Management Traineeship

Management
WO
NS
Per 01 september 2014
:
Voeg toe als favoriet

Wat ga je doen?

Het NS Management Traineeship is een tweejarig programma, gericht op studenten met managementambitie die willen doorgroeien naar een toppositie binnen NS. Tijdens dit traineeship staat het ontwikkelen van jouw competenties en praktische vaardigheden centraal.  Omdat we bij NS veel waarde hechten aan 'learning on the job' leiden we je zoveel mogelijk op binnen de eigen organisatie. Dat doen we mede door onze trainees in een functie van twee jaar met eigen verantwoordelijkheden te laten starten. 

Waar ben je goed in?

Om kans te maken op een plek in het traineeprogramma heb je een WO-studie afgerond voor 1 september 2014 of ben je maximaal 1 jaar geleden afgestudeerd. Tevens heb je buitenlandervaring en heb je tijdens je studie aantoonbare bestuurlijke of leidinggevende ervaring opgedaan. Daarnaast kun je onafhankelijk en conceptueel denken en ben je markt- en resultaatgericht. Je weet mensen te inspireren en bent bereid lerend te werken.

Hier ga je werken

Je volgt een traject van twee jaar waarbij je vanuit een uitdagende startfunctie binnen één van de bedrijfsonderdelen van NS ervaring opdoet in de NS organisatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij NS Stations, NedTrain, NS Reizigers, NS Groep of Abellio. Je kunt hierbij denken aan een functie binnen het werkveld operationeel management, ICT, Inkoop, Marketing, Techniek of Logistiek. We kiezen er bewust voor om onze trainees in een functie van twee jaar met eigen verantwoordelijkheden te laten starten en niet ieder half jaar binnen het bedrijf te laten rouleren. Op sommige traineeplekken geef je direct al leiding aan zo’n 30 medewerkers. Dat is een behoorlijke verantwoordelijkheid, maar dankzij onze intensieve begeleiding kun jij die verantwoordelijkheid aan.

Naast de begeleiding tijdens je werk krijg je een uitgebreid opleidings- en trainingsprogramma om jezelf ook persoonlijk snel en goed te ontwikkelen. Dit is het Jong Talent Programma (JTP) van NS. Jouw persoonlijke groei wordt bovendien ondersteund door een mentor. Die mentor is een manager uit de top 100 van NS. Naast je reguliere functie werk je, samen met collega-trainees, aan een aantal projecten die een relevante bijdrage voor het bedrijf hebben.  

Vind je dit interessant?

We starten met de eerste selectie op basis van jouw CV en motivatie. De volgende ronde bestaat uit een e-assessment, waarbij met name je intelectuele vermogen wordt getest. Is dit op voldoende niveau, dan volgt een uitgebreide persoonlijkheidstest. De uitslag hiervan zal input zijn voor het selectiegesprek op 13 mei. Ben je door deze ronde, dan word je uitgenodigd voor de laatste selectiedag, de NS Talent Clinic op 21 mei. Reserveer deze data alvast in je agenda!.

Wil je bij het solliciteren gebruik maken van de gele button 'Solliciteren'. Alleen dan is het mogelijk om ook een motivatiebrief te uploaden.

Je kunt uiterlijk 1 september 2014 beginnen met het traineeship maar in overleg kun je mogelijk eerder starten.

Heb jij managementpotentieel en wil jij vaart zetten achter je carrière? Zorg dan dat je zo snel mogelijk een plek bemachtigt voor de selectiedag. Reageer via onze website en dan via de gele sollicitatiebutton, want alleen dan is het mogelijk om een motivatiebrief te uploaden. Je kunt je sollicitatie richten aan NS Recruitment, t.a.v.Corianne de Boer, Campus Recruiter.

Je kunt reageren tot en met woensdag 30 april!