Overslaan en naar de inhoud gaan

AMREF Flying Docters

37 medewerkers

Werken bij AMREF Flying Doctors

Wie zijn wij

Over AMREF Flying Docters

Als belangrijkste gezondheidsorganisatie in Afrika zijn we geworteld in dat continent en zetten we onze kennis en expertise al 58 jaar met succes in.

Gezonde mensen en daardoor minder armoede

Hier in Nederland kan iedereen die medische zorg nodig heeft, naar de dokter. In Afrika is dat niet zo vanzelfsprekend. Daarom willen wij, juist vanuit Nederland, zorgen dat die situatie verbetert. Een goede gezondheid(szorg) maakt echt het verschil. Dat gaat verder dan een beter en prettiger leven. Iemand die gezond is, heeft meer kans om een opleiding af te ronden, beter betaald werk te vinden of een eigen bedrijfje te beginnen. Kortom, iemand heeft zo meer mogelijkheden om aan de armoede te ontsnappen. En daar profiteert ook de gemeenschap en uiteindelijk het hele land van.

De belangrijkste gezondheidsorganisatie

Amref Flying Doctors is 58 jaar geleden opgericht en is uitgegroeid tot de belangrijkste gezondheidsorganisatie in Afrika. Nog steeds gebruiken we vliegtuigen om afgelegen gebieden te bereiken. Maar ons werk omvat inmiddels veel meer. Tegenwoordig richt Amref zich vooral op gezond blijven, door middel van voorlichting, opleiding en onderzoek. Daar waar de dokter niet komt, overbruggen we de afstanden naar de gezondheidszorg. Daarbij gebruiken we ook innovatieve methoden, zoals e- en mLearning.

Jonge Afrikaanse vrouwen

Amref voert haar projecten daar uit, waar ze het meeste effect hebben. Daarom richten we ons vanuit Nederland vooral op jonge Afrikaanse vrouwen. We werken daarbij op twee niveaus. Samen met de lokale bevolking zoeken we naar praktische oplossingen die ze zelf kunnen uitvoeren en voortzetten. En met overheden en internationale organisaties overleggen we over blijvende verbeteringen. Hiervan profiteren niet alleen de vrouwen zelf, maar ook hun kinderen en de gemeenschap waarin ze leven.

Donaties goed besteed

Vanuit Nederland werven we fondsen voor het werk in Afrika, waarbij we ervoor zorgen dat die effectief en efficiënt worden ingezet. Amref in Nederland geniet het vertrouwen van ruim 72.000 donateurs. Daar zijn we erg blij mee! We creëren draagvlak bij publiek en politiek voor het werk en de oplossingen van Amref. Daarnaast werken we aan partnerschappen met bedrijven die in Afrika willen investeren.