Overslaan en naar de inhoud gaan

Technisch Management Trainee

Bedrijf: TBI
Richting(en): Engineering / Techniek |
Niveau: WO
Locatie: Nederland
Startdatum: 01 september 2021
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Over de functie

Heb je een (bijna) afgeronde universitaire opleiding in een technische of financiële richting en wil je de wereld van Techniek, Bouw & Ontwikkeling en infra leren kennen? Solliciteer dan voor het TBI traineeship! Je gaat dan in drie werkperioden van acht maanden bij drie verschillende ondernemingen aan de slag, zodat je in alle drie de branches praktische ervaring opdoet. Dé manier om te ontdekken welke branche en welke positie jouw hart sneller doen kloppen.

Op elk van de drie projecten word je ter plekke goed begeleid. Daarnaast krijg je een mentor, die met je meekijkt naar je carrièreplannen voor de langere termijn. Als derde begeleider krijg je een coach die je op het persoonlijke vlak terzijde staat. Want aan ‘soft skills’ hechten we grote waarde bij TBI. Daarom krijg je vanuit de TBI acdmy ook zes keer een tweedaagse training aangeboden, waarbij je met jouw traineegroep werkt aan je persoonlijke vaardigheden en valkuilen. Daarnaast organiseren we een aantal vakinhoudelijke themadagen en bezoeken de trainees elkaars projecten. Bij ons sta je figuurlijk en soms ook letterlijk ‘met je poten in de modder’. Want door te doen ontdek je wat jou enthousiast maakt. En die ontdekking is goud waard. Pas als je werk aansluit op je diepste motivatie, zul je er een uitblinker in worden.

Waar kom je te werken?

Met 19 zelfstandige ondernemingen en ruim 6300 collega’s zijn wij één van Nederlands grootste techniek-, bouw- en infraconcerns. Wat wij vandaag ontwerpen, bouwen, installeren en aanleggen, bepaalt hoe Nederland er vanaf morgen uitziet. Denk bijvoorbeeld aan de restauratie van de Domtoren, de bouw van HAUT, de ontwikkeling van Little C of de aanleg van de Rijnlandroute! Allemaal projecten die door TBI-ondernemingen zijn bedacht, begeleid, ontworpen of gerealiseerd. En we hebben er nog veel meer, die stuk voor stuk Nederland een beetje mooier, duurzamer en innovatiever maken. Dat is waar wij het voor doen. Elke dag weer. Doe je mee?

Ervaring (grijs blok)

Met ons traineeship willen wij onze trainees vooral de kans bieden om te ervaren welke branche en welke positie hun hart sneller doen kloppen. Daarvoor zoeken wij trainees die:

 • Een (bijna) afgeronde universitaire opleiding hebben in een technische of financiële richting;
 • een ondernemende persoonlijkheid hebben, wat ook blijkt uit activiteiten naast de studie;
 • maximaal een jaar werkervaring hebben (als de studie al afgerond is);
 • denken in mogelijkheden, kansen pakken en hun verantwoordelijkheid nemen;
 • met jeukende handen aan de wereld willen bouwen en willen verbeteren;
 • Het leuk vinden om te leren en openstaan voor feedback;
 • Het in zich hebben om door te groeien naar een leidinggevende functie.

Wat wij bieden

Het TBI-traineeship is zeer zeker geen stage. Vanaf de eerste dag ben je onderdeel van onze organisatie! Je krijgt dan ook:

 • Tweejarig arbeidscontract;
 • Marktconform salaris;
 • Laptop;
 • Mobiele telefoon;
 • Elektrische leaseauto of een andere vervoersoplossing;
 • Goede begeleiding door een begeleider, mentor en coach;
 • Mogelijkheid om je persoonlijk te ontwikkelen door middel van diverse trainingen.

Het lijkt nog ver weg, maar we weten zeker dat je na dit traineeship veel geleerd hebt over jezelf, TBI en de sectoren Techniek, Bouw & Ontwikkeling en Infra. Je bent dan klaar voor een volgende stap. Samen met je mentor en coach bepaal je wat die zal zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat we je ook dan weer een rol kunnen bieden die jou en ons verder helpt om de toekomst te maken. 

Interesse

Ieder jaar start er in september een nieuwe groep trainees. Je kunt je hiervoor aanmelden door te solliciteren en jouw motivatiebrief en cv met ons te delen. Vervolgens maak je een cognitietest.

Als de resultaten hieruit goed zijn, maken we graag kennis met jou. Dat doen we in een persoonlijk gesprek met de coaches van de TBI acdmy en één van onze directeuren. We gaan dan in op jouw ambities en de kansen die we je binnen TBI kunnen bieden. Daarna volgt er nog een gesprek bij een TBI-onderneming. Bij enthousiasme van beide kanten gaan we op zoek naar een passende startpositie en bereiden we je voor op twee jaar leren en ontwikkelen binnen de wereld van Techniek, Bouw & Ontwikkeling en Infra. 

Heb je nog vragen over ons traineeship of het sollicitatieproces? Neem dan gerust contact op met Claudia Ritmeester, Programmamanager bij TBI, via jk.ritmeester@tbi.nl

 

 

Vooraanmelden