Overslaan en naar de inhoud gaan

BinckBank N.V.

450 medewerkers

Werken bij BinckBank

Wie zijn wij

BinckBank N.V. (BinckBank), opgericht in 2000, is een online bank voor beleggers. De kernactiviteit van BinckBank is het aanbieden van een volledige, gebruiksvriendelijke website, waarmee particuliere beleggers op een eenvoudige en snelle manier wereldwijd kunnen beleggen tegen scherpe tarieven. BinckBank heeft een top vijf positie in Europa en is meermaals uitgeroepen tot beste online broker in zowel Nederland, België als Frankrijk. Daarnaast heeft zij een beursnotering aan NYSE Euronext Amsterdam en maakt het bedrijf sinds 1 maart 2006 onderdeel uit van de Amsterdam Midkap Index (AMX). De marktkapitalisatie van BinckBank bedroeg eind 2012 € 463 miljoen en de gemiddelde dagomzet in stuks in het aandeel BinckBank bedroeg in 2012 229.041 aandelen.

BinckBank heeft de ambitie de grootste online bank voor beleggers van Europa te worden, is zowel marktleider in Nederland als in België en heeft een sterke positie in Frankrijk. BinckBank Italië heeft in april 2012 haar deuren officieel geopend.

De business unit Retail biedt dienstverlening aan particuliere beleggers onder de labels Alex en Binck. Met het label Alex richten wij ons op de Nederlandse particuliere belegger die meer uit zijn vermogen wil halen. Alex biedt naast een uitgebreide beleggingswebsite ook sparen, vermogensbeheer en beleggingstrainingen aan. Met het label Binck richt BinckBank zich op de actieve, particuliere, zelfstandige belegger in Nederland, België, Frankrijk en Italië. BinckBank biedt de belegger orderexecutie tegen scherpe tarieven aan in combinatie met faciliteiten zoals een professionele beleggingswebsite met realtime streaming koersen, nieuws, diepte van het orderboek, research, adviezen en (technische) analysetools.

Naast particuliere beleggers bedient BinckBank ruim 100 professionele partijen. De business unit Professional Services levert diensten aan vermogensbeheerders, banken, verzekeraars en pensioeninstellingen op het gebied van Business Process Outsourcing (“BPO”) en software ontwikkeling in zowel Nederland als België. Als partner biedt zij oplossingen op het gebied van beursbeleggen, fondsbeleggen en sparen. Sinds 2012 is Professional Services marktleider in Nederland als depotbank voor vermogensbeheerders. Tevens is zij marktleider in Nederland op het gebied van BPO en het leveren van licentiesoftware aan banken. Op 23 januari 2013 hebben Binck Professional Services en 100% dochterondermening Syntel hun krachten gebundeld en zullen zij voortaan de markt bedienen onder de naam Able.

BinckBank heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk en Italië en heeft daarnaast ook nog een verkoopkantoor in Spanje. Tevens heeft BinckBank per 31 december 2012 belangen in Able B.V. (software leverancier 100% dochter), ThinkCapital (uitgever van ETF’s, 60% belang), BeFrank (collectieve pensioenopbouw, 50% belang) en TOM (multilateral trading platform & smart order router, 34,2% belang).

Kennismaken en solliciteren bij

De eerste stap voor een carrière bij BinckBank begint met jouw sollicitatie. Je kunt via de vacature jouw cv met motivatie naar ons toesturen via het online sollicitatieformulier. We horen graag waarom jij voor ons kiest en waarom jij vindt dat we jou moeten uitnodigen voor een gesprek.Je hebt gesolliciteerd, en dan?
We bekijken alle sollicitaties zorgvuldig. In de regel zullen wij alle sollicitaties die wij via het online sollicitatieformulier hebben ontvangen binnen twee weken een antwoord geven. Is dit positief, dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek.

Eerste gesprek
In dit gesprek maak je normaal gesproken kennis met een teamleider en een collega van de afdeling. Dit zijn de mensen met wie je veel zal samenwerken. Het is dus een belangrijk gesprek, waarbij ook gekeken wordt naar jouw inhoudelijke kennis. Vinden wij jou de juiste kandidaat, dan krijg je een tweede gesprek.


Tweede gesprek
Het tweede gesprek is in de regel met een manager of directeur van de afdeling en een medewerker van HR. In dit gesprek willen wij graag meer van jou als persoon weten. Pas jij bij BinckBank? En heb jij de kwaliteiten om ons te helpen verder te groeien? Ook horen wij natuurlijk graag wat jij verwacht en waarom de functie bij je past.

Aanbieding
Als duidelijk is dat we samen verder willen dan doen we je graag een passend aanbod. Dit aanbod bestaat uit een salaris met onze arbeidsvoorwaarden. Natuurlijk willen we graag dat je voor ons kiest, we doen immers alleen de besten een aanbieding. Als jij ook akkoord bent met het aanbod dan leggen we alles vast in een contract en verwelkomen wij je graag als nieuwe collega!