Overslaan en naar de inhoud gaan

Public Traineeship

Bedrijf: YSE
Richting(en): Management, Consulting |
Niveau: WO
Locatie: Utrecht
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van YSE

Ben jij een starter (dus fris uit de collegebanken en nog niet geremd door allerlei traditioneel managementjargon en organisatiedenken) en wil jij aan de slag met opdrachten binnen de publieke sector? Maar misschien nog belangrijker: wil jij zelf ook groeien worden door middel van een traineeship? Lees dan snel verder!

Maar eerst, wat houdt het Public traineeship nu eigenlijk in?

In ons Public traineeship voer je meerdere opdrachten uit bij verschillende bestuurslagen van (de)centrale overheden, maar ook andere bestuursorganen en non-profit organisaties. Onze opdrachtgevers zijn heel divers! Bijvoorbeeld het Ministerie van Financiën, Ministerie van Defensie, Rijkswaterstaat, grotere gemeenten zoals Den Haag en de Drechtsteden, ZBO’s zoals de RDW en het UWV en andere organisaties met een publieke functie zoals het LUMC en de NS.

Tijdens dit traineeship voer je gemiddeld drie tot vijf projecten uit bij verschillende organisaties en richt je je meestal op bedrijfsmatige vraagstukken bij de overheid. Meer hierover lees je onder “Wat zijn opdrachten die je uitvoert in het Public traineeship?”. Daarnaast volg je diverse trainingen en word je gedurende het traineeship gecoacht door een talentmanager. Je besteedt gemiddeld 10% van jouw werktijd aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling (gemiddeld 4 uur per week). 

Wat zijn opdrachten die je uitvoert in het Public traineeship?

Tijdens de opdrachten in ons public traineeship kun je verschillende rollen vervullen. Als Public Young Professional ga je meestal aan de slag in de rol van projectmanager, programmaondersteuner, adviseur of implementatiebegeleider. Je richt je in de meeste van onze opdrachten op bedrijfsmatige vraagstukken en dus minder op beleidsmatige vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan het adviseren van een directie bij de Gemeente Den Haag, het begeleiden en implementeren van een verandertraject bij het LUMC of het uitvoeren van een intern onderzoek bij het Ministerie van Financiën. Een ding is zeker: geen opdracht is hetzelfde!

Op deze manier krijg je de kans om te kijken naar waar je goed in bent, wat bij je past, maar vooral om je te ontwikkelen en datgene te doen waar je energie van krijgt. Aan de hand van jouw profiel wordt er een match gezocht met een opdrachtgever. Bij welke organisatie dit is?  Daar gaan we samen mee aan de slag. Een voorbeeld vind je hier: Eline deed een HR-analytics opdracht in het LUMC. En hier kun je lezen wat de huidige trainees nu doen. 

En hoe wordt er dan bepaald wat voor opdracht je doet? Dat doen we zo: aan de hand van jouw profiel wordt er een match gezocht met een opdrachtgever. Bij welke organisatie dit is? Dat weten we van tevoren nooit en willen ook samen met jou op zoek naar klanten!

Hoe ziet ons ontwikkelprogramma er uit?

Naast de opdrachten die je uitvoert bij onze klanten zit je natuurlijk niet stil. Je volgt namelijk ook ons ontwikkelprogramma: de School of YSE. Dit is een intensief ontwikkelprogramma dat je samen met andere (young) Professionals volgt.  Het programma bestaat uit coaching, intervisie met jouw trainingsgroep en training gericht op inhoud én vaardigheid. Constant staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Daarnaast is er ruimte voor extra inhoudelijke verdieping van jouw kennis. Zo kun je bijvoorbeeld trainingen volgen over Prince2 (Foundation en Practitioner), Zakelijk Tekenen of Onderhandelen. Je bepaalt zelf waar jij jouw extra ontwikkelruimte aan wilt besteden (maar stemt dit wel af met jouw talentmanager). 

Durf jij dit avontuur met ons aan? Tijdens je traineeship krijg je de kans om te ontdekken waar je goed in bent en welke rol en organisatie bij je passen. Maar je gaat ook datgene ontwikkelen waar jij echt energie van krijgt. Door de combinatie van ervaring opdoen op opdracht en de School of YSE ben jij na YSE klaar voor een volgende stap in jouw carriere! 

Ga naar de website van YSE

Andere vacatures

Aanmelden tot en met

Digital traineeship

IT / ICT, Consulting, Management

YSE - Utrecht

Denk jij altijd Agile en is innovativiteit jouw grootste kwaliteit? Wil je organisaties toekomstbestendig maken met digitale strategieën, toepassingen en/of producten? Maar misschien nog belangrijker: wil jij zelf ook toekomstbestendig worden door middel van een traineeship? Lees dan snel verder!

Digital traineeship
werken-bij-YSE
Aanmelden tot en met

Projects Traineeship

Alle richtingen

YSE - Utrecht

Ben jij een echte aanpakker en is “Niet l*llen, maar poetsen” jouw levensmotto? Kan jij niet wachten om je handen uit de mouwen te steken als projectondersteuner of projectleider? Maar misschien nog belangrijker: wil jij zelf ook groeien door middel van een traineeship? Lees dan snel verder!

Projects Traineeship
werken-bij-YSE
Aanmelden tot en met

Werkstudent Projectmanagement

Management, HRM / Recruitment, Juridisch

YSE - Utrecht

Ben jij benieuwd wat een managing partner de hele dag doet en wil je hier graag van leren? Ben jij iemand die gelukkig wordt van het oppakken van veel verschillende taken én hou je van het aanbrengen van structuur? Dan is dit werkstudentschap iets voor jou! 

 

Werkstudent Projectmanagement