Overslaan en naar de inhoud gaan

Automotive Traineeship Dealer Groep Pon (Audi, Volkswagen, Seat, Skoda)

Bedrijf: Pon
Richting(en): Sales, Marketing / Product Management |
Niveau: HBO
Locatie: Nederland
Startdatum: 01 september 2022
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Wat ga je doen

Het Traineeship: vliegende start van je carrière 

Dealer Groep Pon: dé nummer 1-auto-importeur in Nederland! In elektrische mobiliteit zijn wij koploper en als grootste auto-importeur in Nederland wil Pon een voortrekkersrol blijven spelen als het gaat om mobiliteit. 

In een rap veranderende en dynamische markt ga je in dit Retail Traineeship samen met verschillende teams de transitie naar elektrische auto's, digitalisering en de introductie van nieuwe mobiliteitsconcepten begeleiden en tegelijkertijd de klantervaring bij de dealer naar een next level  brengen op het gebied van sales en aftersales! Een unieke kans voor energieke young professionals met een passie voor mensen én een intrinsieke motivatie voor Automotive Retail!

Wat je gaat doen 

Vier verschillende opdrachten bij vier verschillende Dealers van Pon. Je leert de Dealer kennen en onderzoekt verschillende disciplines om uitdagingen om te zetten naar kansen. Binnen de opdrachten werk je zowel aan een project als operationeel mee om zoveel mogelijk kennis en ervaring op te doen. De projecten hebben betrekking op een breed portfolio aan onderwerpen, zoals digitalisering, business intelligence, business development, sales, after sales en marketing.

In deze twee jaar staat jouw persoonlijke ontwikkeling volledig centraal. Naast de werkervaring en het uitbreiden van je netwerk ben je onderdeel van een waardevolle Learning Squad met andere Pon Retail Trainees én volg je een uitgebreid ontwikkelprogramma met interessante trainingen om je persoonlijk leiderschap maximaal te stimuleren.  

Na 2 jaar…
Begrijp je als geen ander hoe Automotive Retail werkt, waar de kansen liggen bij Dealer Groep Pon en waar jij met jouw competenties en initiatieven van waarde kan zijn. Met een rugzak aan werkervaring, persoonlijke ontwikkeling en een uitgebreid netwerk, ben je een waardevol onderdeel van onze Retail organisatie en ligt er een mooie carrière bij ons in het verschiet!  

Wat vragen we van jou

Wat vragen we van jou*

Heb jij minimaal een afgeronde HBO- opleiding en zijn onderstaande punten kenmerkend voor jouw manier van werken/aanpak in werk- en/of studiesituaties? Dan is ons Retail Traineeship echt wat voor jou!

 • Je hebt een goede dosis energie
 • Je kan zowel goed samenwerken als zelfstandig aan de slag;
 • Je hebt een klantgerichte en flexibele houding;
 • Focus op groei vind jij belangrijk en je wil zowel in jezelf als in de organisatie/team investeren;
 • Je beschikt over een vernieuwende, pragmatische hands-on mentaliteit; 
 • Je bent goed in staat om projectmatig te kunnen werken;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

*Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we graag je CV tegemoet! 

Wat bieden wij

Als je voor ons Pon Retail Traineeship kiest kom jij terecht bij één van Nederlands grootste familiebedrijven. Wij bieden:

 • Een uitdagende en dynamische werkomgeving in een snel veranderende Automotive markt;
 • De kans om een groot netwerk op te bouwen;
 • In twee jaar tijd ga je jezelf verder ontwikkelen door vier verschillende opdrachten bij onze Dealer Groep Pon Dealers;
 • Een gebalanceerd ontwikkelprogramma met trainingen zoals persoonlijk leiderschap, stakeholdermanagement, communicatietrainingen en design thinking;  
 • Intervisies met je mede-trainees in de Retail Learning Squad, coaching en begeleiding van een mentor, een HR Manager en de leidinggevende in het dealerbedrijf;
 • Een goed salaris,
 • Een auto van de zaak uit onze Pon-stallen
 • Laptop en telefoon.
 • Korting op onze producten en je zorgverzekering;
 • En natuurlijk vinden wij het heel belangrijk dat je gezond & fit blijft en bieden wij een gezondheidsprogramma van Pon Fit aan!

Over de organisatie

Over Dealer Groep Pon 

Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en de bedrijfswagens van Volkswagen, ze rijden door elke straat. Wat begon met het importeurschap van Volkswagen in 1947 is uitgegroeid tot een marktaandeel van ruim 20% in de Nederlandse markt voor personenauto’s. Daarmee zijn we de nummer 1-auto-importeur in Nederland. In elektrische mobiliteit zijn we koploper. Juist als grootste auto-importeur in Nederland wil Pon een voortrekkersrol blijven spelen als het gaat om mobiliteit. Bijna 2.000 medewerkers staan elke dag klaar om zakelijke en particuliere klanten te helpen op het vlak van advisering, aankoop van zowel nieuwe als gebruikte auto’s, onderhoud en reparatie, het verhelpen van schade enz. 

Naast onze rol als importeur zijn we ook actief als retailer met Dealer Groep Pon. Dealer Groep Pon is één van de grootste Dealergroepen in Nederland met een jaaromzet van circa 1 miljard EURO en bestaat uit de volgende bedrijven; A-Point, Auto Hoogenboom, Pon Dealer, Muntstad, Huiskes Kokkeler en DAGO.

Overige informatie

Selectieprocedure

Loop jij warm voor een kickstart van je carrière binnen Automotive Retail? Solliciteren kan via onze website tot 15 mei. De eerste gesprekken vinden plaats in juni in week 23 en week 24. Ben je door? Dan zien we je graag in week 26 terug om je nog beter te leren kennen. Het Retail Traineeship start op 1 september 2022.

Vragen

Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze huidige trainees dan maken we graag een afspraak met je om daar meer over te vertellen!

Heb je nog vragen over het sollicitatieproces, neem dan gerust contact op met HR-medewerker Jessica Sampiemon via 06-51358579. Jessica is bereikbaar op de maandag. 

Vooraanmelden

Andere vacatures

werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Junior Accountmanager Marine

Sales

Pon - Papendrecht

Als junior Accountmanager word je door ervaren Accountmanagers opgeleid voor het verkopen van maritieme vermogens- en voortstuwing gerelateerde producten binnen de maritieme sector. Door mee te lopen met ervaren collega’s en product- en commerciële trainingen te volgen, zal je snel de maritieme markt in zijn vele facetten ontdekken en leer je zo onze klantgerichte organisatie kennen.

De eerste maanden zal je, ook om het gehele verkoopproces te leren kennen, ondersteuning aan je collega Accountmanagers verlenen. Denk daarbij aan het opstellen van offertes, maken van prijscalculaties, verwerken van rapportages t.b.v. de salesfunnel, etc. Je wordt betrokken bij het opstellen van verkoopplannen op basis van het strategisch verkoopplan. Kortom je wordt klaargestoomd om te groeien naar een succesvolle Accountmanager.

Jouw standplaats wordt Papendrecht, maar je zult daarnaast      ook veel tijd op locatie bij onze klanten spenderen. Tot slot betreft het een fulltime functie en je legt verantwoording af aan de Commercial Director.

Junior Accountmanager Marine
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Aftersales-funnel Manager

Sales

Pon - Almere

Werk je graag met gepassioneerde collega's en vind je het leuk om commerciële initiatieven en kansen te verzilveren? Schakel je daarin graag met verschillende stakeholders en wil jij de kar trekken in sales funnel- & customer relationship management (SFM & CRM)?
Lees dan verder en kijk of je Aftersales-funnel Manager bij Pon Equipment kan worden.

Jouw taken op een rij:

 • Verantwoordelijk voor de aftermarket sales funnel
 • Caterpillar prime en parts & service lead management
 • Website leads voor machines & aftermarket
 • Aan de grondslag van de sales funnel ligt het actief beheren van de machine populatie (OLGA eigenaar). Caterpillar levert voor deze machines Prioritized Service Events (PSE leads)
 • Downloaden & verwerken van leads in diverse systemen (o.a. CRM)
 • Leadkwalificatie m.b.v. online marketeer en diverse tools
 • Samenwerking met sales force over status, opvolging, beoordeling
 • Rapporteren naar Pon Equipment en Caterpillar
 • Parallel aan de Caterpillar input, continu verbeteren van interne data kwaliteit

Je bent het aanspreekpunt en kennisbaken voor Lead generatie, SFM en CRM (zowel intern als naar Caterpillar) en je verzorgt en presenteert regelmatig rapportages over SFM KPI's

Ben jij geïnteresseerd in bovenstaande?

Mooi, want dat zoeken we in onze nieuwe Aftersales-funnel Manager. Jij bent ervaren in het sturen op CRM gebruik en wil graag een data-gedreven organisatie helpen ontwikkelen. Je werkt samen met onze leveranvier in het vertalen van theoretische mogelijkheden naar praktische commerciële initiatieven. Intern koppel je bestaande systemen en bedrijfsprocessen en zo help je ons groeien naar een SFM gestuurde sales force. 

Aftersales-funnel Manager
werken bij Pon
Aanmelden tot en met

Verkoopadviseur Volkswagen

Sales

Pon - Eindhoven

Heb jij passie voor auto's en Volkswagen in het bijzonder? Ben jij een account manager die weet wat mobiliteit betekent voor zakelijke en particuliere klanten?


Functieomschrijving
Voor ons team in Eindhoven zijn wij op zoek naar een fulltime Verkoopadviseur Volkswagen.

Zomaar een werkdag bij Van den Udenhout
Na een producttraining via de importeur te hebben bijgewoond de vorige dag kom je op de vestiging binnen. Bij binnenkomst op kantoor herken je direct een klant die bij de werkplaatsreceptie staat. Je drinkt een kop koffie en werkt daarmee aan je relatie met de klant. Al lopend door de showroom herken je als geen ander de verkoopsignalen van klanten ongeacht hun verschijning. Bij gesprekken met klanten heb je je vooraf goed voorbereid, deze klanten ga je binnen halen. Tussen de afspraken door heb je een overleg met je leidinggevende Albert waarbij de aantallen en bruto marge inhoudelijk worden besproken, de sales targets zijn immers heilig. In de middag loop je naar de service adviseur om samen te kijken naar de klacht van een bestaande klant en bepaal je samen de richting om tot een oplossing te komen, rekening houdend met de benodigde klantentevredenheid (KTV). Je belt nog wat openstaande offertes na, en benadert in de showroom proactief diverse klanten waarvoor je de offerte sneller zal versturen dan zij van je verwachten, je beseft dat je onderscheidend moet werken ten opzichte van concullega dealers, je treedt op als adviseur. Aan het einde van de dag staat een aflevering gepland, je beseft dat dit een feestje is voor de klant en behandelt de klant als gasten. 


Kortom, een dag vol hectiek en dynamiek en waarbij je een wezenlijk onderdeel vormt van de bedrijfsvoering van een bourgondisch autobedrijf met in totaal ruim 500 medewerkers.

Verkoopadviseur Volkswagen