze activiteiten hebben wij een sterke voorkeur voor mensen met een economische, commerciële en/of technische achtergrond. Wij hebben behoefte aan breed inzetbare medewerkers die van aanpakken houden. We denken hierbij aan flexibele en stressbestendige mensen die een innovatieve houding hebben. Waar anderen een conflict zien, denk jij aan oplossingen, mogelijkheden, kansen en uitdagingen. Daarbij verwachten wij dat je zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken. 

Beschik jij over deze vaardigheden en durf je de verantwoordelijkheid aan, dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij BP Raffinaderij Rotterdam zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s, die samen met ons de raffinaderij willen optimaliseren.

Of het nu gaat om het goed laten verlopen van het productieproces, het efficiënt uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden of het correct voeren van de financiële administratie. Van MBO tot WO niveau. 

De collega’s, die wij zoeken voelen zich thuis in onze cultuur, open, professioneel en collegiaal. Zijn leergierig ingesteld en willen hun kennis en ervaring ook graag delen. Ook resultaatgerichtheid en de “handen uit de mouwen steken” zijn eigenschappen, die wij graag terug zien in onze medewerkers. 

Kun jij je hierin vinden, kijk dan snel in de vacaturedatabase voor een passende vacature!

Kennismaken en solliciteren bij

Onze sollicitatieprocedure is tweerichtingsverkeer.Wij komen graag zoveel mogelijk te weten over jouw toegevoegde waarde voor BP Raffinaderij Rotterdam. En jij krijgt zoveel mogelijk informatie over ons, zodat je aan het eind van de procedure een helder beeld hebt van wat je kan verwachten van BP Raffinaderij Rotterdam als werkgever. 

Concreet bestaat onze procedure uit een drietal gesprekken, een Persoonlijke Profiel Analyse en een functiegerelateerde medische keuring. Het eerste gesprek zal een functie-inhoudelijk gesprek zijn. Is de functie, waar je op hebt gesolliciteerd, ook de functie die jij ambieert. En verwachten wij, dat jij de kwaliteiten in huis hebt om de functie een goede invulling te kunnen geven.

Wanneer dit gesprek voor beide partijen positief is verlopen, volgt het tweede gesprek. Dit gesprek zal meer over jou als persoon gaan, wat is je passie, wat zijn je ambities. En welke ambities heeft BP Raffinaderij Rotterdam en sluiten deze aan bij die van jou. De Persoonlijke Profiel Analyse, welke je voor dit gesprek invult, wordt als ondersteuning gebruikt. 

De laatste stap is het arbeidsvoorwaardengesprek. In dit gesprek zullen wij jou een concreet aanbod doen en de secundaire arbeidsvoorwaarden toelichten. Eventueel vindt na dit gesprek de functiegerelateerde medische keuring plaats. 

En dan kan jouw carrière binnen BP Raffinaderij Rotterdam beginnen.