Overslaan en naar de inhoud gaan

Atradius

490 medewerkers

Werken bij Atradius

Wie zijn wij

De Nederlandse voorloper van Atradius – NCM, de Nederlandsche Credietverzekering Maatschappij – werd in 1925 opgericht met als doelstelling de handel voor bedrijven in Nederland na de Eerste Wereldoorlog te verbeteren. Tegenwoordig is de Atradius Groep met 160 kantoren gevestigd in 50 landen. Atradius staat bekend als een betrouwbare partner die staat voor veilige handelstransacties over de hele wereld. Dat is ook waar onze naam voor staat: ‘trade’ voor het makkelijker maken van handel door onze expertise in kredietverzekering, en ‘radius’ voor ons zicht van 360 graden op de wereldwijde markt. Ons motto ‘managing risk, enabling trade’ is synoniem voor alles wat wij doen: wij nemen de risico’s van onze klanten over, zodat zij zich kunnen concentreren op het voortzetten en de groei van hun eigen bedrijf.

In een wereld waar mondiaal handel wordt gedreven worden risico’s steeds complexer. Met een kredietverzekering dekken bedrijven het risico af dat hun afnemers de rekening niet kunnen betalen. Atradius helpt met het identificeren van de risico’s en ze in evenwicht te brengen met kansen – zodat er een perfecte balans wordt gecreëerd. Hiervoor hebben we nauw verbonden team van experts dat wereldwijd actief is met het in de gaten houden van bedrijven, markten en landen. Wij delen deze informatie met onze klanten, zodat zij zich kunnen richten op succesvol zakendoen.

Wie wij zoeken voor onze traineeships

We moedigen al onze medewerkers aan uitdagingen aan te gaan, het beste uit zichzelf te halen en te streven naar continue verbetering. Waar mogelijk ligt de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie, waardoor onze medewerkers zelfstandig kunnen werken en hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Die eigen verantwoordelijkheid betreft ook hun eigen carrière-ontwikkeling, waar wij de nodige opleidingsmogelijkheden en ondersteuning voor bieden.

Atradius is een werkgever die iedereen gelijke kansen wil bieden. Wij vinden dat alle medewerkers het recht hebben op een waardige en respectvolle manier behandeld te worden.

Samenwerken is een belangrijk principe binnen Atradius. Wij verwachten dat onze mensen succesvol samenwerken om onze ambitieuze doelen te bereiken. Onze cultuur is professioneel. Maar we zijn ook creatief en genieten van het werk dat wij doen, dus er is altijd een element van 'fun' in onze kantoren.

Onze medewerkers zijn vriendelijk en gastvrij, zowel naar de klant als onder elkaar. Zo zijn er regelmatig sociale events na het werk of mogelijkheden om deel te nemen aan sportieve activiteiten met collega's. Ook worden er regelmatig bedrijfsuitjes georganiseerd, van feesten tot winkelen en theateruitstapjes.

Atradius zou niet zo'n succesvolle organisatie zijn zonder haar goede mensen. Onze HR-filosofie is dan ook duidelijk: wij moedigen onze mensen aan om hun doelen te bereiken en zij helpen ons onze doelen te bereiken.