Finance & Risk traineeship

Banking / Finance
WO
Volksbank N.V.
Per 01 november 2016
Location: Utrecht
Voeg toe als favoriet

Finance & Risk als strategische asset

Finance & Risk levert een belangrijke bijdrage aan de besturing van SNS Bank N.V. en het realiseren van haar strategische doelstellingen. We dragen zorg voor het inventariseren en beheersen van financiële risico’s, stellen financiële planningen en rapportages op en onderhouden contacten met toezichthouders. We managen de balans zowel aangaande client producten als naar de financiële markten. We adviseren andere afdelingen proactief en we dragen zorg voor de validatie van modellen. We zoeken talenten voor ons Finance & Risk traineeship om hier aan bij te dragen. 

Over het Finance & Risk Traineeship

Binnen het traineeship leer je alles over de werking van de bank, het bankenlandschap binnen Europa en de interactie met de nationale en internationale toezichthouder (ECB). Je richt je op het versterken van onze finance & risk expertise binnen de bank. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Financial Risk, Model Ontwikkeling, Model Validatie, Control, Accounting & Reporting, Balance Sheet Management, Financial Markets, etc.

Over jouw ontwikkeling

Het traineeship is zo opgebouwd dat je snel vertrouwd raakt met de cultuur, structuur en strategie van de organisatie. Je doet snel ervaring op bij verschillende domeinen binnen Finance en Risk. Je start direct in een functie met veel verantwoordelijkheid, zodat je alle kans krijgt om te groeien. Zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. We bieden diverse trainingen en opleidingen aan, zodat je je kunt ontwikkelen tot de beste in je vakgebied. 

Per week besteed je gemiddeld 8 uur aan opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast loopt een 2-jarig persoonlijk ontwikkelprogramma als een rode draad door je traineeship. Je wordt begeleid door een mentor uit het hoger management en een traineecoördinator.

Wat we vragen

  • Je beschikt over een net afgeronde WO-opleiding, zoals Econometrie, Finance, Risk Management en Economie
  • Je hebt maximaal 1 jaar werkervaring
  • Je hebt een brede interesse en wilt je verdiepen in de werking van een bank (van financiële markten, marketing tot IT)
  • Je hebt een hoog ambitieniveau en je wilt een wezenlijke bijdrage leveren aan onze organisatie
  • Je wilt graag aan je persoonlijke ontwikkeling werken

Je competenties

We zoeken ondernemende kandidaten die doortastend en doelgericht zijn. Je bent gedreven en kunt goed anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Je hebt een open en directe benadering zonder verborgen agenda's. Daarnaast ben je leergierig, enthousiast en beschik je over een gezonde dosis lef.

Wat we bieden

Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een tweejarig trainee contract voor 40 uur in de week en een 13e maand. Maar er is meer om je op te verheugen: een goede balans tussen werk en vrije tijd (Het Nieuwe Werken), flexibele werktijden, aantrekkelijke kortingen op onze producten & aandacht voor gezondheid. 

Solliciteren?

Reageer op deze vacature door op de "sollicitatie button" te klikken. Stuur je C.V. en motivatie in het Nederlands en geef aan naar welke startdatum je voorkeur uitgaat. Onze startdata zijn: 1 maart, 1 juni, 1 september en 1 november.
 
De selectieprocedure ziet er als volgt uit:
1.Motivatiebrief en C.V.
2.Online capaciteiten- en persoonlijkheidstest 
3.Selectiegesprek
4.Selectiedag

Na jouw aanmelding maken wij een selectie op basis van je C.V. en motivatiebrief. Wij zullen je dan zo snel mogelijk terugkoppeling geven over je sollicitatie. 
Bij een positief vervolg ontvang je een uitnodiging voor het maken van een online capaciteitentest en persoonlijkheidstest. Wanneer jouw score hierop voldoet aan de gestelde norm, word je uitgenodigd voor een selectiegesprek bij ons op kantoor. 
Daarna vindt de finale selectiedag plaats waarna je die dag te horen krijgt of je kunt starten als trainee.

Vragen?

Voor vragen over het traineeship en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nancy van de Wiel via campusrecruitment@sns.nl of via 06 - 12744063.   

Andere mogelijkheden

Aanmelden voor

High Tech Traineeship (IT)

Volksbank N.V.
WO
Banking / Finance, IT / ICT, Engineering / Techniek

Meewerkstagiair(e) Reporting Specialist

Volksbank N.V.
WO
Accounting, Banking / Finance

Meewerkstage Regulatory Reporting

Volksbank N.V.
WO
Banking / Finance, Management