Overslaan en naar de inhoud gaan

Management Traineeship IT

Bedrijf: PostNL
Richting(en): IT / ICT |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Den Haag
Startdatum: 01 maart 2022
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Management Traineeship IT

Zorgen dat PostNL door IT innoveert, werkprocessen optimaliseert en haar dienstverlening verbetert. Dat vraagt om een heldere visie, gedrevenheid en vernieuwende blik. Solliciteren kan tot en met 28 oktober 2021, met start in maart 2022.

Wat ga je doen?

Je voert eerst 3 opdrachten uit van elk 6 maanden. Je bent bijvoorbeeld Projectleider voor een social collaboratie platform of Informatieanalist voor een marketing systeem. Na de 3 opdrachten ga je aan de slag in een IT-functie, bijvoorbeeld als Business Consultant, Datascientist, of Proces- en Informatieanalist. Het traineeship duurt in totaal 2 jaar.

Daarnaast volg je samen met 15 trainees van verschillende richtingen, modules op het gebied van persoonlijke ontwikkeling gefaciliteerd door De Baak. Ons traineeship ‘Your Excellence Program’ is erop gericht jou te laten excelleren als persoon. Je wordt je bewust van persoonlijke patronen, drijfveren, kwaliteiten en valkuilen. Zelfonderzoek en zelfreflectie geven jou mogelijkheden om het beste uit jezelf te halen. Lees hier meer over IT binnen PostNL.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Dankzij jou weten we de mogelijkheden van IT maximaal te benutten om onze leiderschapspositie in logistiek te behouden en uit te bouwen.

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met IT;
 • Je zoekt een functie waarbij je nog veel kan ontdekken;
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.

Je kunt laten zien dat je graag het voortouw neemt. Je bent een bruggenbouwer. Je weet mensen mee te krijgen, bent gedreven en hebt een heldere visie. Je durft knopen door te hakken en grenzen te verleggen. Je bent analytisch sterk en weet snel overzicht te creëren.

Wat bezorgen we jou?

 • Een uitgebreid opleidingsprogramma gericht op de ontwikkeling van jouw persoonlijke vaardigheden en specialistische kennis;
 • Uitdagende en veelzijdige functies in een dynamische werkomgeving;
 • Een goed startsalaris van €3000 bruto o.b.v. 37 uur per week;
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen;
 • Collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Tijd- en plaats onafhankelijk werken;
 • Zelfstandigheid en vrijheid om je eigen weg te zoeken; 
 • Prettige, informele werkomgeving en gemotiveerde collega’s.

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Als IT Trainee zorg je voor innovatieve technologie die zichtbaar bijdraagt aan tevreden klanten.

Het IT Traineeship gaat van start per 1 maart 2022. Solliciteren kan tot en met 28 oktober 2021. De eerste selectie vindt plaats op de speciale IT selectiedag op vrijdag 29 oktober. In de ochtend maak je kennis met IT binnen PostNL, zijn er speeddatesessies en ga je aan de slag met een case. Na de lunch met IT trainees hoor je of je door bent naar de middag waar je in gesprek gaat met een IT Directeur en HR Business Partner. Aan het einde van de dag hoor je of je door bent naar de laatste ronde. Dat is een assessment wat plaatsvindt op woensdag 3 november. Je hoort direct na afloop van het assessment of we je een contract aanbieden. Dan kun je op vrijdag 5 november je contract tekenen, zodat we je kunnen verwelkomen als IT trainee!

Vooraanmelden

Other possibilities

werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Junior Solution Consultant API management

IT / ICT

PostNL - Den Haag

Zorgen voor concrete verandering en continue verbeteringen binnen ons API-team. Voorop lopen en vernieuwende dingen doen en realiseren. Dat vraagt daadkracht uit eigen visie, conceptueel en analytisch vermogen en de drijvende kracht zijn om samen resultaat te boeken!

werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Junior Scrum Master

IT / ICT

PostNL - Den Haag

Met PostNL zijn we bezig met een versnelling van onze Agile transitie, die wij Agile Next noemen. Daarnaast werken we hard aan onze digitale transformatie en zitten we in een transitie naar het worden van een tech bedrijf. De Agile/Scrum volwassenheid variëreert binnen de organisatie. Jij speelt een centrale rol in het begeleiden van onze Scrum teams naar het volgende niveau. 

Als Scrum Master kom je te werken binnen een of meerdere Scrum Teams. Afhankelijk van jouw expertise en affiniteit zijn dit IT-teams, business teams of een combinatie hiervan. De teams zijn onderverdeelt op basis van verschillende Journeys, ARTS, product of logistieke processen en klantkanalen.

Jouw verantwoordelijkheden: 

 • Je werkt nauw samen met de Product Owner; scope en doel duidelijk stellen, technieken voor Product Backlog management, productplanning in een empirische omgeving, waarde maximalisatie, agility, faciliteren van events waar gevraagd of nodig;
 • Je coacht het team op zelforganisatie zodat het team de focus heeft om de ambitieuze doelen te bereiken. Daartoe motiveer je het team en faciliteer je het samenwerkingsproces binnen en buiten het team. Waarde realisatie, verwijderen van impediments, faciliteren waar gevraagd of nodig, het team helpen samen te werken met hun omgeving;
 • Je draagt het Agile gedachtengoed uit en hebt een visie op Agile/Scrum.
werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Open IT sollicitatie

IT / ICT

PostNL - Den Haag

"Ben je als IT-professional nieuwsgierig naar de mogelijkheden die horen bij de digitalisering van PostNL? Hou je daarnaast net zo van technologie als wij? Ben je benieuwd of wij passende mogelijkheden hebben of zie je op dit moment geen interessante vacatures op onze website staan? Maak dan gebruik van de mogelijkheid tot een open sollicitatie"