Overslaan en naar de inhoud gaan

Traineeship beleidsadviseur

Bedrijf: Talent&Pro
Richting(en): Consulting |
Niveau: HBO
Locatie: Utrecht
Startdatum: 06 oktober 2023
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Talent&Pro

Dutch speaking and writing proficiency is required

Krijg jij er energie van om anderen te adviseren en een nieuw beleid uit te rollen binnen een organisatie? Als Junior Consultant Beleidsadvies signaleer je de ontwikkelingen op pensioengebied en vertaal je deze in adviezen over het te voeren beleid en specifieke klantoplossingen. Hierbij ben je het dagelijkse aanspreekpunt voor bestuurders, commissies en organen van een of meerdere pensioenfondsen waarbij je écht een bijdrage gaat leveren. Binnen onze business unit Pensioen & Leven word je opgeleid tot een volwaardig beleidsadviseur! 

WIJ

 • Maandsalaris (inclusief 8,33% vakantiegeld) van €2.879,- i.c.m. eigen vervoer of €2.654,- mét leaseauto (en zonder eigen bijdrage)
 • Een flexibel mobiliteitsbudget afgestemd op jouw vervoersvoorkeuren: leaseauto of fiets, NS Businesscard, deelscooter of €225,- bruto vergoeding! Tussentijds switchen mogelijk!
 • Een verhoging van het bruto maandsalaris van maximaal €271,- na jaar 1 en €379,- (inclusief 8,33% vakantiegeld) na jaar 2 én jaarlijks tot 8% bonus

  Uitgebreide salaris berekening

 • Direct een vast contract én 27 vakantiedagen
 • Een eigen Career Coach en onbeperkt budget voor opleidingen, trainingen, bijscholing voor jouw ontwikkeling!
 • In korte tijd veel relevante werkervaring opdoen bij aansprekende namen binnen en buiten de financiële dienstverlening!

DE UITDAGING

Het traineeship bestaat uit een aantal vaste onderdelen:

 • Het beste Onboarding programma van Nederland! Solliciteer nu en start met het Talent&Pro onboardingsprogramma bijvoorbeeld op 16 juni, 7 juli of 21 juli 2023!
 • Werkervaring opdoen, oriënteren én specialiseren bij verschillende pensioenfondsen en verzekeraars.
 • Een opleidingstraject met aandacht voor vaardigheidstrainingen (o.a. Adviseren, Timemanagement en LEAN) en vakinhoudelijke opleidingen zoals Wft’s.

 

 

JOUW ONTWIKKELING ALS TRAINEE BELEIDSADVISEUR

 

Als beleidsadviseur breng je advies uit over collectieve pensioencontracten en daaraan gerelateerde pensioenproducten. Hierbij houd je rekening met de ontwikkelingen binnen de maatschappij, de overheid en de markt. Verder ben je het dagelijkse aanspreekpunt voor het bestuur. Je signaleert zelfstandig en op verzoek van het bestuur ontwikkelingen op pensioengebied en vertaalt deze in adviezen over het te voeren beleid en specifieke klantoplossingen. Jouw bijdrage aan de herinrichting van de pensioenmarkt zal meewerken aan waardevolle en impactvolle momenten binnen de samenleving! In het traineeship word je in twee jaar tijd opgeleid tot Junior Consultant Beleidsadvies. Je bouwt een mooie expertise op om vervolgens de vertaalslag te gaan maken als specialist op het gebied van beleidsadvies.

 

De eerste fase, ook wel bekend als de Talentfase, staat in het teken van werkervaring opdoen om de inhoud grondig te leren kennen bij opdrachtgevers zoals Achmea, a.s.r., Nationale-Nederlanden en PGGM. In de pensioenbranche gebeurt ongelooflijk veel, denk aan het pensioenakkoord. Je zal in het beginsel klanten gaan adviseren op het gebied van levensverzekeringen of pensioenen. Je beantwoordt de wensen en vragen van klanten en analyseert vervolgens de klantbehoefte en de belangen ervan. Als Junior Consultant speel je ook een belangrijke rol in het uitvoeren van een efficiënte pensioenadministratie. Je kijkt bijvoorbeeld hoe mutatieprocessen verbeterd kunnen worden. Tevens doe je als Junior Consultant werkervaring op als fondssecretaris. Als fondssecretaris ben je verantwoordelijk voor het inhoudelijk en organisatorisch voorbereiden van bestuursvergaderingen, het verloop van de vergaderingen en het opvolgen van de besproken actiepunten. Een rol die jou verder brengt naar jouw ambitie als Beleidsadviseur!

 

Er is voldoende ruimte om te ontdekken waar jouw talenten liggen om vervolgens de specialisatiekeuze te maken. De wisselwerking tussen theorie en praktijk zorgt namelijk voor het beste leerproces om een volwaardig beleidsadviseur te worden. Je behaalt diverse Wft-diploma’s en je volgt diverse persoonlijke ontwikkeling trainingen op YODA (Your Own Development Area). Dit is hét platform van Talent&Pro voor jouw zelfontwikkeling waarin we trainingen aanbieden van Organiseren van Werk en Leven tot Gesprekstechnieken. 

JIJ

 • (Bijna) Hbo- of wo-afgestudeerd en starter op de arbeidsmarkt
 • 36 of 40 uur beschikbaar
 • Sensitief, communicatief vaardig en oplossingsgericht
 • Aan lef geen gebrek, maar ook gestructureerd en secuur te werk gaat
 • Flexibel inzetbaar én enthousiast over detachering
 • Woonachtig in de Randstad of reisbereid naar de Randstad, want daar zitten onze opdrachtgevers!
 • Bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs

SOLLICITEREN

Solliciteer je bij Talent&Pro, dan is één vraag erg belangrijk: zijn wij een match? Daar komen we maar op een manier achter: via een kennismaking! Solliciteer, en vertel ons meer over jouw ambities. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze Recruiter Joost Renckens via 088 17 01 400.

 

 

 

 
Ga naar de website van Talent&Pro

Other possibilities

werken bij talentpro
Aanmelden tot en met

Traineeship business consultant

Consulting

Talent&Pro - Utrecht

Startdatum: 06 oktober 2023

Een steile leercurve, je opgedane kennis meteen in de praktijk toepassen en binnen een paar jaar de rest van je veelbelovende carrière in de financiële dienstverlening vormgeven. Dat is een traineeship Business Consultant bij Talent&Pro! Wij geloven erin dat de werkvloer de beste leerschool is, dus jouw prachtige bachelor of master diploma hoef jij niet op het gebied van finance te hebben behaald. Sterker nog, van alle trainees die we in 2020 mochten verwelkomen had 50% een andere studierichting gedaan. Met welke achtergrond mogen wij jou verwelkomen?

WIJ

 • Maandsalaris (inclusief 8,33% vakantiegeld) van €2.879,- i.c.m. eigen vervoer of €2.654,- mét leaseauto (en zonder eigen bijdrage)
 • Een flexibel mobiliteitsbudget afgestemd op jouw vervoersvoorkeuren: leaseauto of fiets, NS Businesscard, deelscooter of €225,- bruto vergoeding! Tussentijds switchen mogelijk!
 • Een verhoging van het bruto maandsalaris van maximaal €271,- na jaar 1 en €379,- (inclusief 8,33% vakantiegeld) na jaar 2 én jaarlijks tot 8% bonus

  Uitgebreide salaris berekening

 • Direct een vast contract én 27 vakantiedagen
 • Een eigen Career Coach en onbeperkt budget voor opleidingen, trainingen, bijscholing voor jouw ontwikkeling!
 • In korte tijd veel relevante werkervaring opdoen bij aansprekende namen binnen en buiten de financiële dienstverlening!

DE UITDAGING

OVER HET TRAINEESHIP BUSINESS CONSULTANT

Het traineeship Business Consultant bij Talent&Pro bestaat uit een vast aantal onderdelen:

 • Het beste onboardingsprogramma van Nederland doorlopen. Solliciteer nu en start met het Talent&Pro onboardingsprogramma bijvoorbeeld op 2 juni, 16 juni of 7 juli 2023!
 • Werkervaring opdoen binnen de financiële dienstverlening, jezelf professioneel en zakelijk ontwikkelen, oriënteren binnen verschillende afdelingen én specialiseren naar jouw ambitie!
 • Kennis- en vaardigheidstrainingen vanuit Talent&Pro en vakinhoudelijke opleidingen zoals het behalen van wft certificaten. 

WAT GA JIJ DOEN ALS BUSINESS CONSULTANT

Als Business Consultant ga jij aan de slag binnen de financiële dienstverlening om jouw ambitie te ontdekken en om jouw rugtas te vullen met waardevolle ervaringen. Het kan zijn dat jij al heel specifiek weet welke kant je op wilt binnen de financiële dienstverlening, top! Maar het is ook helemaal prima als jij jouw carrière pad nog niet helemaal tot in detail hebt uitgetekend maar wel die grote interesse hebt in de financiële dienstverlening. Voor het laatste geval zit je bij dit traineeship helemaal aan het juiste adres. In dit traineeship ga jij aan de slag binnen de bancaire sector bij een van onze vele opdrachtgevers om ervaring op te doen & om jouw ambitie te ontdekken. Denk hierbij aan opdrachtgevers als ABN AMRO, De Rabobank of de Volksbank. Maar ook neem jij een kijkje binnen verzekeringsbanken, kredietverstrekkers, vermogensbeheerders en Fintech-bedrijven. Zoals je al leest: heel veel opties om een start te maken in de financiële dienstverlening. Samen met jouw People Manager ga jij uitzoeken welke richting het beste bij jouw persoonlijkheid, talenten en ambities aansluit. Misschien zit je direct helemaal op je plek binnen dit traineeship, maar het kan ook zijn dat je er achter komt dat een ander traineeship beter aansluit bij jouw kwaliteiten en ambitie.

GROEIEN DOOR OPLEIDING, ERVARING EN COACHING

Naast je fulltime werkzaamheden doe je ook aan zelfstudie en is er continu aandacht voor jouw talentontwikkeling, zowel op vaardigheid (denk aan Agile/Scrum-Foundation of Lean Six Sigma) als op het gebied van kennis (diverse wft-opleidingen). Des te fijner dat je gedurende jouw hele loopbaan bij Talent&Pro een People Manager ter beschikking hebt. Hij of zij coacht en stimuleert jouw tijdens je gehele ontwikkeltraject van young professional naar specialist. Samen met jouw People Manager en onze Academy bepalen wij samen hoe we jouw traject vorm gaan geven aan de hand van jouw behoeftes.

Samen met jouw People Manager en onze Academy bepalen wij samen hoe we jouw traject vorm gaan geven aan de hand van jouw behoeftes.

JIJ

 • (Bijna) hbo- of wo-afgestudeerd en starter op de arbeidsmarkt en voor 36 tot 40 uur beschikbaar
 • Gericht op professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • Klantgericht, innovatief en leergierig
 • Flexibel inzetbaar én enthousiast over detachering
 • Reisbereid naar de Randstad (want daar zitten onze opdrachtgevers), ondanks de mogelijkheden van hybride werken.

SOLLICITEREN

Solliciteer je bij Talent&Pro, dan is één vraag erg belangrijk: zijn wij een match? Daar komen we maar op één manier achter: via een kennismaking! Solliciteer en vertel ons meer over jouw ambities. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Yamilet Rojas Bravo via 06 - 835 278 52.

Traineeship business consultant
werken bij talentpro
Aanmelden tot en met

TRAINEESHIP HYPOTHEEKADVISEUR

Consulting, Banking / Finance

Talent&Pro - Utrecht

Een eerste woning kopen is een belangrijke stap in ieders leven, ook in die van jou! Ben jij benieuwd wat er precies achter de schermen gebeurt bij de aankoop van een woning? Dan is het Traineeship Hypotheekadviseur iets voor jou. Als hypotheekadviseur kent de hypothekenmarkt voor jou geen geheimen. Je bent nieuwsgierig, je wilt blijven ontwikkelen en zoekt altijd naar de beste optie voor de klant. Aan het einde van de dag, als de klant vertrekt, heb je iemand écht geholpen.

TRAINEESHIP HYPOTHEEKADVISEUR
werken bij talentpro
Aanmelden tot en met

Traineeship coach participatie

Consulting

Talent&Pro - Nederland

WIJ

 • Maandsalaris (inclusief 8,33% vakantiegeld) van €2.879,- i.c.m. eigen vervoer of €2.654,- mét leaseauto (en zonder eigen bijdrage)
 • Een flexibel mobiliteitsbudget afgestemd op jouw vervoersvoorkeuren: leaseauto of fiets, NS Businesscard, deelscooter of €225,- bruto vergoeding! Tussentijds switchen mogelijk!
 • Een verhoging van het bruto maandsalaris van maximaal €271,- na jaar 1 en €379,- (inclusief 8,33% vakantiegeld) na jaar 2 én jaarlijks tot 8% bonus

  Uitgebreide salaris berekening

 • Direct een vast contract én 27 vakantiedagen
 • Een eigen People Manager en onbeperkt budget voor opleidingen, trainingen, bijscholing voor jouw ontwikkeling!
 • In korte tijd veel relevante werkervaring opdoen bij aansprekende opdrachtgevers binnen en buiten het Sociaal Domein!

DE UITDAGING

Het traineeship Coach Participatie bestaat uit een aantal vaste onderdelen: 

·       De Talent&Pro onboarding waarin jij kennismaakt met onze organisatie, visie en werkwijze. Het beste Onboarding programma van Nederland doorlopen? Solliciteer nu en start met het Talent&Pro onboardingsprogramma bijvoorbeeld op 7 juli of 21 juli, 4 augustus of 11 augustus 2023!

·       Werkervaring opdoen, vaardigheden ontwikkelen, oriënteren en specialiseren bij verschillende gemeentes, schuldhulpverleners, centrale overheden én organisaties in de financiële dienstverlening.

·       Ongelimiteerd opleidingsbudget, zodat jij naast een aantal vaste onderdelen, zelf de regie hebt over je eigen ontwikkeling.

 

 

ONTWIKKELEN BINNEN TALENT&PRO EN HET SOCIAAL DOMEIN

 

 

Binnen het traineeship Coach Participatie begin je in de breedte met het leren werken, het leren bepalen waar je goed in bent en waar je beter in wilt worden en hoe jij je rol als consultant kunt inregelen. Zo doe je inhoudelijke opleidingen, vaardigheidstrainingen en voer je ontwikkelgesprekken. Natuurlijk ga je ook snel aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Dat begint in de breedte bij bijvoorbeeld een verzekeraar, zorgkantoor of gemeente.

 

Als Consultant kom je verschillende werkzaamheden tegen waarbij jij je focust op de ontwikkeling van je competenties en professionaliteit. Je houdt je bezig met:

 • De ontwikkeling van je communicatieve skills
 • Ontwikkeling van andere competenties
 • Het volgen van inhoudelijke opleidingen
 • Het leren maken van een succes van elke tijdelijke opdracht die je uitvoert

Jouw stip aan de horizon is om als Consultant bezig te zijn met maatschappelijke vraagstukken binnen het Sociaal Domein van Nederland. Binnen de participatiewet ben jij uiteindelijk degene die financiële hulp biedt aan mensen die het hard nodig hebben. Daarnaast kan je uiteindelijk degene zijn die de mensen begeleidt naar een zo zelfredzaam mogelijke manier van leven. Denk hierbij aan hulp bieden aan gevluchte Oekraïners, gezinnen ondersteunen met de energietoeslag of het verstrekken van een bijstandsuitkering.

 

 

WAT ZIJN OPDRACHTEN WAAR JE DIRECT IN KAN STARTEN VANAF HET BEGIN?

 

 

 • Medewerker WIA Polisbeheer: Het Klantenteam Verzekeringen biedt Zorg- en Inkomensverzekeringen aan ten behoeve van werkgevers en werknemers. Jij voert de administratie uit van diverse tussenpersonen die branchegericht werken. Ook heb je contact met verzekeraars over productinhoudelijke zaken en sta je klanten vriendelijk te woord.
 • Klantadviseur Acceptatie Zorg: Klachtenbehandeling bij alle teams van zorg. Over bijvoorbeeld herbeoordelingen van zorgaanvragen of contact met aanvragers die onduidelijkheden ervaren in het aanvraagproces. Je leert alles over acceptatieroute, zorgproducten en hoe je op een klantvriendelijke manier met diverse vraagstukken kan omgaan.

 

 

GROEIEN DOOR OPLEIDING, ERVARING EN COACHING

 

Tijdens de eerste twee jaar van jouw dienstverband, de Talentfase, ga je aan de slag met het opdoen van vakinhoudelijke kennis en professionele vaardigheden. Je legt de basis binnen het gemeentelijke Sociaal Domein, centrale overheidsinstellingen en/of bij een financiële instelling. Doordat je breed ingezet bent binnen verschillende soorten organisaties, kun jij je onderscheiden en van toegevoegde waarde zijn binnen jouw volgende opdracht. De kennis, ervaring en skills die je ontwikkelt neem je mee naar jouw verschillende opdrachten waar jij het verschil kan maken en om zo uit te groeien tot Coach Participatie. Zo sta je middenin de maatschappij en help je veel mensen zo zelfstandig mogelijk te leven.

 

In de Profase specialiseer jij je verder binnen het Sociaal Domein. Je hebt inmiddels mooie ervaring opgedaan op verschillende opdrachten binnen en buiten het sociaal domein. Je hebt kennis opgedaan over de Participatiewet en je weet hoe jij de meeste waarde kunt toevoegen aan de re-integratietrajecten van bijstandsgerechtigden. Daarnaast ben je een ster in het bevorderen van de zelfredzaamheid van verschillende mensen in verschillende situaties. Je bent een kei geworden in het stellen van grenzen, het maken van plannen en het toezien op het behalen daarvan. Jouw hart maakt een sprongetje als iemand dankzij jouw regie kan terugkeren naar een leven zonder begeleiding. Die ervaring breid je uit door te werken als uitkeringsdeskundige of Participatiecoach waarbinnen de sociale problematiek waar je mee te maken krijgt steeds complexer wordt. Waar jouw stip op de horizon ligt, bepaal je helemaal zelf!

JIJ

 • Hbo- of wo-afgestudeerd en starter op de arbeidsmarkt
 • Gedreven in het eindeloos ontwikkelen van kennis en soft skills
 • Begrijpt dat voor ontwikkeling een (zelf)kritische blik onmisbaar is
 • Bereid over je kwaliteiten én valkuilen open in gesprek te gaan met jouw People Manager
 • Flexibel inzetbaar binnen publieke organisaties en financiële dienstverlening
 • Enthousiast over detachering en bereid te investeren in jezelf
 • Begrijpt dat de route naar het Sociaal Domein ook via andere opdrachtgevers kan lopen waarbinnen je vaardigheden op verschillende manieren kunt ontwikkelen.
 • Je denkt proactief mee over het verder uitbouwen van onze Unit binnen het sociaal domein: je houdt van pionieren en stelt je graag proactief op!
 • Bent 36-40 uur per week beschikbaar
 • Reisbereid richting de Randstad en omgeving (want daar zitten de meeste opdrachtgevers), ondanks de mogelijkheden van hybride werken.

SOLLICITEREN

Je weet nu wat wij belangrijk vinden. Denk jij dat je goed bij ons past? Solliciteer, en vertel ons vooral waarom dat zo is. Voor vragen kun je terecht bij onze recruiter Alex de Jong via 06-27237396.

Traineeship coach participatie