Overslaan en naar de inhoud gaan

Techniek traineeship

Bedrijf: NS
Richting(en): Engineering / Techniek |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Utrecht
Startdatum: 01 september 2021
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Daarom wil je als techniek trainee bij NS werken

 • Werken en jezelf ontwikkelen in een wereld vol technische innovaties in twee diverse rollen.
 • Meedenken over nieuwe technieken die de treinen van de toekomst beter, sneller en duurzamer maken.
 • Persoonlijke, vakinhoudelijke ontwikkeling en managementvaardigheden staan centraal in jouw groei als techniek trainee.
 • Brede doorgroeimogelijkheden binnen NS.

Dit ga je doen als techniek trainee

Nieuwe technieken die de treinen van de toekomst beter, sneller en duurzamer maken. Technieken waar jij ook als trainee iets over te zeggen hebt. Dat kan in een rol van technisch projectmanager, implementatiemanager of in een andere inhoudelijke rol. Dat geef je tijdens dit traineeship zelf vorm.

Zo onderzoek je bijvoorbeeld als engineer integratie welke invloed wijzigingen in systemen hebben op de functies in de trein. Als trainee op de afdeling Treindigitalisering analyseer je datakwaliteit of de robuustheid van de interfaces boord-wal. Of als Asset Manager bedrijfsmiddelen ontferm jij je over duizenden unieke arbeidsmiddelen die cruciaal zijn voor het onderhoud van het materieel.

Als techniek trainee kun je bij NS dus écht alle kanten op. Zo werk je met ons aan een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis voor onze reizigers. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou.

Onze treinen rijden al meer dan 175 jaar dankzij hoogwaardige technische oplossingen. Maar wat vandaag de dag innovatief is, is over een paar jaar alweer verouderd. Ondanks de grote impact van het coronavirus blijven we werken aan de prestaties van onze vloot, door het doorvoeren van technische verbeteringen, focus op digitalisering en innovatie, het optimaliseren van het onderhoud en het, zowel van binnen als van buiten, moderniseren van onze treinstellen. Als technisch professional bij NS werk je vandaag aan de reis van morgen én aan die van de toekomst.

Jouw doel? 

Flinke stappen zetten naar een (top)functie in de techniek. Er wordt namelijk wat van je verwacht. Bijt je vast in onderwerpen die je prikkelen en uitdagen. Kom in aanraking met stevige technische vraagstukken, ontwikkel jezelf vakinhoudelijk en persoonlijk en leg bij NS de basis voor een succesvolle carrière. En doe dat terwijl je meebouwt aan een organisatie waar veel mensen afhankelijk van zijn. Werken uit maatschappelijk en commercieel oogpunt komen samen bij NS. Zo werk je met ons aan een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis voor onze reizigers. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou.

Bekijk hier het verhaal van techniek trainee Jon Om ons een kijkje te geven in zijn werkweek heeft hij vorig jaar onze WerkenbijNS Instagram account over genomen, zie hier zijn verslag. (Tip: zet je geluid aan!).

Het traineeship
Het techniek traineeship is een 2-jarig programma waarin jij aan verschillende opdrachten werkt en jezelf ontwikkelt. Je vervult in twee jaar tijd twee posities, zodat je een goed beeld krijgt van deze functies. Er is geen betere leerschool voor een mooie functie in de techniek van NS. Ontpop jezelf tot technisch projectmanager of als engineer én werk ondertussen aan je persoonlijke ontwikkeling.

Het programma
In dit traineeship staan je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling centraal. Leer NS kennen en kom in aanraking met complexe vraagstukken die onze techniek raken. Vraagstukken met impact op onze maatschappij en/of onze organisatie. Een perfecte start van een mooie carrière dus.

Zo ziet het techniek traineeship van NS eruit:

 • Je start op 1 september 2021 en het traineeship duurt twee jaar.
   
 • In het eerste jaar start je op een technische functie voor de periode van 1 jaar binnen een bestaande afdeling zodat je de plek goed leert kennen. De eerste weken staan in het teken van onboarding: kennismaken met NS, je medetrainees en nieuwe collega's. Je start met de module Persoonlijk Leiderschap en je werkt in groepsverband aan je persoonlijke ontwikkeling. Binnen NS zijn we constant bezig met innovaties en staan we open voor nieuwe ideeën. Als trainee start je daarom een verbeterproject met medetrainees van diverse disciplines. Hierdoor lever je een bijdrage aan deze innovaties en verbeteringen.
   
 • In het tweede jaar start je in jouw tweede functie op een andere afdeling, wederom voor de periode van 1 jaar. Dit jaar komt de regie meer bij jezelf te liggen; je pakt nog meer de verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling en je toekomstige functie bij NS. Je start met een individuele verbeteropdracht. De module Persoonlijk Leiderschap loopt ook dit jaar verder.
   
 • In beide functies ben je echt onderdeel van het team!
   
 • Gedurende het traineeship volg je een intensief opleidingstraject dat je vakinhoudelijk en persoonlijk sterker maakt. Je neemt deel aan een persoonlijk leiderschapstraject onder begeleiding van een extern gespecialiseerd opleidingsinstituut. Je leert NS extra goed kennen door ook business opdrachten uit te voeren buiten je eigen afdeling.
 • Uiteraard krijg je tijdens het techniek traineeship begeleiding en ondersteuning vanuit je afdeling, manager, mentor en externe begeleiders. We dagen je steeds uit in de vorm van cases en projecten.
Vooraanmelden