Overslaan en naar de inhoud gaan

APG

3800 medewerkers

Werken bij APG

Wie zijn wij

Net als onze opdrachtgevers geloven wij als pensioenuitvoeringsbedrijf in een sterk Nederlands pensioenstelsel dat is gebaseerd op collectiviteit en solidariteit. Het is onze missie om dit stelsel te ondersteunen met onze kennis en expertise. Hiermee willen wij helpen om te realiseren dat een goed en betaalbaar collectief pensioen voor de huidige en komende generaties een feit blijft.

APG beheert 30% van de collectieve pensioenen

APG is pensioenuitvoeringsbedrijf voor deelnemers uit het onderwijs, de overheid, de bouw, de schoonmaak- en glazenwassersector, woningcorporaties, energie- en nutsbedrijven en de sociale werkvoorziening. Voor deze sectoren beheren we zo’n 319 miljard euro pensioenvermogen (november 2012). APG werkt voor meer dan 30 duizend werkgevers en verzorgt het inkomen van circa 4,5 miljoen deelnemers. In Nederland beheert APG als pensioenuitvoeringsbedrijf ruim 30% van alle collectieve pensioenen

Testimonials:

Jean Paul Koopmans
During my two-year traineeship at Asset Management I was able to familiarize myself with the different aspects of asset management within APG. I completed assignments ranging from project management to investing in equities. I recently completed this traineeship and I am now working at Emerging Markets Equities. Within the Latin America Team I am jointly responsible for the fundamental stock selection within the equities portfolio. Working for a large asset manager means that we do not only often speak with analysts and economists, but also with the management of large international companies. I devote a great deal of time to preparing investment cases whereby I investigate whether companies have been correctly valuated in the current market. Searching out the pearls is the ultimate challenge!

Wie wij zoeken

WO Traineeship
Heb je een universitaire studie afgerond? Ben je leergierig en heb je zoveel interesses dat je bijna niet weet waar je moet beginnen? Heb je niet alleen ambitie, maar krijg je zaken ook echt voor elkaar? Dan ben je een geschikte kandidaat voor het Corporate- of Asset Management Traineeship. Wij zoeken jaarlijks wo’ers met weinig of geen werkervaring die beter dan gewoon goed zijn en die het verschil gaan maken binnen APG.

Het APG Traineeship voor wo’ers is een tweejarig programma waarin je drie of vier projecten uitvoert bij verschillende bedrijfsonderdelen. Zo leer je onze organisatie vanuit meerdere disciplines kennen. Als trainee bouw je mee aan het succes van APG en leg je tevens een stevige basis voor je eigen carrière.

HBO Traineeship
Voor jong talent dat meer praktijkgericht door het leven gaat, is er ons traineeship Startend specialist Pensioenuitvoering voor net afgestudeerde hbo-studenten. Dit traineeship in Heerlen duurt 1 jaar en is gebaseerd op drie pijlers: processen, materie en systemen. In overleg met je manager en mentor, en op basis van je Persoonlijk Ontwikkel Plan, wordt gekeken welke vaardigheidstrainingen het beste bij jou passen. Natuurlijk is er ook een traineeprogramma dat je samen met de andere trainees binnen no-time klaarstoomt voor je verdere carrière binnen APG.

Stage- en afstudeerplekken
Zit je in de laatste fase van je studie? Dan is een stage bij APG de mooiste brug naar een succesvolle carrière. Jaarlijks lopen er ongeveer 85 studenten stage bij APG. We hebben met name plek voor wo- en hbo-studenten in de studierichtingen ICT, Finance en Asset Management. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden bij andere afdelingen binnen APG. De stages die we aanbieden zijn in Nederland, maar kunnen een internationaal karakter hebben met Engels als voertaal.

Je ontvangt bij APG een ruime stagevergoeding en intensieve begeleiding door een persoonlijke stagebegeleider. Samen geef je vorm aan jouw leerdoelen en stageopdracht. Op deze manier leer je APG van binnenuit kennen, denk je met ons mee en krijg je alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Zo leer jij van ons en wij van jou. 


Kennismaken en solliciteren bij

Heb je interesse in APG en herken je je in een van de vacatures? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren!

Stap 1: Solliciteren
Solliciteren bij APG doe je online. Je CV en je brief zijn even belangrijk. Besteed hier dus voldoende aandacht aan. Als je alle stappen hebt doorlopen en je sollicitatie is goed ontvangen, krijg je binnen een paar uur een ontvangstbevestiging per mail.

Stap 2: Beoordeling
De recruiter kijkt of jouw profiel past bij de vacature waarop je solliciteert. Voldoe je aan de eisen en overtuigt je brief, dan bespreekt de recruiter je sollicitatie met de betrokken manager. Zij beslissen of je uitgenodigd wordt voor een eerste gesprek. Het kan dus een paar dagen duren voordat je iets hoort. Als er geen gesprek volgt, krijg je dat ook zo snel mogelijk per mail te horen.

Stap 3: De Ronde(s)
Je wordt door de recruiter uitgenodigd voor een eerste gesprek. Wie bij dit gesprek aanwezig zijn en hoe de procedure loopt, verschilt per vacature. Meestal worden er twee gesprekken gehouden. Elke vacature is maatwerk. Bij sommige vacatures zetten we een assessment in of een test. Uiteraard krijg je de informatie ruim op tijd; zodat je je goed kunt voorbereiden. Onderwerpen die altijd aan de orde komen zijn jouw kennis, ervaring en motivatie om bij APG te willen werken.

Stap 4: Aan de slag!
Wanneer alle gesprekken positief beoordeeld worden, krijg je een aanbod van APG. In eerste instantie ontvang je een jaarcontract. Samen met je toekomstig leidinggevende bespreek je de startdatum en je inwerktraject.

Pre employment Screening/Verklaring Omtrent Gedrag
Als je bij APG in dienst komt, moet je beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Je kunt dit voordat je aan de slag gaat, aanvragen bij de gemeente waar je woont via een formulier dat je van ons krijgt. Bij onze afdeling Asset Management krijg je via een extern bureau een Pre Employment Sceening. Deze uitgebreide screening geldt ook voor bepaalde posities bij andere bedrijfsonderdelen van APG. Als dit zo is, word je hierover geïnformeerd tijdens de sollicitatieprocedure.

Solliciteren en vertrouwelijkheid
APG behandelt je sollicitatie vertrouwelijk en volgens de geldende privacywetgeving. Wij onderschrijven de NVP-Sollicitatiecode. Deze code bevat de basisregels die arbeidsorganisaties naar het oordeel van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatie-ontwikkeling (NVP) in acht behoren te nemen bij de werving en selectie ter vervulling van vacatures.