Techniek Traineeship

Engineering / Techniek
HBO & WO
NS
Per 01 september 2014
:
Voeg toe als favoriet

Techniek Traineeship

Ben je (bijna) afgestudeerd en heb je passie voor techniek? Solliciteer dan als Techniek Trainee bij NS! 

Wat ga je doen?

NS heeft speciaal voor techniek professionals een traineeprogramma ontwikkeld waarin zowel de vakinhoud als vaardigheden centraal staan. Het biedt je de mogelijkheid om een vliegende start te maken binnen de NS organisatie. Tijdens het traineeprogramma maak je kennis met complexe, uitdagende en actuele technische vraagstukken binnen verschillende bedrijfsonderdelen van NS. Om een goede basis te leggen voor je verdere carrière start je met uitdagingen op het gebied van engineering, analyse, onderhoud of productie. Het traineeprogramma is een perfecte combinatie van werkend leren en lerend werken. Wanneer je het tweejarige programma succesvol hebt doorlopen, stroom je als professional door naar een interessante vervolgfunctie. Er zijn drie bedrijfsonderdelen waar je als trainee techniek kunt starten, NedTrain, NS Reizigers en NS Hispeed.

Hier ga je werken

Achter wat direct zichtbaar is voor de klant, gebeurt er erg veel achter schermen; zoals het dagelijkse onderhoud van onze treinen. Maar denk ook aan het moderniseren van een treinserie, inclusief de engineering en de productie. Een treinserie bestaat uit zo’n 800 bakken die in 2 jaar volledig gemoderniseerd worden zonder dat de dienstregeling daar hinder van ondervind. Energieverbruik, onderhoud, betrouwbaarheid, comfort, veiligheid, kwaliteit... overal is techniek de sleutel tot succes. Eenvoud en kwaliteitsbeleving is de uitdaging voor de NS. En techniek kan dit waarmaken, nu en in de toekomst.... samen met jou. 

Vind je dit interessant?

Wat NS wil, wordt vaak mogelijk door Techniek. We werken continue aan onderhoud, service, reiniging en revisie van rollend materieel. Op meer dan dertig strategische plaatsen van het Nederlandse spoorwegnet onderhouden we 24 uur per dag, 7 dagen per week onze treinen. We werken ook aan het besparen op het energiegebruik en het verhogen van de betrouwbaarheid. Natuurlijk is er volop aandacht voor modernisatie en innovatie. Elke zes dagen rolt er een volledig vernieuwd intercityrijtuig de werkplaats uit. Het interieur is vernieuwd en treinstellen zijn voorzien van internet en beeldschermen, die de meest actuele reisinformatie weergeven.

Selectieproces

De selectieprocedure staat nu open! Tot 30 april kun je solliciteren voor het Techniek Traineeship. Omdat een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, adviseren we je snel te reageren. Na beoordeling van jouw cv & motivatie nodigen we je uit voor een E-assessment. Als je dit E-assessment positief hebt afgerond, word je uitgenodigd voor een eerste selectiegesprek met een van onze recruiters. Na dit gesprek volgt een uitnodiging voor de eindselectiedag op 27 mei. Tijdens deze dag staan zowel jij als je passie voor Techniek centraal.
Na de eindselectiedag volgt de matching op een plek die goed aansluit bij jouw motivatie en ambities en krijg je een gesprek met de manager van de afdeling waar je komt te werken. Het traineeprogramma start vervolgens op 1 september. In overleg is een eerder startdatum mogelijk.

Ga jij de uitdaging aan en wil jij jezelf ontwikkelen als Techniek-professional?

Reageer dan via onze website en dan via de gele sollicitatiebutton, want alleen dan is het  mogelijk om een motivatiebrief te uploaden. Je kan je sollicitatie richten aan NS Recruitment, t.a.v. Eva Klever. Meer weten? Dan kan je contact opnemen met Recruitment via 030-2353646.