Overslaan en naar de inhoud gaan

Projects Traineeship

Bedrijf: YSE
Richting(en): Alle richtingen |
Niveau: WO
Locatie: Utrecht
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van YSE

Ben jij een echte aanpakker en is “Niet l*llen, maar poetsen” jouw levensmotto? Kan jij niet wachten om je handen uit de mouwen te steken als projectondersteuner of projectleider? Maar misschien nog belangrijker: wil jij zelf ook groeien door middel van een traineeship? Lees dan snel verder!

Het Projects traineeship, wat is dat nu precies?

In het Projects Traineeship ga je aan de slag met projecten bij organisaties die een positieve, gedreven, aanpakker kunnen gebruiken. Jij leert de fijne kneepjes van het projectmanagement vak door projecten te realiseren in verschillende vakgebieden (van HR tot Inkoop en van IT tot Finance) en bedrijven (zowel publiek als privaat, groot als klein). Daarnaast volg je een tweejarig ontwikkelprogramma bij YSE. Door deze combinatie krijg je de kans om te ontdekken waar je goed in bent, wat bij je past, maar vooral om je te ontwikkelen en datgene te doen waar je energie van krijgt.

Tijdens dit traineeship voer je gemiddeld drie tot vijf opdrachten uit bij verschillende organisaties (dit zijn dus onze klanten en jouw opdrachtgever). Je leert op deze manier ook de markt kennen en kan je netwerk uitbreiden! Daarnaast ga je aan de slag met je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Natuurlijk helpen wij jou daarbij. Zo volg je diverse trainingen (samen met een jouw eigen trainingsgroep) en word je gedurende het traineeship gecoacht door een talentmanager. Praktisch gezien betekent dit dat je  gemiddeld 10% van jouw werktijd aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling besteed. 

Wat zijn projecten die je kan uitvoeren in het Projects traineeship?

Tijdens je traineeship zul je projectmatig werken bij onze klanten. Dat noemen wij “op opdracht gaan”. Geen enkele opdracht en geen enkele organisatie waar je deze uitvoert is hetzelfde. Op deze manier krijg je de kans om te ontdekken waar je goed in bent, wat bij je past, maar vooral om je te ontwikkelen en datgene te doen waar je energie van krijgt. 

Wanneer je op opdracht bent krijg je de mogelijkheid vernieuwing te brengen, impact te maken, verantwoordelijkheid te pakken en jouw leidinggevende kwaliteiten te vergroten. De rol die je vervult is in elke opdracht anders, maar je kunt denken aan de rol van projectleider, organisatieadviseur, changemanager, transitiemanager of project management ondersteuner (PMO). Ook de inhoud of het thema van de opdracht zal nooit hetzelfde zijn.

We hebben heel veel verschillende opdrachtgevers en nog meer verschillende soorten projecten die we uitgevoerd hebben. Niet weten wat voor een opdracht bij wat voor een organisatie je gaat doen moet je dus een avontuur vinden. Een sneakpeak van onze klanten zijn het LUMC, Lely, Schoeller Allibert, AkzoNobel, Ministerie van Defensie, Gemeente Den Haag en UWV.

In deze vlog krijg je een goed beeld van wat Anouk tijdens haar Projects traineeship heeft gedaan bij de NS.

En hoe wordt er dan bepaald wat voor opdracht je doet? Dat doen we zo: aan de hand van jouw profiel wordt er een match gezocht met een opdrachtgever. Bij welke organisatie dit is? Dat weten we van tevoren nooit en willen ook samen met jou op zoek naar klanten!

Hoe ziet ons ontwikkelprogramma er uit?

Naast de opdrachten die je uitvoert bij onze klanten zit je natuurlijk niet stil. Je volgt namelijk ook ons ontwikkelprogramma: de School of YSE. Dit is een intensief ontwikkelprogramma dat je samen met andere (young) Professionals volgt.  Het programma bestaat uit coaching, intervisie met jouw trainingsgroep en training gericht op inhoud én vaardigheid. Constant staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Daarnaast is er ruimte voor extra inhoudelijke verdieping van jouw project management kennis. Zo kun je bijvoorbeeld trainingen volgen over Prince2 (Foundation en Practitioner), Scrum master of Lean SixSigma Greenbelt. Je bepaalt zelf waar jij jouw extra ontwikkelruimte aan wilt besteden (maar stemt dit wel af met jouw talentmanager). 

Durf jij dit avontuur met ons aan? Tijdens je traineeship krijg je de kans om te ontdekken waar je goed in bent en welke rol en organisatie bij je passen. Maar je gaat ook datgene ontwikkelen waar jij echt energie van krijgt. Door de combinatie van ervaring opdoen op opdracht en de School of YSE ben jij na YSE klaar voor een volgende stap in jouw carriere! 

Sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast geworden? Wij hebben drie vragen opgesteld om te beoordelen of jij de perfecte kandidaat voor dit traineeship bent.

  • Wat is jouw ervaring en/of affiniteit met projectmanagement?
  • Wat is jouw ideale project?
  • Wat ga jij bijdragen aan het succes van dit traineeship en YSE?

De antwoorden kun je in briefvorm, samen met jouw CV, uploaden onderaan deze pagina. Na het ontvangen nemen we binnen één week contact op voor een mogelijk kennismakingsgesprek. Als dit positief verloopt, maak je een online capaciteitentest voordat de laatste ronde plaatsvindt. Deze plannen we tegen die tijd samen met jou in. De startdatum bepalen we ook samen met jou. Het is dus mogelijk om, nadat je een aanbod hebt gekregen, bijvoorbeeld eerst nog te gaan reizen.

Ga naar de website van YSE

Andere vacatures

Aanmelden tot en met

Digital traineeship

IT / ICT, Consulting, Management

YSE - Utrecht

Denk jij altijd Agile en is innovativiteit jouw grootste kwaliteit? Wil je organisaties toekomstbestendig maken met digitale strategieën, toepassingen en/of producten? Maar misschien nog belangrijker: wil jij zelf ook toekomstbestendig worden door middel van een traineeship? Lees dan snel verder!

Digital traineeship
werken-bij-YSE
Aanmelden tot en met

Public Traineeship

Management, Consulting

YSE - Utrecht

Ben jij een starter (dus fris uit de collegebanken en nog niet geremd door allerlei traditioneel managementjargon en organisatiedenken) en wil jij aan de slag met opdrachten binnen de publieke sector? Maar misschien nog belangrijker: wil jij zelf ook groeien worden door middel van een traineeship? Lees dan snel verder!

Public Traineeship
werken-bij-YSE
Aanmelden tot en met

Werkstudent Projectmanagement

Management, HRM / Recruitment, Juridisch

YSE - Utrecht

Ben jij benieuwd wat een managing partner de hele dag doet en wil je hier graag van leren? Ben jij iemand die gelukkig wordt van het oppakken van veel verschillende taken én hou je van het aanbrengen van structuur? Dan is dit werkstudentschap iets voor jou! 

 

Werkstudent Projectmanagement