Overslaan en naar de inhoud gaan

Trainee Contractmanagement – Nationaal Watertraineeship

Bedrijf: Nationaal Watertraineeship
Richting(en): Overige |
Niveau: HBO & WO
Locatie: Zuid-Holland
Vooraanmelden
Vooraanmelden
Vooraanmelden

Taakomschrijving

Hoe vind je het om als trainee ervaring op te doen die het begin van je loopbaan een kickstart geeft en de basis vormt voor een veelbelovende carrière? Ben je analytisch sterk, doel- en ontwikkelgericht, niet bang om een kritische gesprekspartner te zijn en zet je je graag in voor een belangrijk maatschappelijk doel? Word dan trainee contractmanagement van het Nationaal Watertraineeship! Ontwikkel jezelf en maak samen met ons impact op onze leefomgeving.

Trainee Contractmanagement

Als trainee contractmanagement ben je gedurende twee jaar werkzaam bij het projectenbureau van het Hoogheemraadschap van Delfland. Het projectenbureau is als opdrachtnemer verantwoordelijk voor het voorbereiden en realiseren va projectopdrachten en het leveren van advies op de haalbaarheid en maakbaarheid van toekomstige renovaties, nieuwe werken en waterkeringen. Bij contractmanagement komt juridisch en technisch samen. Hier werkt men aan het opstellen van bestekken, uitvragen aan aannemers en adviesbureaus via modelcontracten en de inkoop van adviesdiensten en aanbestedingen richting de aannemer via Tenderned. Daarnaast is contractmanagement betrokken tijdens de uitvoering om ervoor te zorgen dat alles conform afspraak en eisen gaat om zo het gewenste resultaat te behalen. Als trainee ga je aan de slag bij het projectteam Waterveiligheid en leer je stap voor stap de kneepjes van het vak. Ook is er ruimte voor ideeën, innovatie, procesoptimalisatie en duurzaamheid. Binnen de overkoepelende vakgroep contractmanagement kan je aansluiten om nieuwe onderwerpen uit te werken en t.z.t. wellicht je eigen traject leiden. Na twee jaar voldoe je als volwaardig adviseur contractmanagement!

Nationaal Watertraineeship
Deze functie (startdatum 1 maart 2021) wordt gecombineerd met het Nationaal Watertraineeship (NWT). Vanaf april 2021 volg je gedurende twee jaar het programma van het NWT (1 dag per week). Het traineeship biedt zowel inhoudelijke verdieping als volop ruimte voor persoonlijke groei. Kijk voor meer informatie op www.nationaalwatertraineeship.nl.

De waterschappen hebben een grote taak en staan voor serieuze uitdagingen in de komende jaren waarbij talentvolle en ambitieuze mensen hard nodig zijn. Mensen zoals jij!

Werken in de Waterschapswereld
Water, je hebt er iedere dag mee te maken. Werk je bij de waterschappen, dan werk je samen met gepassioneerde collega’s aan toonaangevende projecten. Je draagt actief bij aan een veilig, mooi en duurzaam Nederland. De wateropgave in Nederland is op een cruciaal punt aangekomen. De zeespiegel stijgt en er zijn steeds vaker perioden met extreme neerslag en droogte. Naast klimaatverandering heeft de toenemende verstedelijking en het nijpend gebrek aan ruimte grote invloed op de waterhuishouding. Dit vraagt om slimme en innovatie oplossingen.

 

Functie-eisen

Wat neem je mee?

  • Een afgeronde HBO/WO opleiding – bijvoorbeeld op het gebied van rechten, civiele techniek of een vergelijkbare studierichting en maximaal 2 jaar werkervaring
  • Analytisch vermogen, doelgerichtheid en een kritische blik
  • Bevlogenheid, ontwikkelgerichtheid, sterke communicatieve- en digitale vaardigheden

Functie in de kijker: trainee contractmanagement!

Meike Horst is in oktober gestart als trainee bij het Nationaal Watertraineeship. Zij vertelt hoe het is om als trainee contractmanagement aan de slag te gaan.

“Ik ben Meike, 26 jaar en werk vier dagen in de week als adviseur contractmanager bij Hoogheemraadschap van Rijnland en één dag in de week volg ik het traineeship. De functie van adviseur contractmanager vervul ik al een aantal maanden met heel veel plezier. In mijn functie ben ik betrokken bij het gehele proces. Van de uitvraag zoals bijvoorbeeld een aanbesteding tot aan het einde van een project, bij de uitvoering. Zo leer je snel hoe het hele proces in elkaar zit en dit geeft een mooie afwisseling in je werk.

Wat ik zo leuk vind aan mijn werk als adviseur contractmanager is dat je bezig bent met iets wat tastbaar is en je samenwerkt in projecten naar een resultaat. Ik ben in mijn eerste maanden al met meerdere toezichthouders het veld in geweest om te zien hoe het werk wordt uitgevoerd. Daarnaast is het heel interessant dat je met de verschillende rollen zoals bijvoorbeeld een technisch manager, omgevingsmanager en de aannemer samenwerkt om samen een resultaat te leveren.

Dit laat ook zien dat het in deze functie  goed van pas komt als het je energie geeft om met veel partijen samen te werken. Hoe draag jij eraan bij dat er een goede samenwerking tot stand komt? Daarnaast komt mijn juridische achtergrond goed van pas omdat je in je studie een kritische blik hebt ontwikkeld. Dit komt goed van pas in de stukken die je schrijft en vragen die je stelt tijdens je werkzaamheden.

De combinatie van 4 dagen werken in de praktijk en 1 dag traineedag vind ik heel waardevol. Je werkt samen met andere trainees aan projecten en leert zo de sector nog beter kennen. Ook volg je veel interessante trainingen maar daarnaast leer je ook veel van elkaar. Het is vooral heel erg leuk om deel uit te maken van een groep die net als jij enthousiast is en veel zin heeft om de komende twee jaar samen aan de slag te gaan.”

Vooraanmelden

Andere mogelijkheden

Aanmelden tot en met

Algemeen Trainee Nationaal Watertraineeship

Overige

Nationaal Watertraineeship - Nederland

Het NWT is ontwikkeld om jong talent, na hun afstuderen (HBO en WO niveau), een goede start van hun carrière in de watersector te geven. Talent is voor ons de wil om te ontwikkelen. Niet alleen in het eigen vakgebied, ook over grenzen heen. Dat vraagt om vakspecialisten met een brede blik. Wij ontwikkelen persoonlijk leiderschap, stimuleren samenwerking en dagen uit.

Het NWT is een zorgvuldig samengesteld tweejarig traineeprogramma met aandacht voor persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling. Dit doen we door de inhoudelijke ontwikkeling op de werkplek (4 dagen per week) te combineren met het Persoonlijk Leiderschapsprogramma (1 dag per week). Het Persoonlijk Leiderschapsprogramma bestaat uit trainingen, coaching, intervisie, Ontdek de Sector en gezamenlijk werken aan inhoudelijke waterprojecten. De combinatie van aandacht voor inhoud én persoon zorgt ervoor dat je je inhoudelijke kennis en ervaring in relatie kan plaatsen tot je omgeving.

De traineewerkplekken zijn bij uiteenlopende organisaties binnen de gehele watersector, denk hierbij aan waterschappen, advies- en ingenieursbureaus, drinkwaterbedrijven, aannemers, gemeentes en onderzoeksinstituten.

Er is binnen ons traineeship veel aandacht voor samenwerking, zowel onderling als tussen de deelnemende organisaties. Je krijgt daarmee zicht op het brede werkveld van én de diversiteit binnen de watersector. Deze combinatie biedt een geweldige start van je carrière. Nieuwsgierig naar ervaringen van huidige trainees? Bekijk ze hier.

Wil jij ook jouw talenten ontwikkelen én inzetten voor de watersector? Schrijf je in en start direct met de selectieprocedure!

Aanmelden tot en met

Klaar voor een betekenisvolle carrière

Overige

Nationaal Watertraineeship - Den Haag

Onze samenleving staat voor complexe opgaven op het gebied van klimaat, water, bodem en energie. Het oplossen van die vraagstukken vereist leiderschap, het vermogen om integraal samen te werken en verder te kijken dan je eigen belang en eigen organisatie. Daarom brengen onze traineeships jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Zij ontvangen trainingen, coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werken zij aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de keten. Zo krijgen zij inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkelen zij een brede blik.

Dankzij dit hechte netwerk, dat ieder jaar verder groeit, ontstaan er nieuwe samenwerkingsverbanden en verrassende oplossingen voor een duurzame toekomst.

We hebben twee belangrijke drijfveren: de ontwikkeling van jong talent en de zorg voor onze planeet. We realiseren ons dat we niet kunnen blijven denken en werken zoals we nu doen, dat we nieuwe systemen moeten ontwikkelen. Dat vereist een frisse blik, het vermogen om over grenzen heen te kijken en integrale samenwerking.

Wij selecteren en ontwikkelen jonge talenten tot een hecht netwerk van professionals die het verschil maken in de duurzame transitie. In onze traineeprogramma’s leren zij over grenzen heen kijken en werken zij vanuit verschillende organisaties integraal samen aan klimaat-, water-, bodem- en energievraagstukken.

Tijdens een traineeship bij het NWT leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Maar om eerlijk te zijn: eigenlijk begin je daar bij ons al aan.

 

Aanmelden tot en met

Trainee Nationaal Bodemtraineeship

Overige

Nationaal Watertraineeship - Nederland

Sta je te trappelen om het verschil te maken in het bodemwerkveld? Wil je straks écht van waarde zijn? En ben je dapper genoeg om daarvoor ook aan jezelf te werken? Dan is het Nationaal Bodemtraineeship precies wat je zoekt. In twee jaar tijd stomen we je klaar voor een betekenisvolle carrière.

Wij staan voor complexe opgaven op het gebied van o.a. klimaat, bodem, water en energie. Het oplossen van die vraagstukken vereist leiderschap, het vermogen om integraal samen te werken en verder te kijken dan je eigen belang, je organisatie en de sector. Daarom brengt ons traineeship jong talent vanuit alle disciplines over de volle breedte van de sector bij elkaar. Je ontvangt trainingen, coaching, intervisies en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, ontwikkel je een brede blik en bouw je een uniek netwerk op.