Overslaan en naar de inhoud gaan

Tax Traineeship

Bedrijf: PwC
Richting(en): Alle richtingen |
Niveau: WO
Locatie: Amsterdam
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Topfiscalist met jouw unieke achtergrond

Van letteren, een bètastudie of geesteswetenschappen naar belastingadvies: logisch! Want puzzelen met lastige vraagstukken is jou niet vreemd. In toenemende mate verandert de context waarbinnen de adviseurs van PwC werken vanwege technologische, maatschappelijke en internationale ontwikkelingen. Daarbij zijn jouw analytische vaardigheden, unieke achtergrond en messcherpe beoordelingsvermogen de ideale basis om je te specialiseren in hoogwaardig advies aan onze klanten. Wij vinden jouw ideeën belangrijker dan je studierichting. Je hebt waarschijnlijk nooit aan een werkgever als PwC gedacht. Toch hebben wij een mooie uitdaging voor je: het Tax Traineeship: een mix van werken in de belastingadviespraktijk en het behalen van een Mastertitel Fiscaal Recht.

Is dit traineeship iets voor jou?

Het Tax Traineeship staat open voor bijna iedereen*. Wel zullen alleen de meest gemotiveerde kandidaten zich kwalificeren voor dit unieke programma. Heb jij goede studieresultaten, ben jij nog niet uitgeleerd en sta jij open voor een uitdaging om je te ontwikkelen tot topfiscalist? 

Programma

Het tax traineeship start per 1 september 2020. Het traineeship betekent werken in de praktijk, doorstuderen voor een extra master en een vaste baan met toekomstperspectief. Het traineeship duurt drie jaar. Na de introductiemaand zal je de eerste twee jaar drie dagen per week werkzaam zijn in de praktijk, de twee overige dagen besteed je aan de Pre-master en Master Fiscaal Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het laatste jaar ga je fulltime aan de slag binnen de praktijk.

Elk jaar van het traineeship zal je meedraaien met een ander team van onze fiscale praktijk. Jouw werkzaamheden variëren van het geven van adviezen aan (inter)nationale (beursgenoteerde) klanten tot het voeren van eventuele verdedigingen tegenover belastinginstanties en -rechters. Je werkt hierin samen met andere specialisten, voornamelijk fiscalisten. Juist door jouw afwijkende studieachtergrond wordt jouw inbreng zeer gewaardeerd en krijg je in de loop van het traineeship steeds meer verantwoordelijkheden.
Als je het traject met succes hebt afgerond heb je een tweede master op zak, drie jaar werkervaring opgedaan in verschillende werkvelden, jezelf op persoonlijk vlak ontwikkeld en kun je verder aan de slag als Tax Consultant bij PwC.

Online assessment & fiscale case

Na de eerste selectie op basis van je motivatie, je CV en cijferlijsten word je per mail op de hoogte gebracht of je door bent naar het online assessment. Het online assessment test je analytische vaardigheden op cijfermatig, logisch en verbaal redeneren en bevat een persoonlijkheidsvragenlijst en motivatietest. 

Na het voltooien van het assessment krijg je per telefoon te horen of je door bent naar de volgende ronde; de fiscale casus. De fiscale casus vinden wij een belangrijke stap in het proces. Het geeft jou namelijk ook de mogelijkheid om te ontdekken of je daadwerkelijk getriggerd wordt door de fiscaliteit. 

Vooraanmelden

Andere mogelijkheden

Aanmelden tot en met

People & Organisation Traineeship

Alle richtingen

PwC - Amsterdam

Als (bijna) afgestudeerd talent sta je te trappelen om je kennis in de praktijk toe te passen. Je hebt bewezen intelligent, gedreven en ambitieus te zijn en wil nu aan de slag als adviseur. Jouw interesse ligt bij fiscale, actuariële, wiskundige of HR-gerelateerde vraagstukken van organisaties over hoe zij hun menselijk kapitaal het beste kunnen organiseren. Daarnaast houd je van aanpakken en deins je niet terug voor een werkomgeving waarin je veel en snel leert en jezelf voortdurend blijft ontwikkelen.

Aanmelden tot en met

Werkstudentschap Tax Reporting & Strategy (Amsterdam, Rotterdam & Utrecht)

Fiscaal

PwC - Amsterdam, Rotterdam, Utrecht

Ben je bezig met een universitaire studie, heb je affiniteit met fiscaliteit, compliance en technology en wil je graag ervaren hoe het er bij PwC in de praktijk aan toe gaat? Dat kan als werkstudent. Binnen Tax Reporting & Strategy zoeken wij ambitieuze werkstudenten die interesse hebben in (één van) de volgende facetten: Tax Compliance, Tax Accounting, Tax Strategy & Operations, Horizontaal Toezicht, inrichting van de fiscale organisatie of Compliance Engineering.

In de maanden dat je bij ons werkt word je begeleid door een ervaren collega. Als werkstudent ervaar je wat onze professionals dagelijks meemaken en krijg je een goed beeld van de werkzaamheden die je te wachten staan als je misschien bij PwC in vaste dienst komt. Een wederzijdse kennismaking en mooie leerervaring in de slotfase van je studie. 

Aanmelden tot en met

Tax Trip @home edition

Fiscaal

PwC - Amsterdam

Ga op 26 en 27 november mee met onze Tax Trip @home edition en ervaar hoeveel waarde  wij bij PwC hechten aan samenwerken en de informele cultuur die er heerst. In twee dagdelen - 26 november in de avond en 27 november in de ochtend - leer jij PwC kennen! We gaan daarom leuke activiteiten doen, maar we zullen ook inhoudelijk aan de slag gaan. Bij PwC vinden we autonomie en het volgen van je eigen pad heel belangrijk, dus daarom heb jij tijdens dit event de touwtjes in handen. Wil je liever een case doen van het team waar jij interesse in hebt, of werk je liever aan je soft skills? Jij bepaalt!