Overslaan en naar de inhoud gaan

Management Traineeship Digital & IT

Bedrijf: PostNL
Richting(en): IT / ICT |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Den Haag
Startdatum: 01 maart 2023
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Om de favoriete bezorger van Nederland te zijn, blijven we innoveren en optimaliseren. En dan hebben we het niet alleen over het bezorgen van jouw Zalando-pakketje of de brief van de Belastingdienst. We bieden namelijk ook vele dataservices en digitale oplossingen aan onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan de check-out van Marktplaats! We hebben een sterk fundament van IT en data en we worden in Europa gezien als digitale voorloper in de logistieke sector. Om onze dienstverlening steeds weer te verbeteren, zijn we op zoek naar gedreven Digital & IT talenten met een vernieuwende blik. Ben jij dat? Solliciteer dan nu!

Wat ga je doen?

Het traineeship duurt in totaal 2 jaar. Je voert eerst 3 opdrachten uit van elk 6 maanden, dit is zowel binnen digital business als IT. Na de 3 opdrachten ga je aan de slag in een digital business of IT-gerelateerde functie, bijvoorbeeld als Business / Digital Consultant, Product Owner, UX Designer, Proces- en Informatieanalist, Campaign Developer of Data Scientist.

Daarnaast volg je samen met 15 trainees van verschillende richtingen, modules op het gebied van persoonlijke ontwikkeling gefaciliteerd door De Baak. Ons traineeship 'Your Excellence Program' (YEP) is erop gericht jou te laten excelleren als persoon. Je wordt je bewust van persoonlijke patronen, drijfveren, kwaliteiten en valkuilen. Zelfonderzoek en zelfreflectie geven jou de mogelijkheden om het beste uit jezelf te halen. 

Onze ambitie

Versnellen van innovatie en digitalisering is een noodzaak om aan consumentenverwachtingen te blijven voldoen en zorgt ervoor dat we nieuwe mogelijkheden kunnen benutten en scheppen. Dat betekent dat PostNL zich aanpast, maar ook in hoog tempo digitaliseert en innoveert. Zowel haar commerciële en logistieke processen en klantervaringen, als de manier waarop we werken: steeds meer in agile teams, open en gericht op het resultaat. 

Datagedreven inzichten en digitalisering van onze processen hebben een grote impact op onze markt. We voorspellen er vraag en aanbod steeds nauwkeuriger mee en logistieke pieken vangen we beter op. Zo kunnen onze klanten rekenen op slimme logistieke oplossingen en verbeteren we de klantervaring. Nieuwsgierig? Lees er meer over via: Digitalisering verandert de manier waarom wij zakendoen | PostNL

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met IT of digitalisering (dingen slimmer en sneller maken);
 • Je zoekt een functie waarbij je nog veel kan ontdekken;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Je kunt laten zien dat je graag het voortouw neemt. Je bent een bruggenbouwer. Je weet mensen mee te krijgen, bent gedreven en hebt een heldere visie. Je durft knopen door te hakken en grenzen te verleggen. Je bent analytisch sterk en weet snel overzicht te creëren. 

Wat bezorgen we jou?

 • Een uitgebreid opleidingsprogramma gericht op de ontwikkeling van jouw persoonlijke vaardigheden en specialistische kennis;
 • Uitdagende en veelzijdige functies in een dynamische werkomgeving;
 • Een goed startsalaris van €3000 bruto o.b.v. 37 uur per week;
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen;
 • Collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Tijd- en plaats onafhankelijk werken;
 • Zelfstandigheid en vrijheid om je eigen weg te zoeken; 
 • Prettige, informele werkomgeving en gemotiveerde collega’s.

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Als Digital & IT Trainee zorg je voor innovatieve technologie die zichtbaar bijdraagt aan tevreden klanten.

Vooraanmelden

Other possibilities

werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Integratie Engineer

IT / ICT

PostNL - Den Haag

Zorgen dat het complexe applicatie en IT landschap van PostNL keten breed op elkaar aansluit. Daarvoor zet je jouw analytisch skills en helicopterview in.

Integratie Engineer
werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Solution Consultant IAM Junior

IT / ICT

PostNL - Den Haag

Zorgen voor de integratie van het securitybeleid en werken in een dynamisch omgeving waar je door de business én IT van PostNL wordt uitgedaagd om complexe vraagstukken over Identity and access beveiliging vraagstukken aan te pakken en op te lossen. Dat vraagt expertise op het gebied van IAM, SSO en MFA oplossingen alsmede planning & daadkracht bij implementaties.

Solution Consultant IAM Junior
werken-bij-postnl
Aanmelden tot en met

Data Analist Consumenten

IT / ICT

PostNL - Den Haag

De CI analist/data analist voert analyses uit en stelt rapportages waarmee de afdeling steeds beter grip krijgt op de behoeftes van de consument. Je draagt zorg voor een data-gedreven aanpak in verschillende marketing en klant tevredenheid projecten. Je weet jouw analyses duidelijk te vertalen naar duidelijk verhaal voor de stakeholders. Je identificeert relevante segmenten die in de organisatie gebruikt gaan worden.
Samen met jouw werken wij aan het versterken van de klantrelatie met de consument met als doel een hoge klanttevredenheid en een actieve klantenbase in onze kanalen zoals de PostNL app waarin we miljoenen gebruikers hebben.

Je verantwoordelijkheden:

 • Proactief kansen inzichtelijk te maken voor de business doormiddel van data analyses.
 • Structureel monitoren van relevante trends in onze rijke databronnen en het data platform consument en het meetbaar maken van onze activiteiten.
 • Je adviseert de verschillende teams aan de hand van jouw inzichten en ervaring met data.
Data Analist Consumenten