Technisch Traineeship

Engineering / Techniek
WO
Tata Steel
Location: Velsen-Noord
Voeg toe als favoriet

Beschrijving

Om in de voorhoede van de staalindustrie te kunnen blijven spelen, is Tata Steel Europe op zoek naar technische topacademici met maximaal twee jaar werkervaring die direct aan de slag willen als trainee in een bijzonder Technisch Traineeship. Wil jij een directe bijdrage leveren aan één van onze verbeterprogramma's of aan de innovatie van één van onze productlijnen? Snel stevige verantwoordelijkheid hebben? En jezelf in recordtempo ontwikkelen? Kom dan snel kennis met ons maken.

Niet zomaar een Technisch Traineeship

Jij als technisch opgeleide academicus wilt vanaf het eerste moment uitgedaagd worden in je werk. Wij geven je als trainee direct verantwoordelijkheid binnen een team van professionals. In deze rol lever je een hele concrete bijdrage aan onze bedrijfsprocessen en aan onze verbeterprogramma's. Je wordt bovendien gesprekspartner voor het senior management.
 
Wat je precies gaat doen? In verschillende fabrieken ga jij bekijken waar op technisch vlak verbetermogelijkheden liggen. We hebben concrete projecten voor je, maar we verwachten ook van jou dat je zelf verbeteringen signaleert. Om verbeteringen goed door te kunnen voeren, zit je met verschillende partijen om tafel; van senior management tot en met de mensen op de werkvloer. Het mooie aan de functie van trainee is dat je niet eindeloos over verbetermogelijkheden praat, maar ook daadwerkelijk de verbeteringen implementeert.
 
Tijdens het traineeship ben je projectleider van steeds grotere en complexere projecten, die gericht zijn op het verbeteren van de productkwaliteit, kostenbeheersing en verhogen van de klanttevredenheid. Wil je meer weten over de projecten?

Herken jij jezelf hierin?

Om in aanmerking te komen voor het Traineeship heb je:
 
• een afgeronde relevante technische opleiding op universitair niveau; bijvoorbeeld materiaalkunde, Applied Physics, Chemical Engineering of Mechanical Engineering en opvolgende Masteropleidingen
• excellente studieresultaten
• maximaal twee jaar werkervaring
• tijdens je studententijd organisatorische ervaring opgedaan (bijvoorbeeld bij een studie- of sportvereniging) en bij voorkeur een buitenlandse stage gehad
• de beschikking over goede communicatieve sociale vaardigheden en overtuigingskracht en beheersing van de Nederlandse taal
• teamwork hoog in het vaandel staan
• behoefte aan een uitdaging en ben je altijd op zoek naar hoe je jezelf kunt ontwikkelen

Als je liefde en passie voor techniek hebt én dat ook nog eens effectief weet door te vertalen naar de praktijk, dan ben jij de top academicus waar wij naar op zoek zijn en kun je razendsnel carrière maken bij Tata Steel.

Wat bieden wij jou?

Eerlijk is eerlijk. In ons Traineeship vragen we veel van jou, maar daar krijg je ook veel voor terug.
Zo word je: 
• gecoacht door een senior manager, waardoor je toegang hebt tot een schat aan ervaring en in rap tempo je netwerk kunt uitbreiden
• naast je mentor heb je een Talent Manager die jouw vaste aanspreekpunt is, en waarmee je iedere 3 maanden, je prestaties en ontwikkelingen bespreekt.
• samen met de andere Trainees opgeleid en vormen jullie echt een team, om van elkaar te leren en ideeën uit te wisselen
• meer dan goed opgeleid, door middel van coaching on-the-job en vakinhoudelijke en persoonlijke trainingen. Je kunt hierbij denken aan de Iron- en Steelmaking Course, maar ook aan Influencing Workshops waar je handvatten aangereikt krijgt over het invoeren van ideeën en het constructief omgaan met weerstand
• binnen twee jaar klaargestoomd om een mooie carrièrestap te maken binnen Tata Steel. Dat kan een managementrol zijn of juist een echte specialistenrol, net waar jouw ambities liggen.
• natuurlijk kun je ook rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Wat is jouw werkomgeving?

Tijdens ons technisch traineeship leer je ons bedrijf kennen, krijg je persoonlijke ontwikkelingstrainingen en steeds meer verantwoordelijkheid. Ook volg je opleidingen om managementtechnieken onder de knie te krijgen.
Je krijgt tijdens het programma uitgebreid de gelegenheid om je ervaringen uit te wisselen met collega’s. Zo leer je van andere trainees en leren zij van jou. In teamverband denk je op een creatieve manier na over oplossingen.

Solliciteren of meer weten?


Wil jij kans maken op een plaats binnen in ons Technisch Traineeship en direct als trainee aan de slag bij Tata Steel? Solliciteer dan via deze website. Naast jouw CV, vragen we je ook je Nederlandse motivatie en cijferlijsten toe te voegen.
 
 Wil je alvorens te solliciteren eerst meer weten over het Technisch Traineeship of Tata Steel? Dan kun je Petra Dekker of Mariëlle Huijg bellen op 0251-494000. Zij kunnen je eventueel ook intern doorverwijzen naar andere collega’s voor meer informatie.
 
Sollicitatieprocedure

 Het sollicitatieproces start met een gesprek met onze medewerkers van Recruitment en Management Development. Als het eerste gesprek positief is ga je door naar de volgende ronde: een gesprek met de leidinggevende van jouw toekomstige afdeling. Na dit gesprek volgt er een ‘go’ / ‘no go’. Bij een ‘go’ volgt een gesprek met een van onze directieleden. Wanneer dit ook positief uitpakt volgt er aansluitend een arbeidsvoorwaardengesprek.
 
 Twee maal per jaar starten we met een nieuwe groep het tweejarig intern traineeship bij Tata Steel.
 

 


Reageren voor:
30/06/2014

Carrièreniveau:
Starter (0-2 jr)

Vooropleiding:
WO

Vakgebied:
Techniek & Engineering
Trainees / Young Graduates

Meer informatie bij:
Petra Dekker (+31 (0) 251 494000)