Overslaan en naar de inhoud gaan

Pon Retail Traineeship - Pon Luxury & Performance Cars

Bedrijf: Pon
Richting(en): Customer Service |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Nederland
Startdatum: 04 september 2023
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Wat ga je doen

Pon Luxury & Performance Cars zoekt retail-trainees die samen met ons de ultieme klantbeleving willen neerzetten.


Het aanschaffen van een Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini of Rimac is een droom die uitkomt. Het betekent meer dan alleen een auto. En bij Pon Luxury & Performance Cars staan de behoeften en verlangens van klanten centraal. We zetten altijd een stapje extra en doen er alles aan om klanten te verrassen. Ons retailconcept is daarom van groot belang. 


We zijn bezig om de klantbeleving van de toekomst neer te zetten. Waarbij on- en offline elkaar met gemak afwisselen en aanvullen. Droom je ervan een beleving neer te zetten van het allerhoogste niveau, waarbij persoonlijke aandacht, inspiratie en een unieke ervaring centraal staan? Laat dan van je horen en stuur ons een bericht.

Het traineeship in het kort


Het Pon Luxury & Performance Retail Traineeship duurt 18 maanden. In die tijd duik je volledig in de wereld van Porsche, Bentley en Lamborghini. Je leert hoe je jouw enthousiasme naar de klant kunt overbrengen. Van de eerste kennismaking tot het uitzwaaien bij een afgeleverde auto.


Bij Pon winnen we graag als team. We helpen van je dromen concrete doelen te maken en we stellen een plan op om deze te behalen tijdens het traineeship. Bij ons ben je niet alleen bezig met de droom van anderen, maar ook die van jezelf. Volg je hart en geef alles. Dan werken we samen aan jouw toekomst. Daarnaast word je onderdeel van een ‘Learning Squad’, een groep met andere Pon Retail Trainees waarmee je ervaringen kunt uitwisselen en van kunt leren.

De highlights

 • Je werkt in een omgeving waar exclusiviteit, luxe en service bovenaan staan;
 • Er is oog voor jou als mens en medewerker; 
 • Je pakt mooie projecten op en draait mee in de veranderende wereld van luxury mobility;
 • Wij investeren in jou met persoonlijke coaching en door overleg met collega’s en trainees;
 • Een auto, laptop en telefoon (je krijgt altijd de nieuwste devices);
 • Je werkt tussen de meest fantastische auto’s die er bestaan;
 • Je bouwt een droom netwerk op en stroomt door naar een uitdagende sales-, marketing- of service-positie.

Wat vragen we van jou

Je doet ervaring op bij Pon Luxury & Performance Cars (’PLPC’) met vestigingen over heel Nederland waaronder; Porsche Centrum Amsterdam, Porsche Centrum Leusden, Porsche Centrum Groningen, Bentley, Bugatti & Lamborghini Leusden en ons nieuwste pand CarPort Rotterdam waar wij de merken Porsche, Bentley & Lamborghini vertegenwoordigen.

Je switcht iedere zes maanden van opdracht, om zo de organisatie in de volle breedte te leren kennen. Je eerste opdracht bepalen we samen, daarna geef je vorm aan je eigen traineeship. De laatste drie maanden pak je een marketing-, sales- of after-sales project op bij Pon Porsche Import. Hierbij laat jij de stem van onze dealers horen.

Waar liggen volgens hen kansen? En hoe kunnen we vanuit landelijk niveau ze nog beter ondersteunen? Zodra de finishvlag van het traineeship zwaait, heb je niet alleen jouw persoonlijke competenties een boost gegeven, maar ken je ook de ins en outs van luxury  retail – inclusief de kansen op het gebied van bijvoorbeeld online (after)sales en experience marketing . Bovendien ben je een gewaardeerde gesprekspartner van klanten, iemand die nooit verdwaald in de sales funnel en bewijs je dat customer centricity en conversies perfect met elkaar samengaan.


Naar wie zijn we op zoek?

Om bij PLPC succesvol te zijn, moet je een high-performer zijn met de wil om elke dag te leren en beter te worden. Wij worden blij als je:

 • WO of HBO afgeronde opleiding en maximaal twee jaar werkervaring hebt;
  boven het maaiveld uitsteekt met je ambities en prestaties;
 • Scherpe doelen kunt stellen en anderen makkelijk mee krijgen;
  het overtreffen van verwachtingen je een kick geeft;
 • Je snel wil ontwikkelen en anderen wil helpen groeien;
  er bent wanneer klanten er zijn (ook op zaterdag);
  met iedereen overweg kunt en je in alle klanten en collega’s kunt verplaatsen;
 • Zeker weet dat ‘problemen’ zijn uitgevonden omdat jij ze kunt oplossen;
 • Overtuigend communiceert, maar nooit te beroerd bent om naar anderen te luisteren en je mening bij te stellen als ze gelijk hebben;
 • Eigenaarschap claimt, waarbij je team succes belangrijker vindt dan persoonlijke overwinningen.

Wat bieden wij

Wij bieden een afwisselend fulltime Traineeship, in een dynamische werkomgeving waar je adviseert bij cruciale rollen en projecten binnen de organisatie. Naast goede arbeidsvoorwaarden conform werkervaring, wordt er een baan aangeboden in een professionele werkomgeving waar je volop ruimte krijgt mee te denken en waar eigen initiatief gewaardeerd wordt. Daarnaast bieden wij;

 • Een vliegende start van je carrière;
 • Een salaris van €2700,-- obv 40 uur;
 • 24 vakantiedagen en 8% vakantiegeld;
 • Deel uitmaken van de succesformule van PLPC;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden;
 • Een auto van de zaak, laptop en telefoon;
 • Persoonlijk ontwikkelingsprogramma;
 • Korting op al onze Pon producten & je zorgverzekering;
 • Pon Fit programma;
 • Young Pon, om je netwerk te kunnen verbreden.

Over de organisatie

-

Overige informatie

Overtuig ons met je CV, motivatie en mindset, en ontvang van ons een uitnodiging voor een assessment. Gedurende de selectieprocedure nemen we je al mee in onze learning journey; tweerichtingsverkeer waarbij je meer gaat leren over jezelf.


Tijdens het eerste gedeelte van de sollicitatie kijken we verder dan jouw CV en Motivatie. Om zo objectief mogelijk te selecteren maken wij gebruik van Equalture. Deze games testen jouw cognitieve vaardigheden en gedrag zonder tussenkomst van vooroordelen en subjectiviteit. Om zo alleen maar te focussen op jouw talent. 


Zien wij jouw flexibiliteit en groot probleemoplossend vermogen terug uit de Equalture games? Dan verdiepen we onze gesprekken graag aan de hand van jouw persoonlijkheidsprofiel. Solliciteren kan tot uiterlijk 21 mei 2023.

Sollicitatieproces 

Het sollicitatieproces bestaat uit de volgende stappen: 

 • Je stuurt je CV en een korte motivatiebrief op: binnen een week krijg je een uitnodiging voor het maken van de Equalture games en een aanvullende vragenlijst. 
 • Op 22 mei krijg je op basis van de uitkomsten een uitnodiging voor het maken van een capaciteiten en persoonlijkheidstest. 
 • De eerste gesprekken vinden plaats op 6 en 7 juni 2023 
 • De final selection day wordt gehouden op 14 juni 2023

Het Pon Retail Traineeship Luxury & Performance Cars start op 4 september 2023. Heb jij nog vragen over het traineeship? Neem contact op met Renée Waterval, HR-adviseur: renee.waterval@pon.com

Solliciteren 

Vooraanmelden

Other possibilities

werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Stagiair(e) Finance Pon Luxury Cars

Accounting, Banking / Finance

Pon - Amsterdam

Startdatum: 01 september 2022

serviceorganisatie met een grote diversiteit aan activiteiten. Pon Luxury Cars vertegenwoordigt onze premium merken, zoals Porsche, Bentley, Bugatti en Lamborghini.Wil jij finance ervaring opdoen? En werken met de mooiste (auto)merken? 
Voor aankomende stageperiode zoeken wij een enthousiaste & energieke:

Stagiair(e) Finance 

Je werkt actief mee binnen de financiële administratie. Jouw taken bestaan onder andere uit het digitaal verwerken van inkomende facturen, het verwerken van bankmutaties en het betaalbaar stellen van facturen.
Je leert omgaan met diverse financiële systemen en de samenhang hiertussen. Daarnaast maak je kennis met het debiteurenbeheer en diverse rapportages. Je hebt contact met onze collega's, leveranciers en klanten.

Stagiair(e) Finance Pon Luxury Cars
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Medewerker Customer Support (max 25 uur)

Overige

Pon - Amersfoort

Je komt terecht in Hely's Operations & Customer Service team. Jouw team zorgt ervoor dat alles op de hub soepeltjes verloopt en al onze gebruikers goed worden geholpen. Je zult vooral veel samenwerken met je Customer Service collega’s, maar je zult ook geregeld contact hebben je collega’s bij Technology en Product & Marketing.

Als Customer Service medewerker bij Hely houd jij je vooral bezig met:

 • Het helpen van onze klanten bij hun registratie
 • Onze klanten helpen met hun (eerste) rit en eventuele problemen goed voor ze oplossen
 • Het in de gaten houden van de ritten; verloopt alles zoals het moet?
 • Het beantwoorden van klantenreviews en -ervaringen
 • Telefonisch, per mail, chat en Facebook onze klanten op weg helpen met overige vragen
 • Onze klanten happy maken! Bijvoorbeeld door hen te verrassen met een kaartje, of gewoon een leuk berichtje te sturen na hun eerste rit. 
Medewerker Customer Support (max 25 uur)
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Medewerker Fulfillment

Overige

Pon - Leusden

Voor onze afdeling E-Commerce zijn wij op zoek naar een Medewerker Fulfillment. De E-Commerce afdeling is verantwoordelijk voor onze webshops met een focus op online direct sales. In 2021 zijn we gestart in een pilot vorm waar klanten voor onze personenwagen merken tenminste 1 model in private lease 100% online kunnen samenstellen en kopen.

Medewerker Fulfillment