Overslaan en naar de inhoud gaan

ING Software Engineer Traineeship

Bedrijf: Young Colfield
Richting(en): IT / ICT |
Niveau: WO
Locatie: Amsterdam
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Young Colfield

Heb jij een passie voor IT en programmeren? En sta jij open voor een flinke dosis inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling? Solliciteer dan voor een rol als Software Engineer via het Dedicated Program van Young Colfield!

Als ING Software Engineer start je een traineeship van 13 maanden dat gericht is op gedreven, WO-afgestudeerde starters met een passie voor IT en programmeren. Dus ben jij recent afgestudeerd (max. 3 jaar werkervaring) en wil jij aan de slag als DevOps engineer binnen een van de grootste banken van Nederland waar IT volop in ontwikkeling is? Lees dan snel verder!

Met ons IT Traineeship bieden wij jou het beste van twee werelden:

 • Enerzijds learning on the job in de professionele en innovatieve IT omgeving van ING, waar je je in korte tijd inhoudelijk sterk kan ontwikkelen tot een volwaardige IT’er.
 • Anderzijds een uitgebreid hard- en softskill opleidingsprogramma, persoonlijke begeleiding en niet te vergeten de kennissessies & sociale activiteiten bij Young Colfield.

Op welke uitdagende plek kan ik terecht komen?

Als DevOps engineer ga je aan de slag in een dynamische omgeving van ING, waar je volgens de nieuwste methoden en technieken aan complexe IT-projecten werkt. Als Engineer vervul je in een professioneel BusDevOps team (Business – Development & Operations) een belangrijke IT inhoudelijke rol bij onder andere het ontwikkelen van applicaties. Je werkt in kleine, dynamische teams waar collega’s informeel met elkaar omgaan. Binnen de teams staat samenwerking centraal, ben je van begin tot eind verantwoordelijk voor jullie product én wordt er met- en van elkaar geleerd. Binnen ING wordt de Agile Scrum methode toegepast en wordt in korte ‘sprints’ van ±3 weken software ontwikkeld.

De match met de afdeling waar je binnen ING komt te werken wordt gemaakt aan de hand van jouw voorkeuren en interesses. We vinden het namelijk belangrijk dat jij op een plek terecht komt die bij je past, want als jij op je plek zit kun jij zijn wie je bent en zo waarde toevoegen. Nadat je dit uitdagende programma van 13 maanden doorlopen hebt, krijgt ING de mogelijkheid jou een contract aan te bieden

Met wat voor soort projecten houd ik mij dan bezig?

Voorbeeld rollen en teams waar je in terecht kan komen zijn:

 • Front-end Software Engineer bij Fraude & Cybersecurity
 • IOS Engineer in het mobiel bankieren team
 • Fullstack DevOps Engineer in het IDeal team
 • Back-end Java Engineer in het API Platform team

En waarom dan Young Colfield?

Bij Young Colfield helpen we jou om zelfbewuster te worden. Inzicht krijgen in waar je goed in bent, wat je valkuilen zijn én hoe je impact kan maken op een manier die bij jou past. Dat vinden wij belangrijk, daar krijgen wij energie van. Dit doen we door: het soft- én hardskill opleidingsprogramma, één op één coaching, het samen voorbereiden en faciliteren van evaluatiegesprekken met je opdrachtgever. En niet te vergeten, dit doe je ook samen met je team van 4-8 andere IT trainees. Met hen wissel je ervaringen uit, besteed je veel aandacht aan teambuilding en houd je regelmatig intervisiemomenten met elkaar. Het inhoudelijke opleidingsprogramma wordt afgestemd op de inhoud van de rollen die jij en je teamgenoten gaan vervullen. Daarnaast heeft iedereen een persoonlijk ontwikkelbudget voor eigen specifieke invulling. Oftewel, alles wat te maken heeft met jouw ontwikkeling is volledig gericht op jou helpen groeien.

En jij...?

 • Hebt een afgeronde universitaire opleiding in Informatica, Computer Science, Wiskunde, Natuurkunde of vergelijkbare (bèta) richtingen. Heb je een andere richting, maar wel aantoonbare affiniteit met IT? Neem gerust contact met ons op om te zien of dit programma bij jou past;
 • Hebt ervaring met een of meerdere programmeertalen (bijv. Python, C#, Java), óf wilt hier maar al te graag in duiken. Ervaring hierin is zeker een pré, maar er is ook veel ruimte om dit te gaan leren;
 • Bent analytisch zeer vaardig en kan je makkelijk in nieuwe informatie storten;
 • Bent nieuwsgierig naar het ontdekken van jouw talenten en bereid om te reflecteren en staat dus te popelen om jezelf zowel inhoudelijk als persoonlijk verder te ontwikkelen;
 • Bent nauwkeurig, resultaatgericht, leergierig en een team player;
 • Spreekt goed Nederlands. Al de trainingen en coaching is in het Nederlands, wel zo handig als je die kunt volgen!

De selectieprocedure

1. Stuur jouw CV en motivatiebrief

Dan kijken wij of we een match zien met jouw verhaal, je ambities en Young Colfield.

2. Eerste kennismakingsgesprek

Sterke motivatiebrief? Passend cv? Mooi. Dan nodigen we je uit voor een eerste kennismakingsgesprek met een van de Talent Connectors van het Dedicated Program.

3. Capaciteitentest

Zien we een match met jou en Young Colfield? Dan vragen we je een capaciteitentest te maken. Dit mag je lekker vanuit huis doen. Figuren, cijfers, verbale analogieën, jij gaat ervoor!

4. Tweede kennismakingsgesprek

Op basis van het gesprek waarin we het over jouw ambities hebben gehad, matchen we je aan het juiste team bij onze opdrachtgevers. Tijdens het gesprek bij de klant wordt er gekeken of er een match is tussen jou en de opdrachtgever. Wij zullen je begeleiden in dit proces, en je van feedback voorzien waar nodig. Toch geen match? Dan kijken we opnieuw wat voor opties er zijn!

5. Extra gesprek & Arbeidsvoorwaarden

Bij sommige opdrachtgevers is er een extra gesprek nodig (bijvoorbeeld omdat er SCRUM gewerkt wordt en het team ook graag wil kijken of er een match is, daar ga je immers veel mee samenwerken).

Als de lichten op groen staan bij jou én de opdrachtgever, plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek in. We nemen je dan mee in alle details zodat je precies weet waar jij je handtekening onder zet.

Ga naar de website van Young Colfield

Andere mogelijkheden

Aanmelden tot en met

Dedicated Program - Algemene sollicitatie IT Traineeship

IT / ICT, Engineering / Techniek

Young Colfield - Amsterdam

Een jaar lang dedicated aan de slag bij een van onze opdrachtgevers in een rol met focus op IT én persoonlijke ontwikkeling, dat is het Dedicated Program. Ben jij bijvoorbeeld de volgende software developer bij ING of IT business analist bij ABN AMRO? Samen met ons ontdek je wat voor IT rol het beste bij jou past. 

Jij zet je volledig in voor de organisatie maar bent ondertussen ook bezig met het verder ontwikkelen van jouw persoonlijke kracht door middel van aanvullende trainingen en coaching. Leren waar je voor staat. Weten wat je kan. Doen wie je bent. 

Met ons IT Traineeship bieden wij jou het beste van twee werelden:

 • Enerzijds learning on the job in een professionele en innovatieve IT omgeving, waar je je in korte tijd inhoudelijk sterk kan ontwikkelen tot een volwaardige IT’er.
 • Anderzijds een uitgebreid hard- en softskill opleidingsprogramma, persoonlijke begeleiding en niet te vergeten de kennissessies & sociale activiteiten bij Young Colfield.
Aanmelden tot en met

ABN AMRO IT Business Traineeship

IT / ICT, Banking / Finance

Young Colfield - Amsterdam

Ben jij degene die bruggen kan slaan tussen IT en Business? En sta jij open voor een flinke dosis inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling? Solliciteer dan voor een rol als ABN AMRO IT Business trainee via het Dedicated Program van Young Colfield!

Als ABN AMRO IT Business trainee start je een eenjarig traineeship dat gericht is op gedreven, WO-afgestudeerde starters met een passie voor IT. Dus ben jij recent afgestudeerd (max. 3 jaar werkervaring) en wil je de schakel zijn tussen IT en Business binnen een van de grootste banken van Nederland waar IT volop in ontwikkeling is? Lees dan snel verder!

Met ons IT Traineeship bieden wij jou het beste van twee werelden:

 • Enerzijds learning on the job in de professionele en innovatieve IT omgeving van ABN AMRO, waar je je in korte tijd inhoudelijk sterk kan ontwikkelen tot een volwaardige IT’er.
 • Anderzijds een uitgebreid hard- en softskill opleidingsprogramma, persoonlijke begeleiding en niet te vergeten de kennissessies & sociale activiteiten bij Young Colfield in Amsterdam.
Aanmelden tot en met

HR & Employer Branding stage

HRM / Recruitment, Marketing / Product Management

Young Colfield - Amsterdam

Wil jij solliciteren bij Young Colfield, voor een HR & Employer Branding stage? Leuk! Word jij enthousiast van HR en Employer Branding? Lees dan vooral verder, en wie weet tot snel.