Overslaan en naar de inhoud gaan

P&O Traineeship 2022

Bedrijf: PwC
Richting(en): HRM / Recruitment, Juridisch, Management |
Niveau: WO
Locatie: Amsterdam
Startdatum: 01 maart 2022
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

For the English version of the vacancy click here.

Vanaf 1 maart 2022 start het People and Organisation Traineeship. Hierbij krijg je de kans om een jaar lang kennis te maken met alle facetten van de People and Organisation (P&O) praktijk van PwC. Als trainee ontwikkel je je tot een allround adviseur voor onze klanten binnen deze veelzijdige praktijk. Samen met een team van bedrijfskundigen, HR-specialisten, fiscalisten, juristen en data analisten werk je aan uiteenlopende vraagstukken rond de mens in een organisatie.

Wie ben je?

 • Je hebt een afgeronde universitaire Masteropleiding - bijvoorbeeld in de richting van HRM, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Econometrie, Data Analytics of Fiscaal Recht;

 • Je hebt interesse in de menselijke kant van organisaties die een verandering ondergaan en de impact die hier mee gemoeid gaat;

 • Je kan een strategische visie vertalen in een praktische en mensgerichte aanpak; 

 • Je bent analytisch en cijfermatig sterk;

 • Je bent proactief, resultaatgericht en het nemen van initiatief gaat je makkelijk af;

 • Je hebt bewezen dat je intelligent, gedreven en ambitieus bent.

Hoe ziet het P&O traineeship eruit?

Afhankelijk van je achtergrond, rouleer je één jaar binnen verschillende teams van onze People & Organisation praktijk. Deze teams zijn gespecialiseerd in allerlei verschillende people-gerelateerde onderwerpen. Denk hierbij aan HR transformaties, fusies & overnames, HR systemen, people analytics, pensioenen en beloning & compensatie.

Zowel tijdens als na het traineeship adviseer je onder begeleiding van jouw collega's klanten die aansluiten bij jouw expertise. Bijvoorbeeld op opdrachten als:

 • Advisering over strategische personeelsplanning, agility en automatisering, procesontwerp, HR shared services, employee self-service, recruitment en communicatie;

 • Het selecteren en implementeren van HR-systemen. Je werkt mee aan het ontwerpen, verbeteren en testen van HR-processen, het geven van workshops aan personeel van de klant en het begeleiden van de verschillende fasen van het project;

 • Het bieden van ondersteuning bij fusies, overnames, carve-outs, reorganisaties en herstructureringen. Denk hierbij aan waardebepaling van het personeelsbestand, HR-beleid, harmonisatie van beleid en arbeidsvoorwaarden;

 • (Fiscale) advisering met betrekking tot beloningsbeleid, arbeidsvoorwaarden en de processen rondom loonheffingen;

 • Het digitaliseren van HR processen door middel van digitale, slimme en moderne technologieën en oplossingen;

 • Het ontwerpen en modelleren van financiële en actuariële modellen;

 • Het optimaliseren van de arbeidsvoorwaarden op basis van de wensen van de werknemers;

 • Ondersteuning bij retentie, recruitment en ziekteverzuimbeleid op basis van data analyse.

Tijdens het traineeship werk je naast opdrachten voor klanten van je team samen met je mede-trainees aan een gezamenlijke People & Organisation brede praktijkopdracht. Ook volg je verschillende vaktechnische trainingen en neem je deel aan vaktechnische overleggen. Tijdens het traineeship besteden we ook veel tijd en aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling, onder meer via intervisiebijeenkomsten en vaardigheids- en advies trainingen.

Wat bieden wij jou?

 • Een inspirerende en collegiale werkomgeving waar je alle ruimte krijgt om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te ontwikkelen;

 • Je start met 5 tot 7 trainees met wie je een hechte club vormt;

 • Door de verschillende teams waar je werkzaam zal zijn, bouw je aan een breed netwerk binnen en buiten PwC en ontwikkel je je tot een allround People and Organisation-adviseur;

 • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden, waaronder een ‘well-being budget’. Dit is een persoonlijk jaarlijks budget van €1000,- uit te geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching, wellness, een tweede scherm voor jouw thuiswerkplek en noise cancelling headphones;

 • iPhone, laptop en lease-auto of compensatie;

 • 30 vakantiedagen.

 • De mogelijkheid om je binnen de reguliere werktijden in te zetten voor Corporate Responsibility, verschillende netwerken, diversiteit, innovatie en/of recruitment;

Wie zijn we?

Bij PwC Nederland bieden we je volop kansen waarmee je het maximale uit jezelf en carrière haalt. Ontdek, ontwikkel jezelf en anderen en maak impact. We vinden teamwork en een informele sfeer waar jij jezelf kan zijn belangrijk. Binnen PwC denken wij in creatieve oplossingen gedreven door data en tooling. PwC wil bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en oplossen van belangrijke problemen, dat is onze purpose. We willen waarde creëren voor onze klanten, onze mensen en de maatschappij. Jij ook?

Solliciteren?

Heb je interesse, herken je je in onze purpose, waarden en in de functie-eisen? Solliciteer dan meteen! Wij ontvangen graag:

 • Je CV;

 • Je motivatiebrief;

 • Je cijferlijsten.

Solliciteren kan tot en met 2 januari 2022.

Op 5 januari hoor je van ons of je wordt uitgenodigd voor de sollicitatieprocedure en start je middels een online assessment. Voor het assessment krijg je 6 dagen de tijd.

Je hoort dan uiterlijk 12 of 13 januari de terugkoppeling op het gemaakte assessment en of je wel of niet wordt uitgenodigd voor één van de selectiedagen op 18, 19 of 20 januari (houdt deze data dus vrij in je agenda!). 

Uiterlijk 5 dagen na de selectiedagen hoor je of we je een aanbieding gaan doen.

Accepteer je uiteindelijk ons aanbod? Dan wordt er begin februari een borrel georganiseerd zodat je gelijk kennis kan maken met je mede-trainees om te proosten op het P&O traineeship!

Informatie sessie

Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail gerust.

Jamie Berkhout

PwC | Talent Acquisition Specialist Tax

Tel: +31 (0)6 39 87 30 91

E-mail: jamie.berkhout@pwc.com

For the English version of the vacancy click here.

Vooraanmelden

Andere vacatures

Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Internship Deals Strategy

Alle richtingen

PwC - Amsterdam

“Due diligence”, wat je zou kunnen vertalen als “gepaste zorgvuldigheid”, is sinds de Amerikaanse Securities Act uit 1933 een gangbaar juridisch en zakelijk begrip geworden. Het is inmiddels uitgegroeid tot de hoeksteen van elke transactie. Met name “acquisition diligence” is in de loop der jaren een breder begrip geworden en omvat thans alle aspecten van een onderneming: financieel, operationeel, IT, HR, juridisch, fiscaal en commercieel. Bij Deals Strategy houden wij ons met dit laatste bezig: commerciële due diligence op het snijvlak van M&A en strategie.

Bij Deals Strategy passen wij een strategische skillset toe op M&A-transacties. Bij deze transacties is asymmetrische informatie een gegeven: de doelonderneming weet natuurlijk meer over haar onderneming dan de verkrijger, waardoor de nodige, belangrijke vragen ontstaan. Vanwege het snelle tempo en de grote belangen bij een fusie of overname hebben klanten snel inhoudelijke antwoorden nodig. Wij hanteren een “outside-in”-benadering om essentiële inzichten te verschaffen en eventuele “red flags” te signaleren die een onderneming commercieel gezien misschien minder aantrekkelijk maken. Door onderzoek te doen, bedrijfs- en marktgegevens te analyseren, marktmodellen te ontwikkelen en gesprekken te voeren met sectorspecialisten, bieden wij onze klanten de kennis die zij nodig hebben om de juiste beslissingen te nemen.

Wij werken samen met onze klanten aan hun strategische en investeringsagenda. Tot onze klanten behoren zowel bedrijven als private equity-firma's, die ieder hun specifieke behoeften hebben.

Voor bedrijven zijn belangrijke aandachtspunten de te realiseren synergieën na de overname met betrekking tot omzet en kosten, operationele activiteiten, mogelijkheden om gezamenlijk waarde te creëren en de overeenkomsten en verschillen in “cultuur". Omdat wij onderdeel zijn van de bredere afdeling Deals kunnen wij onze gecombineerde ervaring inzetten voor het ontsluiten van potentieel, signaleren van eventuele belemmeringen en creëren van waarde na de deal.

Aan PE-cliënten kunnen wij snel en diepgaand inzicht bieden in sectordynamiek, waardeketens en omzetontwikkeling, het ondernemingsplan beoordelen en de exitmogelijkheden verkennen zodat belangrijke investeringskansen opgepakt kunnen worden.

Internship Deals Strategy
Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Junior HR Adviseur

HRM / Recruitment

PwC - Amsterdam

‘Building trust & solving important problems’. Dat is de missie van PwC waar Human Capital graag aan meewerkt. Dit doen wij door onze mensen verder te helpen in hun ontwikkeling en partners en directors van PwC hierover te adviseren. In verband met vervanging binnen ons HR- advies team Assurance zoeken wij een nieuwe collega. Als Junior HR Adviseur heb je een veelzijdige rol en ben je een partner voor de business.  Ben jij een ambitieuze HR-professional en wil je als Junior HR Adviseur een groeien als HR professional? Dan is dit jouw vacature!

Junior HR Adviseur
Werken-bij-PwC
Aanmelden tot en met

Talent Acquisition Specialist

HRM / Recruitment

PwC - Amsterdam

Het werven en selecteren voor junior functies, traineeships en stageplekken dat is het grote talent dat jij bezit. In jouw nieuwe baan als Talent Acquisition Specialist bij PwC werk je binnen een enthousiast team waar volop aandacht is voor jou als persoon en jouw ambities. Krijg jij energie om alles tot in de puntjes te regelen en is structuur bewaren door jou geen enkel probleem? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Talent Acquisition Specialist