Overslaan en naar de inhoud gaan

Pon Retail Traineeship - Pon Luxury & Performance Cars

Bedrijf: Pon
Richting(en): Management, Sales |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Leusden
Startdatum: 01 september 2022
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Wat ga je doen

Een Porsche, Bentley of Lamborghini is niet zomaar een auto, maar een belevenis. En dus moet de oriëntatie, het samenstellen van en het wegrijden met een Porsche, Bentley of Lamborghini voor klanten ook een belevenis zijn. Online én offline. Hoe kom je tot een integrale customer journey die klanten blijft inspireren, ook na de aanschaf? Hoe zorg je ervoor dat een bezoek aan een dealer hoogwaardig, vertrouwd én verrassend aanvoelt? En hoe waarborg je het ‘merk-gevoel’ als alle modellen op termijn elektrisch worden aangedreven? 
Pon Luxury & Performance Cars zoekt retail-trainees die willen (leren) sturen op de ultieme klantbeleving!

Het traineeship in het kort
Het Pon Luxury & Performance Retail Traineeship heeft wel wat weg van een F1-race. Hoe dat eruit ziet? Welke haarspeldbochten je neemt? En met welk team je pitstops maakt? Dat bepalen we samen, want ja, je werkt volop mee. Het twee jaar durende traineeship voelt als een F1-stoeltje dat op jouw lijf is toegespitst. Je wordt ook onderdeel van een ‘Learning Squad’ met andere Pon Retail Trainees; collega’s waarvan je kunt leren en die zich graag door jou laten inspireren.

De highlights

 • Je pakt mooie projecten op én draait mee in een veranderende retail-setting (denk aan duurzaam rijden, shift naar online en next level dealerships) 
 • Je leert door te doen, ontwikkelt je via persoonlijke coaching en overlegt samen met collega’s en trainees 
 • Je werkt elke zes maanden een nieuwe opdracht uit, bijvoorbeeld rondom het uitbrengen en implementeren van een loyaliteitsactie voor sales/ aftersales, of het optimaliseren van het sales proces
 • Je ontdekt wat klanten en prospects blij maakt en hoe we daar slim op in kunnen spelen
 • Je bouwt een droomnetwerk op en stroomt door naar een mooie sales-, marketing- of service-positie
 • Je gaat een project lopen voor 2 maanden in het buitenland; zo kun jij naar indiGO Auto Group in de VS of naar Pon Phu Thai Mobility Group in Vietnam 

Wat vragen we van jou

De uitgebreide versie
Je doet ervaring op bij Pon Luxury & Performance Cars (’PLPC’) met dealers over heel Nederland waaronder; Porsche Centrum Amsterdam, Porsche Centrum Leusden, Porsche Centrum Groningen, Bentley, Bugatti & Lamborghini Leusden en ons nieuwste pand CarPort Rotterdam waar wij de merken Porsche, Bentley & Lamborghini vertegenwoordigen.

Je switcht na een opdracht van zes maanden van vestiging, om zo de organisatie in de volle breedte te leren kennen. Je eerste klus bepalen we samen, daarna geef je vorm aan je eigen traineeship. Als jij een match met je skills en ontwikkelambities ziet, overtuig ons dan van je meerwaarde en ga ervoor! De laatste drie maanden pak je een marketing-, sales- of after-sales project op bij Pon Porsche Import. Hierbij laat jij de stem van onze dealers horen. 

Waar liggen volgens hen kansen? En hoe kunnen we vanuit landelijk niveau ze beter ondersteunen? Zodra de finishvlag van het traineeship zwaait, heb je niet alleen jouw persoonlijke competenties een boost gegeven, maar ken je ook de ins en outs van automotive retail – inclusief de kansen op het gebied van bijvoorbeeld online (after)sales en  elektrisch rijden. Bovendien ben je een gewaardeerde gesprekspartner van klanten, iemand die nooit verdwaald in de sales funnel en bewijs je dat customer centricity en conversies perfect met elkaar samengaan. 

Naar wie zijn we op zoek?
Om bij PLPC lekker te functioneren, moet je een high-performer zijn met de wil om elke dag beter te worden. Wij worden blij als je:

 • WO of HBO afgeronde opleiding en maximaal één jaar werkervaring hebt;
 • boven het maaiveld uitsteekt met je ambities en prestaties;
 • scherpe doelen kunt stellen en anderen makkelijk mee krijgen;
 • het overtreffen van verwachtingen je een kick geeft;
 •  je snel wil ontwikkelen en anderen wil helpen groeien;
 • er bent wanneer klanten er zijn (ook op zaterdag);
 • met iedereen overweg kunt en je in alle klanten en collega’s kunt verplaatsen;
 • zeker weet dat ‘problemen’ zijn uitgevonden omdat jij ze kunt oplossen;
 • overtuigend communiceert, maar nooit te beroerd bent om naar anderen te luisteren en je mening bij te stellen als ze gelijk hebben;
 • eigenaarschap claimt, waarbij je team succes belangrijker vindt dan persoonlijke overwinningen.

Wat we jou bieden

 • Een vliegende start van je carrière;
 • Buitenland ervaring; 
 • Deel uitmaken van de succesformule van PLPC;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden;
 • Een lease auto, laptop en telefoon;
 • Persoonlijk ontwikkelingsprogramma vanuit Ormit;
 • Korting op al onze Pon producten & je zorgverzekering;
 • Pon Fit programma;
 • Young Pon, om je netwerk te kunnen verbreden! 

What’s next?

Overtuig ons met je CV, motivatie en mindset, en ontvang van ons een uitnodiging voor een assessment. Gedurende de selectieprocedure nemen we je al mee in onze learning journey; tweerichtingsverkeer waarbij je meer gaat leren over jezelf.

Hebben we een klik? Dan verdiepen we onze gesprekken graag aan de hand van jouw Big Five persoonlijkheidsprofiel.

Solliciteren kan tot uiterlijk 23 mei 2022. De eerste gesprekken vinden plaats op 7 en 8 juni. De tweede gespreksronde staat gepland op 21 juni. Het Pon Retail Traineeship start op 1 september 2022. Vragen? Vuur ze af op Renée Waterval, HR-adviseur: renee.waterval@pon.com

Overige informatie

What’s next?

Overtuig ons met je CV, motivatie en mindset, en ontvang van ons een uitnodiging voor een assessment. Gedurende de selectieprocedure nemen we je al mee in onze learning journey; tweerichtingsverkeer waarbij je meer gaat leren over jezelf.

Hebben we een klik? Dan verdiepen we onze gesprekken graag aan de hand van jouw Big Five persoonlijkheidsprofiel.

Solliciteren kan tot uiterlijk 23 mei 2022. De eerste gesprekken vinden plaats op 16 en 17 juni. De tweede gespreksronde staat gepland op 1 juli. Het Pon Retail Traineeship start op 1 september 2022. Vragen? Vuur ze af op Renée Waterval, HR-adviseur: renee.waterval@pon.com

Joris vertelt je meer over zijn ervaring als Retail Trainee bij Pon

Tijdens zijn studie kreeg Joris gaandeweg steeds meer interesse in de automotive business. Hij maakte dan ook niet voor niets de switch van zijn studie geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum naar Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden. Toen hij klaar was met zijn eindscriptie over klanttevredenheid in de automotive aftersales wist hij zeker dat hij in deze branche wilde gaan werken...

Wil je meer lezen? In dit blog vertelt Joris zijn verhaal als Retail Trainee bij Pon!

Vooraanmelden

Andere vacatures

werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Stagiair(e) Pon Used Cars

Management

Pon - Leusden

Ben jij op zoek naar een uitdagende (meewerk)stage op het gebied van automotive en ben je leergierig van aard? Dan zijn wij op zoek naar jou! De business unit Audi biedt een leuke en leerzame stage binnen Pon’s Automobielhandel B.V., de grootste auto-importeur van Nederland!
Je gaat meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden, zoals het aanbieden van voertuigen aan de Nederlandse dealers, helpen tijdens het keuren van voertuigen door de Rijksdienst voor het Wegverkeer, het uitvoeren van (exclusieve) voertuig-zoekopdrachten en het verwerken van de voertuigstroom.
Daarnaast ben je volwaardig lid van het Pon Used Cars team. Je helpt o.a. mee met de dagelijkse ondersteuning van de Accountmanagers Used Cars. Met deze werkzaamheden draag je bij aan de realisatie van de gestelde targets en draag je bij aan de dealertevredenheid.

Stagiair(e) Pon Used Cars
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Stagiair(e) Finance Pon Luxury Cars

Accounting, Banking / Finance

Pon - Amsterdam

Startdatum: 01 september 2022

serviceorganisatie met een grote diversiteit aan activiteiten. Pon Luxury Cars vertegenwoordigt onze premium merken, zoals Porsche, Bentley, Bugatti en Lamborghini.Wil jij finance ervaring opdoen? En werken met de mooiste (auto)merken? 
Voor aankomende stageperiode zoeken wij een enthousiaste & energieke:

Stagiair(e) Finance 

Je werkt actief mee binnen de financiële administratie. Jouw taken bestaan onder andere uit het digitaal verwerken van inkomende facturen, het verwerken van bankmutaties en het betaalbaar stellen van facturen.
Je leert omgaan met diverse financiële systemen en de samenhang hiertussen. Daarnaast maak je kennis met het debiteurenbeheer en diverse rapportages. Je hebt contact met onze collega's, leveranciers en klanten.

Stagiair(e) Finance Pon Luxury Cars
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Medewerker Customer Support (max 25 uur)

Overige

Pon - Amersfoort

Je komt terecht in Hely's Operations & Customer Service team. Jouw team zorgt ervoor dat alles op de hub soepeltjes verloopt en al onze gebruikers goed worden geholpen. Je zult vooral veel samenwerken met je Customer Service collega’s, maar je zult ook geregeld contact hebben je collega’s bij Technology en Product & Marketing.

Als Customer Service medewerker bij Hely houd jij je vooral bezig met:

 • Het helpen van onze klanten bij hun registratie
 • Onze klanten helpen met hun (eerste) rit en eventuele problemen goed voor ze oplossen
 • Het in de gaten houden van de ritten; verloopt alles zoals het moet?
 • Het beantwoorden van klantenreviews en -ervaringen
 • Telefonisch, per mail, chat en Facebook onze klanten op weg helpen met overige vragen
 • Onze klanten happy maken! Bijvoorbeeld door hen te verrassen met een kaartje, of gewoon een leuk berichtje te sturen na hun eerste rit. 
Medewerker Customer Support (max 25 uur)