Overslaan en naar de inhoud gaan

Regionaal Traineeship bij Rijkswaterstaat

Bedrijf: Rijkswaterstaat
Richting(en): Overige |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Nederland
Startdatum: 01 september 2022
Aanmelden tot en met
Aanmelden tot en met
Ga naar de website van Rijkswaterstaat

Regionaal Traineeship bij Rijkswaterstaat

Heb jij je hbo- of wo-studie (bijna) afgerond en wil jij je verder ontwikkelen binnen de vakgebieden assetmanagement, mobiliteit & watermanagement of duurzame leefomgeving & milieu? En vind jij het leuk om te werken in een van de regio’s van Rijkswaterstaat die het hart vormen van de Nederlandse infrastructuur? Dan is het Regio Traineeship iets voor jou! Let op: Voor de september 2021-lichting werven we niet voor de Duurzame Leefomgeving & Milieu-track. Als je hier interesse in hebt, adviseren we je om volgend jaar te solliciteren voor de lichting van september 2022.

Het gebeurt in de regio

Bij Rijkswaterstaat is Nederland opgedeeld in 7 regio’s. De medewerkers binnen deze onderdelen zijn verantwoordelijk voor alle objecten van Rijkswaterstaat (wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, wateren en keringen) die zich in die regio bevinden. Samen met de andere (landelijke) onderdelen van Rijkswaterstaat werken zij aan het optimaal beheer, het gebruik én de ontwikkeling van alle netwerken van Rijkswaterstaat. Naast andere onderdelen van Rijkswaterstaat zijn bijvoorbeeld waterschappen, gemeenten, bedrijven en kennisinstituten belangrijke partners van de regionale onderdelen.

Iedere regio heeft zijn eigen bijzondere objecten en uitdagingen. Zo beheert regio Midden-Nederland bijvoorbeeld het grootste zoetwaterreservoir van Nederland (het IJsselmeer), inclusief de Afsluitdijk. Daarentegen is West-Nederland-Zuid een gebied waar de zee en rivieren een grote invloed hebben en waar waterveiligheid centraal staat. Regio West-Nederland-Noord is verantwoordelijk voor de bereikbaarheid van onder andere onze hoofdstad Amsterdam en van Schiphol. Tenslotte beheert regio Zee en Delta onder andere de wereldberoemde Oosterscheldekering, onderdeel van de deltawerken die Nederland tegen het water te beschermen. Tijdens het Regio Traineeship kun jij ervaring opdoen in verschillende regio's of ervoor kiezen 2 opdrachten in dezelfde regio uit te voeren.

Welke track kies jij?

Het Regio Traineeship is opgedeeld in 3 richtingen, de zogenoemde tracks. Je solliciteert op de track die het beste bij jouw interesses en achtergrond past. In 2 jaar tijd zal jij je ontwikkelen tot een volwaardig professional binnen dit vakgebied. Bij alle tracks werk je samen met experts van Rijkswaterstaat en bijvoorbeeld met provincies, gemeenten en waterschappen.

Werken en leren binnen jouw vakgebied

In 2 jaar tijd ontwikkel jij je binnen het door jou gekozen vakgebied. Je opdrachten duren steeds 12 maanden. Je start in de regio West-Nederland-Zuid (Rotterdam, Dordrecht en Rijswijk), Zee en Delta (Middelburg, Rijswijk, Terneuzen en Goes), Midden-Nederland (Utrecht en Lelystad) of West-Nederland-Noord (Haarlem, Amsterdam en IJmuiden) . Naast dagelijkse begeleiding op de afdelingen waar je terecht komt, krijg je aan de start van het traineeship een mentor toegewezen. Je mentor helpt je gedurende het programma met dingen waar je tegenaan loopt als starter en met het uitstippelen van je loopbaan.

Naast je werkzaamheden volg je een trainingsprogramma, met meerdaagse trainingen zoals 'Effectief Beïnvloeden' en 'Politiek Bestuurlijke Gevoeligheid'. Je doet dit niet alleen: vanaf het begin van je traineeship ben je onderdeel van een traineegroep. Er worden activiteiten voor jou en je traineegroep georganiseerd om je verder te helpen in je persoonlijke ontwikkeling en om Rijkswaterstaat beter te leren kennen. Na 2 jaar weet je goed welke functies bij je passen en kan je uitstromen naar een vaste baan in 1 van de regio's.

De voordelen van het Regio Traineeship

  • Startsalaris: Je krijgt een startsalaris van € 2.805 bij een werkweek van 36 uur
  • Jouw ontwikkeling: Je ontwikkelt je in 2 jaar tijd tot volwaardig professional binnen jouw vakgebied
  • Persoonlijke begeleiding: Naast je dagelijkse werkzaamheden krijg je een uitgebreid opleidings- en ontwikkelprogramma en een persoonlijke mentor
  • Traineegroep: Je start je carrière niet alleen, maar bent vanaf het begin samen met je traineegroep
  • Bijdrage aan Nederland: Je levert vanaf je eerste dag een bijdrage aan een leefbaar en bereikbaar Nederland

Twijfel niet langer!

Weet je nog niet precies welke kant je op wil, maar weet je wel zeker dat je een bijdrage wil leveren aan Nederland en Rijkswaterstaat? Dan nodigen we je van harte uit om kennis met ons te maken. We verwelkomen je graag met een (digitale) kop koffie en een goed gesprek.

Ga naar de website van Rijkswaterstaat

Other possibilities

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Stagemarkt: de juiste afslag naar een droomstage

Overige

Rijkswaterstaat - Online

Startdatum: 11 november 2021

Wat leuk dat je (mogelijk) geïnteresseerd bent in een stage bij Rijkswaterstaat. Per februari 2022 hebben wij weer volop nieuwe stagemogelijkheden en daar vertellen we je graag meer over. Dus ben jij op zoek naar een meeloopstage of een plek om je afstudeerscriptie te doen? En wil jij een verschil maken voor heel Nederland? Dan ben je hier bij Rijkswaterstaat aan het goede adres.

Noteer woensdag 10 november 2021 alvast in je agenda, want om 10.00 uur verschijnen op die dag al onze stagevacatures voor februari 2022 op de website Werken voor Nederland. Zo kun jij rustig rondneuzen om te kijken of er iets voor jou tussen zit.

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Inhousedag techniek

Engineering / Techniek

Rijkswaterstaat - Utrecht

Startdatum: 27 oktober 2021

Ben jij benieuwd naar wat werken in de techniek bij Rijkswaterstaat inhoudt? Kom dan naar onze inhousedag techniek in Utrecht!

Locatie

Utrecht, Griffoenlaan 2 (Rijkswaterstaat)

Wanneer

27 oktober 2021

Tijdens deze dag maak je kennis met Rijkswaterstaat, collega's en technische projecten. Ook gaan we op excursie en bekijken we een 'kunstwerk' van dichtbij. Uiteraard kun je de hele dag door vragen stellen.

werken-bij-rijkswaterstaat
Aanmelden tot en met

Landelijk Traineeship bij Rijkswaterstaat

Engineering / Techniek

Rijkswaterstaat - Nederland

Heb jij je studie (bijna) afgerond en ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil je jezelf verder ontwikkelen op persoonlijk vlak en binnen jouw vakgebied? Dat kan heel goed met ons Landelijk Traineeship.